Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
spot_img

Χρήστος Τζανάκος: “Νούμερο ένα πρόβλημα, η πλαγιοδέτηση στον προσήνεμο μόλο στο λιμάνι της Καβάλας”

Ημέρα:

Η πλαγιοδέτηση στον προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας, είναι σύμφωνα με τον πλοηγό του «Απόστολος Παύλος», Χρήστο Τζανάκο, το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πλοίαρχοι των κρουαζιερόπλοιων που κάθε χρόνο αποφασίζουν να εντάξουν την περιοχή μας στους προορισμούς τους.

ΤΖΑΝΑΚΟΣΜιλώντας στον «Ενήμερο», ο κ. Τζανάκος σημείωσε με έμφαση ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει κάνει πολλές αναφορές κατά το παρελθόν, καθώς όπως είναι γνωστό το εν λόγω σημείο έχει μήκος λίγο πάνω από τα 150 μέτρα, με αποτέλεσμα λόγω της εσοχής που ακολουθεί μέχρι και το τέλος του μόλου, πλοία με μήκος άνω των 200 μέτρων, όπως είναι τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια, να μένουν εκτεθειμένα ακόμη και για σχεδόν 100 μέτρα!

«Με έναν ξαφνικό βορειοδυτικό άνεμο το πλοίο δεν μπορεί να ξεκολλήσει με τίποτα…»

«Προσπαθούμε να δένουμε τα κρουαζιερόπλοια με πλαγιοδέτηση, σε έναν χώρο που για μένα δεν έχει καμιά ασφάλεια. Σαν πλοίαρχος δεν το εγκρίνω καθόλου. Αυτό είναι και το μεγάλο παράπονο γενικά των πλοιάρχων. Είναι μικρός ο χώρος. Είναι επικίνδυνος γιατί μπορεί να πιάσει ξαφνικά ένας βορειοδυτικός άνεμος, ο οποίος δεν αφήνει το πλοίο να ξεκολλήσει με τίποτα, να φέρει την πλώρη μέσα και να γίνουν ζημιές. Οι πλοίαρχοι δεν θέλουν από πέρυσι να έρθουν, καθώς δεν θεωρούν ασφαλές το να πλαγιοδετούν. Είναι κάτι που το έχω επισημάνει πολλές φορές. Έγκειται στον Ο.Λ.Κ. να κάνει κάποιες παρεμβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πλοηγός του «Απόστολος Παύλος».

Ίσως προκληθεί ζήτημα και με τις πλωτές εξέδρες

 Παράλληλα ο κ. Τζανάκος επισήμανε ότι και οι πλωτές εξέδρες θα προκαλέσουν προβληματισμό σε ένα μικρότερο βαθμό, καθώς πλοία με μήκος πάνω από 200 μέτρα θα έχουν θέμα με το γύρισμα τους μέσα στην λεκάνη του λιμανιού, που σημάνει ότι θα πρέπει να γυρίζουν έξω από αυτό, για να μπαίνουν με την πρύμνη, κάτι που βέβαια με την σειρά του είναι και πάλι σχετικό, καθώς εξαρτάται και από τον καιρό, διότι τα συγκεκριμένα πλοία έχουν υπερκατασκευές που αποτελούν πρόβλημα όταν ο άνεμος είναι ισχυρός.

Σε ερώτηση τέλος σχετικά με το αν ο αριθμός των προσκρουστήρων είναι ικανοποιητικός στο «Απόστολος Παύλος», ο κ. Τζανάκος απάντησε: «Οι προσκρουστήρες είναι λίγοι, δεν αρκούν και για αυτό πρέπει να τοποθετηθούν σε όλο τον χώρο του λιμανιού. Το πρώτο πράγμα που ρωτούν οι πλοίαρχοι όταν επισκέπτονται για πρώτη φορά το λιμάνι μας, είναι αν υπάρχουν προσκρουστήρες, καθώς ναι μεν τα σύγχρονα αυτά πλοία έχουν κατασκευές με ανθεκτικότητα, ωστόσο οι λαμαρίνες τους είναι λεπτές και για αυτό δεν θέλουν οι πλοίαρχοι να ρισκάρουν κάποια ζημιά».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετοιμάζει διαμαρτυρία το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Στράτος Μακρογιαννίδης: Είμαστε το «μαύρο πρόβατο», όλοι ασχολούνται με...

Συνάντηση για την διαχείριση των νερών άρδευσης στα Τενάγη Φιλίππων 

Την Τετάρτη 19/6 πραγματοποιήθηκε στον ρουφράκτη (φράγμα) της Συμβολής...

Ευχαριστήριο προς το Νοσοκομείο Καβάλας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του ΤΕΠ του Νοσοκομείου...

Σε ποιες περιοχές του νομού Καβάλας απαγορεύεται η κολύμβηση

Εκδόθηκε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (ΑΔΑ: 6ΗΙΗ7ΛΒ-ΘΤ9) σχετικά...

Ένωση Συλλόγων Γονέων: Ζητούν ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης σχολικών τμημάτων

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων...

Η καταστροφή δεν έχει σταματημό… (του Γρηγόρη Αποστολίδη)

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πλέον ότι η πορεία της ΚΑΒΑΛΑΣ...

Το «2ο Tourism Festival – By Kourtidis Group» επιστρέφει με απίθανες εκπλήξεις!

Τι πρέπει να γνωρίζουν φέτος, όλοι όσοι επισκεφτούν την...

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με την Πρυτανεία του ΔΠΘ

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης,...