Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνεργασία Δήμου Καβάλας, ΔΙΑΜΑΘ, ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και επιχειρήσεων εστίασης για τη διαχείριση απορριμμάτων

Ημέρα:

spot_img

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ευόδωση των προσπαθειών για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων στους χώρους εστίασης και τουριστικών καταλυμάτων, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου URBAN WASTE του προγράμματος HORIZON 2020, με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και της ΔΙΑΜΑΘ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και του φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, και είχε ως στόχο την υπογραφή εθελοντικού συμφώνου συνεργασίας με επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του τουρισμού, για την υλοποίηση μέτρων διαχείρισης απορριμμάτων.

Μιλώντας η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, είπε, ότι φέτος προμηνύεται άλλη μια χρονιά με αυξημένες ροές επισκεπτών στην Καβάλα, η οποία εξελίσσεται έναν δυναμικό τουριστικό προορισμό και οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την επάρκεια των υφιστάμενων υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, αλλά και τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις. Αναμένουμε, πρόσθεσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων που συμφωνήσαμε για να προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα σε αποφάσεις που ενισχύουν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ, Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την καλή εξέλιξη του προγράμματος αυτού, καθώς και για την καλή συνεργασία της ΔΙΑΜΑΘ με τον Δήμο Καβάλας, την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τον ΟΛΚ, αλλά και τους υπόλοιπους φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού και δήλωσε πως θα είναι πάντα δίπλα στον Δήμο Καβάλας σε τέτοιες προσπάθειες, που σκοπό έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Την αισιοδοξία του για την εξέλιξη του προγράμματος εξέφρασε και ο Πρόεδρος του ΟΛΚ Χρ. Ηλιάδης.

Την παρουσίαση του προγράμματος, έκανε η υπεύθυνη του εργαστηρίου καινοτομίας του Δ.Π.Θ., και συντονίστρια του προγράμματος Παρασκευή Γκιούρκα, ενώ προηγουμένων υπογράφηκε το εθελοντικό σύμφωνο συνεργασίας, από τους φορείς και τους επαγγελματίες που συνεργάζονται. Μεταξύ άλλων δράσεων βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας η διάθεση συσκευασίας από ανακυκλώσιμα υλικά, προκειμένου να συσκευάζονται τα υπόλοιπα των γευμάτων, προκειμένου οι πελάτες να τα παίρνουν στο σπίτι τους, είτε, για να τα καταναλώσουν εκεί, είτε για να τα διαθέσουν στα οικόσιτα ζώα που πιθανόν να έχουν.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της...

Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ξεπερασμένο πλέον το οργανόγραμμα του 2012 Οι απαιτήσεις για ιατρικό...

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: Ανησυχία για την εργασιακή ασφάλεια των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές αντιμετωπίζονται ως...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου...

Πυρκαγιά στο γυάλινο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/4/2024) στο γυάλινο...