Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Η απόφαση της Δημάρχου Καβάλας αποτελεί τεράστια οπισθοδρόμηση

Ημέρα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ για την απόφαση της Δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα, να αναβάλει την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του μνημείου για τους Έλληνες Εβραίους της Καβάλας.Με μεγάλη έκπληξη, λύπη και αγανάχτηση, πληροφορηθήκαμε χθες αργά το βράδυ την ακύρωση τοποθέτησης του Μνημείου για το Ολοκαύτωμα των Εβραϊκής καταγωγής συμπολιτών μας, όπως και της αντίστοιχης τελετής, που είχε προγραμματιστεί από το Δήμο Καβάλας για την ερχόμενη Κυριακή. Ως πρόφαση για την ακύρωση προβλήθηκαν από τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα, «λόγοι αισθητικής» του συγκεκριμένου μνημείου. Θεωρούμε, όμως, ότι οι λόγοι είναι βαθιά πολιτικοί και ιδεολογικοί και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την κυριαρχία μισαλλόδοξων, εθνικιστικών και ρατσιστικών στοιχείων τόσο στη δημοτική ομάδα, όσο και στο ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον της κ. Δημάρχου.

                   Η συγκεκριμένη απόφαση Δημάρχου Καβάλας αποτελεί τεράστια οπισθοδρόμηση για τα πολιτικά μας ήθη αλλά και προσβολή της μνήμης των χιλιάδων συμπολιτών μας εβραϊκής καταγωγής, που θυσιάστηκαν στο βωμό της ίδιας μισαλλοδοξίας, ρατσισμού και εθνικισμού μερικές δεκαετίες πριν. Επίσης, αποτελεί στίγμα στη μακρόχρονη Ιστορία εργατικών και κοινωνικών αγώνων της πόλης μας. Εκθέτει ανεπανόρθωτα και αποδομεί την εικόνα της πόλης μας πανελληνίως και διεθνώς, από τη στιγμή μάλιστα που η τοποθέτηση του μνημείου και η τελετή μνήμης είχαν ανακοινωθεί και δημοσιευτεί ευρύτατα και είχε εκτυπωθεί και διανεμηθεί το αντίστοιχο έντυπο υλικό.

                  Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα, να αναθεωρήσει τη λανθασμένη και προσβλητική απόφασή της και να προχωρήσει κανονικά στην ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ακόμη περισσότερο, καλούμε τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα, να απομονώσει και να αποβάλλει τα μισαλλόδοξα, εθνικιστικά, ρατσιστικά και ακροδεξιά στοιχεία που φιλοξενεί στη δημοτική της παράταξη και να προχωρήσει στο έργο της αξιοποιώντας ανθρώπους δημοκρατικούς και προοδευτικούς που να είναι ικανοί να συναισθανθούν το βάρος της Ιστορίας αυτού του βασανισμένου τόπου. Τέλος, καλούμε όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, τους φορείς, τα σωματεία, τα κινήματα και το Λαό της πόλης μας να κινητοποιηθούν για να ανατρέψουν την απαράδεκτη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και να επιβάλλουν την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS-ταμειακών μηχανών

Την παράταση για 1+1 μήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς...

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη στο Αντιγόνη Βαλάκου

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου...

Σε παραγωγή από την Energean και το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North στο Ισραήλ

Το δεύτερο από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Energean...

Μακάριος Λαζαρίδης: “Να ενταχθεί η κτηνοτροφική σόγια στις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις”

Αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο...

Πολλά θέματα απασχολούν το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Ζητήσαμε παράταση της εφαρμογής της διασύνδεσης των...

Επιτυχιών συνέχεια για τις μικτές Κ-14 & Κ-16 της ΕΠΣΚ

Αυλαία με πανομοιότυπες νίκες και προκρίσεις έριξαν για τη...

Δυσκολίες από την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του δήμου Καβάλας

Απόστολος Μουμτσάκης: Το προσωπικό της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που πληρώνονταν με...

ΕΠΣΚ: Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή πίτας για τις ομάδες της Θάσου

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, τιμώντας τις έξι ομάδες...