Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

Τι απαντά η Δ. Τσανάκα στον ΣΥΡΙΖΑ για την πεσμένη γέφυρα

Ημέρα:

Με την επιστολή που έστειλε στους πρώην υπουργούς Χρ. Σπίρτζη, Κατ. Νοτοπούλου και Στ. Γιαννακίδη, απαντά η πρώην δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ίδια και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μπάμπης Δράκος, δεν αξιοποίησαν την βοήθεια της προηγούμενης Κυβέρνησης να αναλάβει άμεσα και εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας, ώστε να μην το πιστωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα η κ. Τσανάκα σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Προς απάντηση των ανυπόστατων, ψευδών και πλήρως αναληθών αιτιάσεων στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, που είδαν το φως της δημοσιότητας με μόνο σκοπό , να καλύψουν την ανυπαρξία τους σε τοπικό επίπεδο, την αδιαφορία τους για τα τρέχοντα προβλήματα και την ανικανότητά τους να διεκπεραιώσουν το παραμικρό θέμα που αφορούσε το Δήμο Καβάλας, κατά τη διάρκεια που η διακυβέρνηση τους συνέπεσε με τη διοίκηση μας, η δημοτική μας παράταξη παραθέτει αυτούσια την από 14-11-2018 επιστολή της τ. Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, με αποδέκτες τους υπουργούς κ. κ. Σπίρτζη, Νοτοπούλου και Γιαννακίδη.

Σύμφωνα με αυτήν, η τέως Δήμαρχος Καβάλας, αφού ενημέρωνε για το νομικό πλαίσιο καθώς και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια ΑΜΘ, καλούσε τους κυβερνητικούς παράγοντες να αναλάβουν ΕΚΕΙΝΟΙ τις πρωτοβουλίες που θα επιλύσουν το πρόβλημα, προκρίνοντας ΕΚΕΙΝΟΙ την λύση που κρίνουν ως την δέουσα.

Καλούμε την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, να ενημερώσει τον Καβαλιώτικο Λαό για το πώς ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή αυτή και το τι ακριβώς έπραξε.

Δυστυχώς θα στοιχειώνουν για πολύ καιρό ακόμα την πόλη οι προεκλογικές δηλώσεις όλων των αυτόφωτων σωτήρων που είχαν τον τρόπο να ξαναφτιάξουν την γέφυρα σε 100 μέρες.

Αντιθέτως το πλήρωμα του χρόνου, καταδεικνύει την ορθότητα των ενεργειών μας, την ειλικρίνεια των δηλώσεων μας και την αντικειμενική δυσκολία του όλου ζητήματος . Για εμάς τα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας και των συνδημοτών μας, είναι πάνω από κομματικά συμφέροντα.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Τσανάκα Δήμητρα

Η επιστολή στους πρώην υπουργούς

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επιτρέψατε μου εκ νέου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη των Καβαλιωτών για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον σας, (καθώς και των υπολοίπων μελών της κυβέρνησης) το οποίο εκφράσατε μεταξύ άλλων και στην τηλεφωνική επικοινωνία μας, για το γεγονός της υποχώρησης της γέφυρας στην πόλη μας.

Έτι περαιτέρω θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι όπως προκύπτει από το Εθνικό Κτηματολόγιο, το επίμαχο τμήμα της οδού όπου σημειώθηκε το δυσάρεστο συμβάν, ανήκει κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο, η δε αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στην Περιφέρεια.

Βέβαια είναι πολλά τα ζητήματα που ανέκυψαν και ανακύπτουν με θέματα αρμοδιοτήτων κλπ, πλην όμως είναι κοινή βούληση όλων μας, να αποκατασταθεί άμεσα και με τον αρτιότερο δυνατό τρόπο η ζημιά.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Καβάλας παρά το γεγονός ότι δεν έχει την οποιαδήποτε ευθύνη για το συμβάν είναι υποχρεωμένος να εξαντλεί όλες τις πιθανότητες συνεργασιών και χρηματοδοτήσεων προς όφελος των δημοτών του δεδομένου ότι μόνος του αδυνατεί να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

Εδραία πεποίθηση μου, είναι πως Εσείς και με το ενδιαφέρον Σας αλλά και την εμπειρία Σας, έχετε την δυνατότητα να δράσετε άμεσα και αποτελεσματικά.

Σας ενημερώνω δε πως με το αίτημα μας προς το ΤΕΕ-ΑΜΘ για την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης – ως συμβούλου του Κράτους- ο Δήμος Καβάλας θα ζητήσει τη συμμετοχή της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και Πανεπιστημιακών για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης.

Για το θέμα της χρηματοδότησης πραγματογνωμοσύνης, της μελέτης και της αποκατάστασης εξέφρασε ενδιαφέρον και η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Κατόπιν των ανωτέρω θα εκτιμούσα ιδιαίτερα να αναλάβετε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα επιλύσουν το πρόβλημα προκρίνοντας την λύση που εσείς κρίνετε ως την δέουσα.

Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω τη σημασία της συνέχισης της Περιμετρικής της Καβάλας, η οποία εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πολύτιμη.

Με απεριόριστη εκτίμηση

Η Δήμαρχος Καβάλας

Δήμητρα Τσανάκα

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε σχετική ανακοίνωση με τίτλο «Ωμή παραδοχή της ΝΟΔΕ Καβάλας: Άφησε τη γέφυρα πεσμένη λόγω… ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε τα παρακάτω:

Κυνική ομολογία της τέως δημάρχου Καβάλας και εκλεκτής της ΝΔ Δήμητρας Τσανάκα και του προέδρου της τοπικής ΝΟΔΕ (και νυν δημοτικού συμβούλου) Μπάμπη Δράκου ότι δεν αξιοποίησαν την βοήθεια της προηγούμενης Κυβέρνησης για να μην την καρπωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ! Τα στελέχη της ΝΔ παραδέχτηκαν- σε τοπικό ραδιόφωνο- αυτό που όλη η πόλη γνώριζε: η πεσμένη γέφυρα έγινε αξιοθέατο λόγω της παλαιοκομματικής και χυδαίας εκμετάλλευσης των θέσεων ευθύνης στελεχών της ΝΔ, για κομματικό όφελος!

Πέρα των πολιτικών ευθυνών, ανακύπτουν και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Το λιγότερο που πρέπει να κάνουν οι δυο τους είναι να ζητήσουν συγγνώμη από το λαό της Καβάλας, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια ταλαιπωρείται καθημερινά.

Ζητάμε από τους τρεις κοινοβουλευτικούς βουλευτές να πάρουν άμεσα θέση και να καταδικάσουν την στάση της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Καβάλας.

Καλούμε τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο να μας πει για ποιο λόγο δεν δέχτηκε την βοήθεια της κυβέρνησης και να ξεκαθαρίσει αν παίρνει αποστάσεις από την ομολογία Τσανάκα-Δράκου.

Απαιτούμε από τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει αν έχει δώσει εντολή στον Χρήστο Μέτιο και τη Δήμητρα Τσανάκα να μην δεχτούν την πρόταση της προηγούμενης Κυβέρνησης να αναλάβει άμεσα και εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας, ώστε να μην το πιστωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε τη δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος και να εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες.

Η παλαιοκομματική λογική της ΝΔ, που πολεμά ό,τι δεν γίνεται «κατόπιν ενεργειών της», ζημίωσε την πόλη τα προηγούμενα 4,5 χρόνια. Η κυνική ομολογία των στελεχών της ΝΔ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Άλλωστε, με αυτό τον τρόπο βγήκε κυβέρνηση: με ψέματα και εξαπάτηση.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...