Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

«Φρούριο της Καβάλας: Από το Βυζάντιο στον 21ο αιώνα, Ψηφιακή Αναστήλωση και Βιωματική Περιήγηση»

Ημέρα:

Για την ολοκλήρωση και παρουσίαση του έργου «Φρούριο της Καβάλας: Από το Βυζάντιο στον 21ο αιώνα, Ψηφιακή Αναστήλωση και Βιωματική Περιήγηση», μίλησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου.

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος εικονικής διαδραστικής αναπαράστασης, αναβίωσης και προβολής, προσφέροντας στον χρήστη μια πολύπλευρη πολυπολιτισμική και εκπαιδευτική εμπειρία, με τη χρήση καινοτόμων και βιωματικών υπηρεσιών, που δημιουργούν μια χωρική και χρονική περιήγηση στο Φρούριο της Καβάλας.

Το συγκεκριμένο έργο, που ήταν ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α., κόστισε 280.000 ευρώ και δεν επιβαρύνθηκε ούτε με ένα ευρώ ο δήμος Καβάλας.

Αναμένεται αύξηση του εκπαιδευτικού τουρισμού…

Η κ. Ιωσηφίδου τόνισε ότι η ανάρτηση όλων των πληροφοριών που απορρέουν από το έργο και θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον κορυφαίων επιστημόνων, ενώ με την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης αναμένεται και αύξηση του εκπαιδευτικού τουρισμού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής στον χώρο του Φρουρίου, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει παρουσίαση της ψηφιοποίησης 50 μνημείων της παλιάς πόλης στην Παναγία, χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες: α) σε μνημεία που σήμερα δεν υφίστανται και από παλιές φωτογραφίες αναστυλώθηκαν ψηφιακά, μεταξύ των οποίων και ο τάφος της μητέρας του Μωχάμετ Άλι, β) μνημεία που άλλαξε η μορφή κι η χρήση τους, όπως ο ναός του Αγίου Νικολάου και γ) μνημεία που δεν άλλαξαν χρήση.

«Θα ενημερωθούν όλα τα σχολεία της Ελλάδας, ώστε να επιμηκύνουμε τον χρόνο του τουρισμού σε όλες τις εποχές», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ιωσηφίδου.

Περισσότεροι από 25.000  είναι οι επισκέπτες του Φρουρίου Καβάλας σε ετήσια βάση, ενώ τον Σεπτέμβριο υπήρξε αύξηση 35%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και για όλο το εννιάμηνο του 2015 η αύξηση αγγίζει το 19%.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...