Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Σκέψεις για το αστικό πράσινο με αφορμή την ανάπλαση της Πλατείας Καπνεργάτη

Ακολούθησε μας

spot_img

Από την δημοτική παράταξη «Η Καβάλα Μπροστά» του υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας, Γιάννη Εριφυλλίδη, εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Καβάλας για την «πτώση» του πεύκου στην Πλατεία Καπνεργάτη δεν μας καλύπτει.

Η Υπηρεσία Πρασίνου θα πρέπει άμεσα να απαντήσει, εμπεριστατωμένα και με στοιχεία, στα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Υπάρχει μελέτη για την τύχη των δέντρων της Πλατείας Καπνεργάτη κατά τη διάρκεια των έργων και μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης; Τι προβλέπει η μελέτη (αν υπάρχει) για το ποια δέντρα θα παραμείνουν στην πλατεία, ποια δέντρα μπορούν να μεταφυτευθούν σε άλλους κοινόχρηστους χώρους και ποια δέντρα πρέπει να κοπούν γιατί δεν γίνεται ούτε να παραμείνουν ούτε να μεταφυτευθούν; Σε αντίστοιχες αναπλάσεις π.χ. Πλατεία Κολωνακίου στην Αθήνα υπήρχαν αναλυτικές μελέτες (είναι άλλη συζήτηση βέβαια το εάν αυτές οι μελέτες εφαρμόστηκαν ή όχι).
  2. Τι προέβλεπε η μελέτη (εάν υπάρχει) για το συγκεκριμένο πεύκο; Παραμονή στον χώρο της πλατείας, μεταφύτευση ή κοπή;
  3. Για τα δέντρα που θα κοπούν, προβλέφθηκε αντικατάστασή τους με δέντρα σε άλλους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Καβάλας, ούτως ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά το ισοζύγιο πρασίνου της πόλης;
  4. Για να έχουμε και μια πιο συνολική εικόνα, πόσα δέντρα κόπηκαν και πόσα δέντρα φυτεύθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Καβάλας;

Ακόμη και εξ αμελείας, η θυσία ενός δέντρου 60 ετών στον βωμό της ανάπλασης παραμένει ΕΓΚΛΗΜΑ. Και όποιος αδυνατεί να το καταλάβει δεν δικαιούται να πιστεύει ότι ζει σε μια ευρωπαϊκή πόλη του 21ου αιώνα.

Ανάμεσα στις προτάσεις μας για το πράσινο στην Καβάλα και τους Φιλίππους, οι οποίες θα παρουσιαστούν αναλυτικά, θα ήθελα να ξεχωρίσω την ίδρυση Παρατηρητηρίου Αστικού Πρασίνου (τέτοια παρατηρητήρια έχουν συσταθεί ήδη στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Δράμας). Η προστασία του πρασίνου δεν είναι απλώς προτεραιότητα, είναι απόλυτη ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ.

Για τη δημοτική παράταξη ”Η Καβάλα Μπροστά”

Γιάννης Εριφυλλίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα