Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Πρώτη η Καβάλα στην ανακύκλωση σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ημέρα:

spot_img

Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης, για την χωριστή συλλογή και ανακύκλωση του γυαλιού, η οποία αφορούσε τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετερίες, εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία) με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του προγράμματος ανακύκλωσης των γυάλινων συσκευασιών, πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αγορά της πόλης από τον δήμο Καβάλας και την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

«Δεν πρόκειται για εκστρατεία ενημέρωσης, αλλά για εκστρατεία ευχαρίστησης, λόγω της μεγάλης αποδοχής που υπάρχει από τους πολίτες και δη από τους επαγγελματίες. Αρχίσαμε τον Ιούνιο περισυλλέγοντας 26 τόνους γυαλιού, τον Ιούλιο φτάσαμε τους 38 τόνους, δηλαδή αύξηση 12,10%, τον Αύγουστο 51 τόνους γυαλιού και αύξηση 13,20%, ενώ μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 64 τόνους, δηλαδή αύξηση 13%», σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κορίνα Πρασσά.

Πρώτη η Καβάλα στην ανακύκλωση σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Εξακολουθεί η Καβάλα να είναι πρώτη μεταξύ όλων των δήμων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θα ήθελα για αυτό να ευχαριστήσω θερμά τους επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θερμά στο πρόγραμμα, ενημέρωσαν το προσωπικό τους, με αποτέλεσμα να πηγαίνει τόσο καλά. Επίσης καλά, πηγαίνει και η ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας. Τον Σεπτέμβριο είχαμε περίπου 190 τόνους ανακυκλώσιμου υλικού και 64 στο γυαλί, υπερβαίνουμε λοιπόν τους 200 τόνους. Σήμερα (χθες) μαζί με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, πηγαίνουμε πόρτα – πόρτα σε όλα τα καταστήματα του δήμου μας για να τους ενημερώσουμε και να τους ευχαριστήσουμε», επισήμανε στην συνέχεια η Κορίνα Πρασσά.

Ο δήμος Καβάλας «έπιασε» από τώρα στόχους του 2020!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, το 2020 στόχος είναι το 60% των υλικών συσκευασίας να ανακυκλώνεται. Με βάση τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, ο δήμος Καβάλας έπιασε από τώρα τον στόχο του 2020 και μάλιστα με τόσα λίγα μέσα και προσωπικό!

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της διοίκησης του δήμου, όλο το προσωπικό, τους δημότες και ειδικά τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, θέλω να παρακαλέσω θερμά οι χάρτινες κούτες να διπλώνονται όταν μπαίνουν στους μπλε κάδους. Οι δημότες πρέπει ξέρουν ότι τα υλικά συσκευασίας πετιούνται χύμα μέσα στους κάδους κι όχι μέσα σε σακούλες», τόνισε καταληκτικά η κ. Πρασσά.

Θ. Μακαρίτης: «Φάνηκε ότι υπάρχει συνείδηση ανακύκλωσης στους επαγγελματίες»

«Θέλουμε, όποιος δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα, να δούμε γιατί το κάνει ή να εγγράψουμε νέα καταστήματα που άνοιξαν το τελευταίο διάστημα. Αυτός είναι ο δικός μας ρόλος. Όντως η Καβάλα πάει πολύ καλά και συνεχίζει να κινείται ανοδικά», τόνισε εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης ο Γιάννης Λαχοβάρης.

«Επιτέλους υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο. Όλοι οι επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν. Φάνηκε ότι υπάρχει συνείδηση ανακύκλωσης στους συναδέλφους. Όπως προκύπτει όταν πλησιάζεις τον επαγγελματία με σωστό τρόπο, πάντοτε θα τον έχεις στο πλευρό σου. Αυτό είναι το μήνυμά μας», δήλωσε από την μεριά του ο Θόδωρος Μακαρίτης, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...

Επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Δήμαρχο Θάσου

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο...

Σωτήρης Λαζαρίδης: Προχωράμε για την επόμενη μέρα όλοι μαζί

«Η προσέλευση στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. - Α.Μ. την...

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...