Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Τ.Ε.Ι. –Α.Μ.Θ.: Συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο CERN της Ελβετίας

Ημέρα:

Στην υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας, μεταξύ του Τ.Ε.Ι. –Α.Μ.Θ. και του δήμου Καβάλας, για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας GRID, που υλοποιείται με την συνεργασία του διεθνούς φήμης ερευνητικού κέντρου CERN της Ελβετίας, προχώρησαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του προέδρου του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ., Θανάση Μητρόπουλου, οι συμβαλλόμενες πλευρές.

Μετά την ενημέρωση των τοπικών αρχών, φορέων και παραγόντων για τις πολλαπλές δυνατότητες αυτού του εγχειρήματος, όπως και για την συμβολή του σε ολόκληρη την περιφέρεια, υπεγράφησαν οι συμφωνίες συνεργασίας και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια λειτουργίας του κόμβου GRID, παρουσία τοπικών, περιφερειακών και διεθνών προσκεκλημένων.

Μεγάλη υπόθεση για την Καβάλα να διαθέτει μια τέτοια μονάδα

Ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θανάσης Μητρόπουλος, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του, για το γεγονός ότι ο στόχος επετεύχθη, καθώς όπως σημείωσε πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για το Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα υπογράμμισε ότι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την Καβάλα να διαθέτει μία τέτοια μονάδα, η οποία μάλιστα είναι η πρώτη σε όλη την χώρα.

Την λιτή τελετή της υπογραφής των συμφωνιών παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου Προκόπιος, ο οποίος τέλεσε και τα εγκαίνια της μονάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο αντιδήμαρχος, Δήμος Τουλκίδης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., κ. Καζανίδης που υπέγραψε και την συμφωνία με την δήμαρχο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος, καθώς και σύσσωμη η διοίκηση του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πηγή: Ενήμερος

Σημείωση: Τον Σεπτέμβριο του 2014 το ΤΕΙ ΑΜΘ γίνεται μέλος της νέας υπερταχείας μεταφοράς δεδομένων, εγκαινιάζοντας από κοινού με το διεθνές ερευνητικό κέντρο CERN της Ελβετίας τον κόμβο GRID στην Καβάλα. Πρόκειται για έναν υπερυπολογιστή (με περισσότερους από 1150 επεξεργαστές) σε απευθείας σύνδεση με το CERN που θα επεξεργάζεται πληροφορίες του επιταχυντή στον οποίο επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του «Σωματιδίου του Θεού» ή αλλιώς «Σωματιδίου Higgs

Οι εφαρμογές που δύναται να επεξεργαστεί είναι ποικίλες, όπως ιατρικές, μετεωρολογικές, στρατιωτικές προσομοιώσεις χημικών διεργασιών, προσομοιώσεις ενεργειακών μοντέλων, προσομοιώσεις οικονομικών μοντέλων κ.α.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...