Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

«Χρυσά Χριστούγεννα» θα γιορτάσει η Καβάλα

Ημέρα:

«Χρυσά Χριστούγεννα» θα είναι ο τίτλος των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει ο δήμος Καβάλας την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως δήλωσε στον «Ενήμερο» η αντιδήμαρχος Καβάλας, Κορίνα Χιώτη – Πρασσά, ο τίτλος αυτός εμπνεύστηκε από τις επιτυχίες του «χρυσού» κοριτσιού της πόλης μας, της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο σκάκι, Σταυρούλας Τσολακίδου, των επιτυχιών του αθλητή του Kick Boxing, Παναγιώτη Τσοχαταρίδη, της ένταξης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αλλά και των δυο χρυσών βραβείων που απέσπασε ο δήμος στα Best City Awards.

Στις 9 Δεκεμβρίου η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου από τη δήμαρχο Καβάλας

Παράλληλα, η κ. Πρασσά τόνισε ότι είναι ικανοποιημένη από την μέχρι σήμερα πορεία των εργασιών τοποθέτησης του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου στην πόλη, αλλά και εκτός αυτής, καθώς τα συνεργεία που είναι υπεύθυνα γι’ αυτό εργάζονται πυρετωδώς. Ήδη έχουν τοποθετηθεί αρκετοί φωτοσωλήνες σε στύλους, ενώ ξεκίνησε και η τοποθέτηση του διάκοσμου στην κεντρική πλατεία (κάστρα – λαβύρινθος), στην οποία φέτος όμως δεν θα υπάρχει το παγοδρόμιο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Καβάλας, η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων, στη διάρκεια της οποίας η δήμαρχος θα ανάψει το μεγάλο δέντρο της πλατείας Ελευθερίας και τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης, θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, παρουσία  της φιλαρμονικής του δήμου, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία του συγκροτήματος «Εκμέκ».

Άψογη η συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο – Καμιά ανταπόκριση από την Ο.Ε.Β.Ε.Κ.

Η κ. Πρασσά αναφέρθηκε και στη συνεργασία του δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, χαρακτηρίζοντας την άψογη, επισημαίνοντας ότι ζητήθηκε από τους εμπόρους  να παρατείνουν το ωράριο τους την 9η Δεκεμβρίου, κάτι που αποδέχτηκαν, λαμβάνοντας φυσικά και τη σχετική άδεια. Επίσης, η κ. Πρασσά είπε ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα έχει επαφή με τον πρόεδρο του Ε.Σ.Κ., Βασίλη Λεμονίδη. Ωστόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα όσον αφορά τη συνεργασία του δήμου με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους εμπόρους της Ομοσπονδίας. Έστειλα μια επιστολή στην Ο.Ε.Β.Ε.Κ. να τη διανέμουν στους συναδέλφους τους για το αν θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας, φέρνοντας προϊόντα, όπως κρασί ή μελομακάρονα, αλλά δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση. Μέχρι 2 Νοεμβρίου ήταν η κατάθεση προτάσεων για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους, ο δήμος θα τους διέθετε σπιτάκια για να κάνουν την εκδήλωσή τους. Προσπάθησα και πάλι, τους στείλαμε επιστολές μεμονωμένα, αλλά καμιά ανταπόκριση», τόνισε σχετικά η αντιδήμαρχος Καβάλας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στο στολισμό της «αδικημένης» Βενιζέλου

Εκτός από την κεντρική πλατεία, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πολλές εκδηλώσεις και θα διατεθεί ένα κομμάτι αυτής στο νομικό πρόσωπο προσχολικής αγωγής, μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου με πολλά street shows και διακόσμηση που θα έχει σχέση με τη θάλασσα.

Στην πλατεία του Καπνεργάτη θα πραγματοποιηθούν τα bazaar των πολιτιστικών συλλόγων, καθώς πέρυσι είχαν καταγραφεί πολλές διαμαρτυρίες από τα καταστήματα των πεζοδρόμων για τη διεξαγωγή τους εκεί, ενώ πλούσιος θα είναι και ο στολισμός του δημοτικού κήπου, όπου θα τοποθετηθούν τα σπιτάκια δήμου, τα οποία θα διατεθούν σε πολιτιστικούς συλλόγους.

Στον ίδιο χώρο θα τοποθετηθούν κερματοφόρα παιχνίδια, αλλά και ένα καρουζέλ, ενώ όπως υπογράμμισε η κ. Πρασσά, ιδιαίτερα προσεγμένος θα είναι ο στολισμός της οδού Βενιζέλου, που είχε «αδικηθεί» όλα αυτά τα χρόνια λόγω των πολλών έργων που εκτελέστηκαν εκεί.

Η προσέλκυση ξένων επισκεπτών, αλλά και η ενίσχυση της τοπικής αγοράς στόχος των φετινών εκδηλώσεων

Το σύνολο των εορταστικών εκδηλώσεων θα ανέλθει στις 80, ενώ στόχος, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Καβάλας, είναι να «πέσουν» χρήματα στην τοπική αγορά, αλλά και να βρεθούν στην περιοχή μας ξένοι επισκέπτες. Εκδηλώσεις επίσης θα πραγματοποιηθούν σε Νέα Καρβάλη και Φιλίππους, καθώς και σε όλα τα χωριά του δήμου.

«Το ευτύχημα φέτος είναι ότι συγκεντρώσαμε όλα τα χαλασμένα στολίδια από τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία βρίσκονταν στις αποθήκες μας, τα επισκευάσαμε στο σύνολό τους κι έχουν γίνει σαν καινούργια για να τοποθετηθούν εκ νέου. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία της προετοιμασίας για τις φετινές γιορτές σε δύσκολους καιρούς. Ευχαριστώ το προσωπικό του δήμου Καβάλας και τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που είναι κοντά μας νυχθημερόν, όπως και τους πολλούς εθελοντές από το action team και πιστεύω ότι οι εκδηλώσεις μας θα είναι επιτυχημένες», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις της η Κορίνα Χιώτη – Πρασσά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...