Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Ταξίδι στα Καφέ Αμάν της Ανατολής από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας

Ακολούθησε μας

spot_img

Οι μαθητές, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές, του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, απάρτισαν την ορχήστρα και τη χορωδία, που γέμισε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου με μελωδίες, μουσικές και τραγούδια, φερμένα από τα Καφέ Αμάν της Ανατολής, τον δημοτικό κήπο της Καβάλας.

Χάρισαν ένα μικρό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με τίτλο: «1922-2022 Οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες Μουσικοί», που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Δεκάδες μαθητές όλων των βαθμίδων, ακόμη και νήπια, απόλαυσαν τραγούδια που πέρασαν από τη μια πλευρά του Αιγαίου στην άλλη, ιδιαίτερα με τον ερχομό των προσφύγων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο: «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ», του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και έχει ως στόχο να μεταφέρει ένα ελάχιστο δείγμα της μουσικής των προσφύγων στο ευρύ κοινό και κυρίως στους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος κάλεσε τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές όλων των Σχολείων όλου του Νομού να επισκεφθούν την Έκθεση «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ».

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης του Δήμου, Κατερίνα Μαρκάκη και Ανθή Χατζηφραντζή, καθώς και ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Γιάννης Κακάρας.

Την ευθύνη του Συνόλου την είχε ο καθηγητής, Φώτης Σπαθάρης, και την ευθύνη της Χορωδίας η καθηγήτρια, Κωνσταντίνα Κύπρου.

Η ηλιόλουστη μέρα στάθηκε αρωγός στο να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και πολλοί περαστικοί και ξένοι επισκέπτες της πόλης.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Έκθεση “ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ”, η οποία θα φιλοξενείται μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου, στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα