Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Χρήστος Ηλιάδης: “Ούτε ο Ο.Λ.Κ. αποκόμισε όγκους, ούτε αποκρύφτηκε τίποτα…”

Ημέρα:

Απάντηση σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, σχετικά με το απόσπασμα έκθεσης επιθεώρησης ελέγχου, το οποίο διερευνά περαιτέρω τυχόν ευθύνες όσον αφορά τη νομιμότητα των ενεργειών των υπηρεσιών ως προς την απόληψη υλικών από τον λόφο Άσπρα Χώματα,όπως και την τροποποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων στο συγκεκριμένο χώρο, έδωσε σήμερα, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης.

«Οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, ώστε να ξέρουν οι πολίτες τι συμβαίνει πραγματικά. Απεστάλη σε όλους τους αρμόδιους φορείς το απόσπασμα έκθεσης επιθεώρησης ελέγχου, που διερευνά τυχόν ευθύνες αναφορικά με τη νομιμότητα των ενεργειών των υπηρεσιών, σε σχέση με την απόληψη υλικών από τον λόφο Άσπρα Χώματα, όπως και για την τροποποίηση της Μ.Π.Ε. των έργων στον εν λόγω χώρο. Στο πλαίσιο της νομιμότητας, ούτε μπορώ, ούτε θέλω, ούτε έχω δικαίωμα να αναφερθώ λεπτομερώς στην έκθεση. Δυστυχώς, κάποιοι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, χωρίς να έχουν το δικαίωμα, διέρρευσαν πληροφορίες ανυπόστατες, για τις οποίες πιστεύω ότι ο δημοσιογράφος που έκανε το δημοσίευμα κι ο οποίος δεν μας τηλεφώνησε, όπως συνήθως, για να πάρει την άποψη του Ο.Λ.Κ., πλανήθηκε είτε από εσκεμμένη λάθος πληροφόρηση, είτε επειδή αυτός που το διέρρευσε δεν κατάλαβε τα συμπεράσματα του ελέγχου», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο Χ. Ηλιάδης.

«Ούτε ο Ο.Λ.Κ. αποκόμισε όγκους, ούτε αποκρύφτηκε τίποτα…» 

«Θα ήταν εύκολο για εμένα να αναφέρω διάφορα και να αρχίσω να καταγγέλλω αόριστα στο όνομα της έκθεσης. Δεν είναι του χαρακτήρα μου, δεν το έχω κάνει ποτέ. Σκοπός μου είναι η συνεργασία, πολύ δε περισσότερο με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Ο.Λ.Κ. δεν είχε και δεν έχει καμιά απολύτως αρμοδιότητα εποπτείας και επικουρίας ως φορέας διαχείρισης, διότι όλα τα έργα που εκτελούνται στο λιμάνι, εκτελούνται από το ελληνικό δημόσιο και το αρμόδιο υπουργείο. Για να απαντήσω σε κάποια γραφόμενα του δημοσιεύματος, λέει αυτό για παράδειγμα ότι όταν άρχισε το έργο αποκρύφτηκε πως τα 75 στρέμματα που χρησιμοποιούσε κι αποκόμισε όγκους ο Οργανισμός, ώστε να γίνει το λιμάνι ήταν από ιδιωτικό χώρο, δηλαδή του δήμου Καβάλας. Ούτε ο Ο.Λ.Κ. αποκόμισε όγκους, ούτε αποκρύφτηκε τίποτα. Απεναντίας ζήτησε κι έλαβε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το 1989, που ανέφερε ρητά ότι επιτρέπει την αποκομιδή υλικών από το χώρο. Το δημοσίευμα λέει ότι η διοίκηση του Οργανισμού το 2011 είχε σταματήσει την απαλλοτρίωση, θέλοντας να πληρώσει από τα 75 στρέμματα, μόνο τα 18. Πήραμε απόφαση έχοντας το δικαίωμα και ζητήσαμε και είχαμε τη σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας που εποπτεύουν τον Οργανισμό για αυτό», συμπλήρωσε στην συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ.

Κανείς δεν κινδυνεύει με βαριές κατηγορίες – Δεν κινδυνεύει το έργο του νέου λιμανιού

Ο Χρήστος Ηλιάδης, κατέστησε σαφές επίσης ότι το έργο του νέου λιμανιού δεν κινδυνεύει σε καμιά περίπτωση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι θα αντιμετωπίσουν βαριές κατηγορίες για τις διοικήσεις του Ο.Λ.Κ. από το 1989 και μετά.

«Αναφέρει το δημοσίευμα ότι κινδυνεύουν με βαριές κατηγορίες σχεδόν όλες οι διοικήσεις του Ο.Λ.Κ. από το 1989 μέχρι και σήμερα. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο. Επίσης αναφέρει ότι κινδυνεύει το έργο. Από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεν έχει σχέση το ιδιοκτησιακό καθεστώς με το έργο, το οποίο συνεχίζεται κανονικά και θα ολοκληρωθεί. Δεν έχει σταματήσει. Από την άλλη παρότι λέει ο δήμος ότι ενδιαφέρεται για το λιμάνι και μιλάω για όλες τις διοικήσεις του, δεν προκύπτει από πουθενά η προσφορά του για τον συγκεκριμένο λόγο. Εμείς ως Ο.Λ.Κ. απεναντίας στηρίζουμε τις διεκδικήσεις του δήμου και μετά την επίσκεψη της δημάρχου στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. υπάρχει μια συνεργασία, ώστε το αίτημα του δήμου, η ανταλλαγή δηλαδή του κτηρίου των τελωνειακών αποθηκών έναντι του ανταλλάγματος που προκύπτει από την υπό απαλλοτρίωση έκταση να προχωρήσει κανονικά. Όλες οι διοικήσεις του Ο.Λ.Κ. λειτουργούν πάντα με βάση την κείμενη νομοθεσία, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Εμείς θέλουμε και το λιμάνι να γίνει και ένα κτήριο που μπορεί να αξιοποιήσει ο δήμος Καβάλας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, να βοηθήσουμε να γίνει πράξη. Με την δουλειά μας αποδεικνύουμε ότι αυτό ζητάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

frost.minagric.gr: Έγκαιρη προειδοποίηση των αγροτών για φαινόμενα παγετού

O παγετός αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες καταστροφής της φυτικής...

Θετική διάθεση και αισιοδοξία στην πίτα των υπαλλήλων της Π. Ε. Καβάλας

Σε ατμόσφαιρα θετικής διάθεσης και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/2/2023),...

«Ειπέ τη Εκκλησία… Προκόπιος συνέγραψεν εν Εγκυκλίοις φήσας»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος...

10 μετάλλια για τον ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας

Ολοκληρώθηκε το πρώτο προκριματικό πρωτάθλημα της ΕΤΑΒΕ για το...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...