Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Χρήστος Ηλιάδης: «Μετά από πολλή πίεση επιτεύχθηκε ένας μεγάλος στόχος…»

Ημέρα:

Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εντάχθηκε η μελέτη κτηριακών υποδομών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για την πλήρη λειτουργία του εμπορικού λιμένα «Φίλιππος Β΄», όπως ανακοίνωσε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης.

Ωστόσο, για να προχωρήσει η συγκεκριμένη μελέτη θα πρέπει να υπάρχει επικαιροποιημένο master plan κι έτσι μετά την σχετική διαδικασία στις αρχές του νέου έτους, ο Οργανισμός θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην διαβούλευση με φορείς και των όμορων περιφερειακών ενοτήτων, ώστε να αποφασιστεί από κοινού ποιες θα είναι οι προοπτικές του νέου λιμένα.

«Μετά από πολλή πίεση επιτεύχθηκε ένας μεγάλος στόχος…»

«Πριν από έξι μήνες περίπου άρχισα να πιέζω για το συγκεκριμένο θέμα, στην λογική ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα λιμάνι χωρίς να έχει κτηριακές υποδομές, αποθηκευτικούς χώρους κλπ. Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, δέχθηκε την εισήγηση του τμήματος μελετών του υπουργείου του και με απόφαση του, όσον αφορά την κατάρτιση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ενέταξε την μελέτη κτηριακών υποδομών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για την πλήρη λειτουργία του νέου λιμένα Καβάλας. Είναι κάτι για το οποίο πάλεψα δυο χρόνια. Βρήκα πολλές κλειστές πόρτες, ωστόσο μετά από μεγάλη πίεση προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, επιτεύχθηκε ένας μεγάλος στόχος. Για όλα τα θέματα έχω μάθει να προχωράω χωρίς τυμπανοκρουσίες, έχω μάθει να δουλεύω, να συνεργάζομαι για το πώς θα προχωρήσει η επίτευξη κάθε στόχου ξεχωριστά. Ο Ο.Λ.Κ. δουλεύει ακατάπαυστα, όχι μόνο για να στηρίζει τους επαγγελματίες, αλλά προτεραιότητα του είναι τα μεγάλα έργα, χωρίς «θα». Μέσα σε δύσκολες συνθήκες προχωράμε με πρόγραμμα, ώστε το λιμάνι να τελειώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ.

Όπως εκτίμησε ο κ. Ηλιάδης, περίπου τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί το master plan και από τον Σεπτέμβριο θα γίνει η έναρξη των διαδικασιών της μελέτης, η οποία αναμένεται να έχει κόστος 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ τα έργα που θα εκτελεστούν στο «Φίλιππος Β΄», θα έχουν συνολικό κόστος 10 εκατομμυρίων ευρώ.

«Το νέο λιμάνι θα ολοκληρωθεί με μια μικρή καθυστέρηση»

Συνεχίζοντας την αναφορά του για το «Φίλιππος Β΄», ο κ. Ηλιάδης επισήμανε ότι οι εργασίες σε αυτό εκτελούνται κανονικά και πως το έργο θα ολοκληρωθεί με μια μικρή καθυστέρηση. Είπε επίσης ότι το έργο των δυο τάφρων και η αποκατάσταση των πρανών θα ενταχθούν στο νέο Ε.Σ.Π.Α., ενώ απαντώντας στον τέως δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, σημείωσε ότι «κινδυνολογεί σε βάρος του λιμανιού».

«Εμείς δουλεύουμε κι έχουμε δίπλα μας όσους πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης.

Συνεχίζοντας την απάντησή του στο άρθρο του κ. Σιμιτσή, με το οποίο ο τέως δήμαρχος ανέφερε ότι οι διοικήσεις του Ο.Λ.Κ. δεν δουλεύουν για το καλό της Καβάλας, ο κ. Ηλιάδης, σχολίασε: «Δεν θα τον κριτικάρω, άλλωστε αποφάσισε πριν ένα χρόνο ο λαός της Καβάλας. Αν και είμαι διορισμένος πασχίζω για το καλύτερο, θα κριθώ από την κυβέρνηση και το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και πάνω από όλα από τον λαό για όσα έπραξα στην διάρκεια της θητείας μου».

Άψογος στις οικονομικές του υποχρεώσεις ο Ο.Λ.Κ.

Ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ. αναφερόμενος στις υποχρεώσεις του Οργανισμού, τόνισε ότι αυτές πληρώνονται εντός δέκα ημερών και παρότι δεν επιδοτείται από πουθενά είναι άψογος σε όλες τις υποχρεώσεις του. Μάλιστα ανέφερε ότι για το 9μηνο του 2015 υπάρχει θετικό αποτέλεσμα 14,5%, βάσει των στόχων του τρέχοντος προϋπολογισμού.

Παράλληλα, ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του, πριν από μια εβδομάδα στο 1ο πανελλήνιο συνέδριο για τουριστικά λιμάνια και μαρίνες, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που θα προκύψει για το «Απόστολος Παύλος» από την εγκατάσταση των πλωτών εξεδρών. Όπως είπε, το επόμενο βήμα είναι να κληθούν πράκτορες εταιρειών κρουαζιέρας στην Καβάλα, στην διάρκεια της οποίας κάθε φορέας θα αναπτύξει το πλάνο του.

«Το μόνο λιμάνι, από την Σκύρο και πάνω, για το οποίο υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα, είναι αυτό της Καβάλας», επισήμανε καταληκτικά ο Χρήστος Ηλιάδης.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...