Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Χρ. Ποτόλιας: Καραμπινάτο νέο χαράτσι η ελεγχόμενη στάθμευση!

Ημέρα:

spot_img

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Ποτόλιας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τις τελευταίες μέρες αναστατώθηκε το κυκλοφοριακό στην πόλη λόγω της οριοθέτησης του νέου «μαγαζιού» γωνία του Δήμου, καθ’ όσο ξεκίνα οσονούπω το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η ”ελεγχόμενη στάθμευση” όπως προωθείται, είναι ένα μέτρο εισπρακτικά ληστρικό. Εφαρμόζεται με πρόσχημα την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού της πόλης, αλλά στην πραγματικότητα στοχεύει στην αύξηση των εσόδων του Δήμου, όχι μόνο από την πληρωμή για το παρκάρισμα αλλά και από τα τσουχτερά πρόστιμα παραβίασης.

Αυτό το απαράδεκτο μέτρο της ”ελεγχόμενης στάθμευσης” επί πληρωμή, με το οποίο ο δημόσιος χώρος μετατρέπεται σε πεδίο εμπορευματοποίησης, αποτελεί ένα ακόμα χαράτσι για τα λαϊκά στρώματα, χωρίς να λυθεί το κυκλοφοριακό. Επιβάλλουν νέα χαράτσια σ’ όσους βρεθούν στη ανάγκη να μετακινηθούν για να εξυπηρετήσουν ανάγκες σε μια σειρά από υπηρεσίες που λειτουργούν στο κέντρο της πόλης (ιατρικές, οικονομικές, δημοτικές, νομικές, κ.ά.).

Η δημοτική αρχή όχι μόνο δε διώχνει αυτοκίνητα από το κέντρο, αλλά το μετατρέπει σε ένα απέραντο χώρο στάθμευσης, με εισπρακτική – ανταποδοτική λογική, πιστή στο “Καλλικρατικό” όραμά της για μετατροπή του δήμου σε επιχείρηση και προσφορά υπηρεσιών με ανταποδοτικότητα

Μέτρα όπως φθηνή, τακτική, ασφαλής αστική συγκοινωνία που να καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης όλων των κατοίκων του δήμου, που να λειτουργεί ανταγωνιστικά στη χρήση του αυτοκινήτου (η κατάσταση με το αστικό ΚΤΕΛ είναι γνωστή), μέτρα για τη διασφάλιση ασφαλούς και απρόσκοπτης διέλευσης των πεζών προς το κέντρο, με κατασκευή, αποκατάσταση και διαπλάτυνση πεζοδρομίων, την αποκέντρωση υπηρεσιών, την κατασκευή δωρεάν χώρων στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου, τη δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης δωρεάν ή έστω με πολύ μικρό κόστος, την ολοκλήρωση της περιμετρικής, τις απαλλοτριώσεις για την διαπλάτυνση των δρόμων και άλλων υποδομών, μετατίθενται στο απώτερο μέλλον. Φυσικά τέτοιου είδους έργα. από τη στιγμή που δεν φέρνουν κέρδη σε επιχειρηματικούς ομίλους, βρίσκονται πολύ πίσω στην επιλογή για μελέτη και υλοποίηση, καθότι δεν ευθυγραμμίζονται στη λογική «κόστος-όφελος» της πολιτικής ΕΕ, κυβερνήσεων και τοπικής διοίκησης.

Θεωρούμε ως «Λαϊκή Συσπείρωση» ότι το ζήτημα της στάθμευσης σίγουρα δεν είναι απλό. Ωστόσο, ο λαός της πόλης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, αν σκεφτεί ποιος ωφελείται από αυτό το μέτρο.

Ο Δήμος ναι είναι σίγουρα κερδισμένος, ενώ κερδισμένα από μια τέτοια κατάσταση θα βγουν και τα ιδιωτικά πάρκινγκ.

Από την άλλη, οι κάτοικοι της πόλης, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες θα είναι οι χαμένοι για ακόμα μία φορά, μιας και με τα δικά τους χρήματα από τη στάθμευση ή από τις κλήσεις θα κερδίζουν Δήμος και ιδιωτικά πάρκινγκ.

Ο Δήμος αν πραγματικά ενδιαφερόταν για τη ζωή και την καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων, θα έδινε προτεραιότητα στη δημιουργία χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές και δεν θα τους φόρτωνε με ένα ακόμα χαράτσι, μαζί με τους διάφορους φόρους, τέλη, πρόστιμα που ήδη τους έχει φορτώσει και ας ισχυρίζεται το αντίθετο, την ώρα που οι κάτοχοι ΙΧ ήδη πληρώνουν τεράστια τέλη κυκλοφορίας. Βέβαια, όταν αντιλαμβάνεσαι το Δήμο ως επιχείρηση, κάθε παροχή τη βλέπεις ως εμπόρευμα και τους πολίτες ως πελάτες.

Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση ο λαός της πόλης χρειάζεται να παλέψει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, αλλά ταυτόχρονα να αντιστέκεται σε καθετί που του δυσχεραίνει τη ζωή, να υψώσει τείχος σε κάθε βάρος που του φορτώνουν κυβέρνηση, τοπική διοίκηση και μονοπώλια για να κερδοφορούν τα τελευταία.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...

Κοινή ομιλία υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας με την...

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...