Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες στην οδό Βενιζέλου, στις οποίες προβλέπεται και η μονοδρόμησή της

Ημέρα:

spot_img

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν τελικά οι εργασίες που αφορούν την οδό Βενιζέλου, στις οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η μονοδρόμησή της από τον κόμβο Φαλήρου, μέχρι και την συμβολή της με την οδό Δαγκλή.

Αν και οι εργασίες, οι οποίες εντάσσονται στο σύνολο του έργου που αφορά την βιοκλιματική ανάπλαση των οδών Βενιζέλου, Ερυθρού Σταυρού και των καθέτων τους, αναμενόταν να αρχίσουν εντός της εβδομάδας που διανύουμε, εντούτοις υπήρξε καθυστέρηση, η οποία σχετιζόταν με την σήμανση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Φίλιππος Φιλιππίδης.

«Η μονοδρόμηση της Βενιζέλου έχει περάσει, καθώς με αιτιολογικό αυτήν έγινε και το έργο»

Όπως είναι γνωστό, ήδη από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε η απόφαση για τις ρυθμίσεις που απαιτούνται, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα. Παράλληλα, σήμερα για το θέμα υπήρξε και συνεδρίαση της επιτροπής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στην διάρκεια της οποίας διατυπώθηκε η άποψη, μήπως υπάρχει η δυνατότητα ο δρόμος να παραμείνει διπλής κατεύθυνσης, αν και αυτό πλέον φαντάζει αδύνατο. «Το έργο στην Βενιζέλου θα ξεκινούσε, όμως πήγε πίσω για μια εβδομάδα, λόγω της σήμανσης. Η μονοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος της οδού Βενιζέλου έχει περάσει, καθώς με αιτιολογικό αυτήν έγινε και το έργο», δήλωσε σχετικά στον «Ε» ο κ. Φιλιππίδης.

«Δεν πρέπει να απενταχθεί το έργο και να το…φορτωθεί ο δήμος Καβάλας»

Να σημειωθεί ότι από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι και την συμβολή της οδού Βενιζέλου με την οδό Δαγκλή, όπου και θα γίνει η μονοδρόμηση, ο δρόμος θα στενέψει σημαντικά, ενώ θα φαρδύνουν τα πεζοδρόμια, με την παράλληλη κατασκευή εσοχών για το παραρκάρισμα των επαγγελματικών φορτηγών για τροφοδοσία των καταστημάτων.

Η στάση των οχημάτων επί του συγκεκριμένου τμήματος θα είναι ολιγόλεπτη, ενώ θα απαγορεύεται πλήρως η στάθμευση.

Στο πλαίσιο της βιοκλιματικής ανάπλασης θα τοποθετηθεί νέος ασφαλτοτάπητας και θα χρησιμοποιηθούν «ψυχρά» υλικά στα πεζοδρόμια, όπως και επί της οδού Ερυθρού Σταυρού, με τα οποία θα καταστεί δυνατή η μείωση της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου τους θερινούς μήνες.

Όσον αφορά το φάρδος του δρόμου, η μελέτη προβλέπει αυτό να διαμορφωθεί στα 3,75 μέτρα, ωστόσο όπως είπε ο κ. Φιλιππίδης, υπάρχει η σκέψη να πάει στα 4 ή 4,25 μέτρα.

«Έγινε η μελέτη και σύμφωνα με αυτήν εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του έργου. Για αυτό πρέπει να προχωρήσει και παράλληλα δεν πρέπει να χαθούν τα χρήματα, αλλά και να μην γίνει κάποιο λάθος που ίσως οδηγήσει σε απένταξη του έργου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αναλάβει ο δήμος ένα έργο που ξεπερνά σε κόστος τα δυο εκατομμύρια ευρώ», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Φιλιππίδης.

Πηγή: Eνήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...