Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Το κρουαζιερόπλοιο “Thomson Spirit” στο λιμάνι της Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Το κρουαζιερόπλοιο ”Thomson Spirit” κατέπλευσε νωρίς σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Καβάλας, ”Απόστολος Παύλος”, προερχόμενο από την Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας συνολικά 1.235 επιβάτες, κυρίως από Μεγάλη Βρετανία.

Το πλοίο, με σημαία Μάλτας, έχει συνολικό μήκος 215 μέτρα, πλάτος 28 και βύθισμα 7,5 μέτρα. Διαθέτει δέκα καταστρώματα, έχει πλήρωμα 520 ατόμων και μπορεί να μεταφέρει συνολικά μέχρι και 1.350 επιβάτες.

Μπορεί δε να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων, δηλαδή 39 χιλιομέτρων την ώρα. Το ”Thomson Spirit” κατασκευάστηκε στην Γαλλία το 1983 και ανήκει στην εταιρεία ”Holland America Line.

Οι περισσότεροι επιβάτες προτίμησαν να κινηθούν στην αγορά της Καβάλας

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διάρκεια των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων στο Sochi της Ρωσίας το 2014, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είχε χρησιμοποιηθεί σαν πλωτό ξενοδοχείο.

Η πλειονότητα των επιβατών του ”Thomson Spirit” προτίμησαν να κινηθούν στο κέντρο και την αγορά της Καβάλας, καθώς μόλις τέσσερα λεωφορεία μετακινήθηκαν εκτός της πόλης τα 3 εξ αυτών στους Φιλίππους και ένα στην γειτονική Ξάνθη.

Για μια ακόμη φορά υποδοχή των επιβατών και αυτού του κρουαζιερόπλοιου έγινε από στελέχη της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», τα οποία διένειμαν χάρτες της πόλης, αλλά και κουραμπιέδες στους επιβάτες.

Το ”Thomson Spirit” θα αναχωρήσει από την Καβάλα σήμερα το απόγευμα με επόμενο σταθμό του το λιμάνι της Χίου.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις