Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Χάθηκαν 2 πολύτιμα χρόνια στη διαχείριση των απορριμμάτων»

Ημέρα:

spot_img

Από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο Τόπος της Ζωής μας» εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:Οι αποκαλύψεις που έκανε η κυρία Κορίνα Χιώτη-Πρασσά σχετικά με τους λόγους παραίτησής της από τη θέση της Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΑΣ για τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ από τις ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ και την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και του δικτύου της ΔΕΥΑΚ.

Η πρώην Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής παραδέχτηκε με δικά της λόγια ότι:

  • “χάθηκαν δύο πολύτιμα χρόνια στα οποία δεν λύθηκε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και αυτό ίσως έχει δυσμενείς συνέπειες για το Δήμο Καβάλας”.
  • “Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι νόμιμες άδειες (στον ΣΜΑ Άσπρης Άμμου, στον ΧΥΤΑ), τότε επιβάλλονται κυρώσεις […] ποινικές, διοικητικές ή και πολύ υψηλά χρηματικά πρόστιμα που σε κάθε περίπτωση επιβαρύνουν τους δημότες”.
  • “η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής έχει αποδυναμωθεί. Τον τελευταίο καιρό, είχαν αφαιρεθεί από το επιστημονικό προσωπικό οι ουσιαστικές αρμοδιότητές του και τους ανατέθηκε υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων σε άλλες Αντιδημαρχίες. Σαν συνέπεια, παρουσιάστηκαν δυσκολίες και εμπόδια στην αποτελεσματικότητα […] στην ενημέρωση για την ανακύκλωση […] και στη διαχείριση των αποβλήτων”.
  • “υπήρχε η δυνατότητα, παρ’ όλες τις συνθήκες της κρίσης, να γίνουν πολύ περισσότερα, χωρίς ιδιαίτερο κόστος και με περισσότερη οργάνωση, προγραμματισμό, επιμέλεια, αποφασιστικότητα, διεκδικήσεις και πίεση προς την κεντρική εξουσία”.

Εδώ και 3 χρόνια ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ για την προχειρότητα, τα φτωχά αποτελέσματα, την ανεπάρκεια και την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να οργανώσει σωστά τη δουλειά στη διαχείριση των σκουπιδιών, αλλά και του δικτύου της ΔΕΥΑΚ:

  • Το “success story” στην ανακύκλωση ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ “ΚΟΥΦΙΟ”. Ο Δήμος μας έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με όλα όσα πρέπει να γίνουν, ενώ πρόσφατα μάθαμε ότι ακόμη και το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων κινδύνεψε εξαιτίας της ολιγωρίας της διοίκησης του Δήμου. Ένα έργο για το οποίο αναρωτιόμαστε αν η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει την ικανότητα να παρακολουθήσει στενά και συστηματικά προκειμένου να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος είναι εναντίον μας. Όσο εξακολουθούμε να μην κάνουμε σωστή ανακύκλωση, τόσο τα πρόστιμα και τα περιβαλλοντικά τέλη θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
  • Πολύ πρόσφατα κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για ΝΕΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ.
  • Ειδικά στο θέμα του προσωπικού, καταγγείλαμε τις ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ συμβασιούχων της καθαριότητας σε άλλες υπηρεσίες, οι οποίες αποδεικνύεται ότι ΕΒΛΑΨΑΝ τη σωστή λειτουργία του Τμήματος Καθαριότητας. Εμείς επιμένουμε ότι το Τμήμα Καθαριότητας έχει ανάγκη από ριζική αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό ως προς το προσωπικό και τον εξοπλισμό του.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ “ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ”.

Η Δήμαρχος είναι “ΟΣΑ ΠΑΝΕ ΚΙ ΟΣΑ ΕΡΘΟΥΝ”, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ασχολείται ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ και δεν βάζει ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ να αντιμετωπίσει ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ “ΣΚΑΣΟΥΝ” ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ “ΒΟΜΒΑ” ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΙΤΕ “ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ”, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ “ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ”, ΕΙΤΕ “ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΙΕΡΑ” ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ “ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ”, όπως συμβαίνει στη ΔΕΥΑΚ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ “ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ” ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Επειδή το θέμα είναι εξόχως σοβαρό, ειδικά μετά από τις αποκαλύψεις της αρμόδιας Αντιδημάρχου, προτείνουμε ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου, αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ώστε να αξιολογήσουμε:

  1. πού βρισκόμαστε με την υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων
  2. σε ποιο σημείο εξέλιξης βρίσκονται οι αδειοδοτήσεις του ΣΜΑ και του ΧΥΤΑ
  3. ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (και με ποιο χρονοδιάγραμμα)

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της...

Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ξεπερασμένο πλέον το οργανόγραμμα του 2012 Οι απαιτήσεις για ιατρικό...

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: Ανησυχία για την εργασιακή ασφάλεια των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές αντιμετωπίζονται ως...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου...

Πυρκαγιά στο γυάλινο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/4/2024) στο γυάλινο...

Πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκά Βραβεία Στήριξης της Επιχειρηματικότητας

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Επιχειρήσεων...