Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Χρήστος Τζανάκος: “Νούμερο ένα πρόβλημα, η πλαγιοδέτηση στον προσήνεμο μόλο στο λιμάνι της Καβάλας”

Ημέρα:

Η πλαγιοδέτηση στον προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας, είναι σύμφωνα με τον πλοηγό του «Απόστολος Παύλος», Χρήστο Τζανάκο, το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πλοίαρχοι των κρουαζιερόπλοιων που κάθε χρόνο αποφασίζουν να εντάξουν την περιοχή μας στους προορισμούς τους.

ΤΖΑΝΑΚΟΣΜιλώντας στον «Ενήμερο», ο κ. Τζανάκος σημείωσε με έμφαση ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει κάνει πολλές αναφορές κατά το παρελθόν, καθώς όπως είναι γνωστό το εν λόγω σημείο έχει μήκος λίγο πάνω από τα 150 μέτρα, με αποτέλεσμα λόγω της εσοχής που ακολουθεί μέχρι και το τέλος του μόλου, πλοία με μήκος άνω των 200 μέτρων, όπως είναι τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια, να μένουν εκτεθειμένα ακόμη και για σχεδόν 100 μέτρα!

«Με έναν ξαφνικό βορειοδυτικό άνεμο το πλοίο δεν μπορεί να ξεκολλήσει με τίποτα…»

«Προσπαθούμε να δένουμε τα κρουαζιερόπλοια με πλαγιοδέτηση, σε έναν χώρο που για μένα δεν έχει καμιά ασφάλεια. Σαν πλοίαρχος δεν το εγκρίνω καθόλου. Αυτό είναι και το μεγάλο παράπονο γενικά των πλοιάρχων. Είναι μικρός ο χώρος. Είναι επικίνδυνος γιατί μπορεί να πιάσει ξαφνικά ένας βορειοδυτικός άνεμος, ο οποίος δεν αφήνει το πλοίο να ξεκολλήσει με τίποτα, να φέρει την πλώρη μέσα και να γίνουν ζημιές. Οι πλοίαρχοι δεν θέλουν από πέρυσι να έρθουν, καθώς δεν θεωρούν ασφαλές το να πλαγιοδετούν. Είναι κάτι που το έχω επισημάνει πολλές φορές. Έγκειται στον Ο.Λ.Κ. να κάνει κάποιες παρεμβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πλοηγός του «Απόστολος Παύλος».

Ίσως προκληθεί ζήτημα και με τις πλωτές εξέδρες

 Παράλληλα ο κ. Τζανάκος επισήμανε ότι και οι πλωτές εξέδρες θα προκαλέσουν προβληματισμό σε ένα μικρότερο βαθμό, καθώς πλοία με μήκος πάνω από 200 μέτρα θα έχουν θέμα με το γύρισμα τους μέσα στην λεκάνη του λιμανιού, που σημάνει ότι θα πρέπει να γυρίζουν έξω από αυτό, για να μπαίνουν με την πρύμνη, κάτι που βέβαια με την σειρά του είναι και πάλι σχετικό, καθώς εξαρτάται και από τον καιρό, διότι τα συγκεκριμένα πλοία έχουν υπερκατασκευές που αποτελούν πρόβλημα όταν ο άνεμος είναι ισχυρός.

Σε ερώτηση τέλος σχετικά με το αν ο αριθμός των προσκρουστήρων είναι ικανοποιητικός στο «Απόστολος Παύλος», ο κ. Τζανάκος απάντησε: «Οι προσκρουστήρες είναι λίγοι, δεν αρκούν και για αυτό πρέπει να τοποθετηθούν σε όλο τον χώρο του λιμανιού. Το πρώτο πράγμα που ρωτούν οι πλοίαρχοι όταν επισκέπτονται για πρώτη φορά το λιμάνι μας, είναι αν υπάρχουν προσκρουστήρες, καθώς ναι μεν τα σύγχρονα αυτά πλοία έχουν κατασκευές με ανθεκτικότητα, ωστόσο οι λαμαρίνες τους είναι λεπτές και για αυτό δεν θέλουν οι πλοίαρχοι να ρισκάρουν κάποια ζημιά».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...