Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πρώτη η Καβάλα στην ανακύκλωση σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ημέρα:

Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης, για την χωριστή συλλογή και ανακύκλωση του γυαλιού, η οποία αφορούσε τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετερίες, εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία) με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του προγράμματος ανακύκλωσης των γυάλινων συσκευασιών, πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αγορά της πόλης από τον δήμο Καβάλας και την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

«Δεν πρόκειται για εκστρατεία ενημέρωσης, αλλά για εκστρατεία ευχαρίστησης, λόγω της μεγάλης αποδοχής που υπάρχει από τους πολίτες και δη από τους επαγγελματίες. Αρχίσαμε τον Ιούνιο περισυλλέγοντας 26 τόνους γυαλιού, τον Ιούλιο φτάσαμε τους 38 τόνους, δηλαδή αύξηση 12,10%, τον Αύγουστο 51 τόνους γυαλιού και αύξηση 13,20%, ενώ μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 64 τόνους, δηλαδή αύξηση 13%», σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κορίνα Πρασσά.

Πρώτη η Καβάλα στην ανακύκλωση σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Εξακολουθεί η Καβάλα να είναι πρώτη μεταξύ όλων των δήμων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θα ήθελα για αυτό να ευχαριστήσω θερμά τους επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θερμά στο πρόγραμμα, ενημέρωσαν το προσωπικό τους, με αποτέλεσμα να πηγαίνει τόσο καλά. Επίσης καλά, πηγαίνει και η ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας. Τον Σεπτέμβριο είχαμε περίπου 190 τόνους ανακυκλώσιμου υλικού και 64 στο γυαλί, υπερβαίνουμε λοιπόν τους 200 τόνους. Σήμερα (χθες) μαζί με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, πηγαίνουμε πόρτα – πόρτα σε όλα τα καταστήματα του δήμου μας για να τους ενημερώσουμε και να τους ευχαριστήσουμε», επισήμανε στην συνέχεια η Κορίνα Πρασσά.

Ο δήμος Καβάλας «έπιασε» από τώρα στόχους του 2020!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, το 2020 στόχος είναι το 60% των υλικών συσκευασίας να ανακυκλώνεται. Με βάση τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, ο δήμος Καβάλας έπιασε από τώρα τον στόχο του 2020 και μάλιστα με τόσα λίγα μέσα και προσωπικό!

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της διοίκησης του δήμου, όλο το προσωπικό, τους δημότες και ειδικά τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, θέλω να παρακαλέσω θερμά οι χάρτινες κούτες να διπλώνονται όταν μπαίνουν στους μπλε κάδους. Οι δημότες πρέπει ξέρουν ότι τα υλικά συσκευασίας πετιούνται χύμα μέσα στους κάδους κι όχι μέσα σε σακούλες», τόνισε καταληκτικά η κ. Πρασσά.

Θ. Μακαρίτης: «Φάνηκε ότι υπάρχει συνείδηση ανακύκλωσης στους επαγγελματίες»

«Θέλουμε, όποιος δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα, να δούμε γιατί το κάνει ή να εγγράψουμε νέα καταστήματα που άνοιξαν το τελευταίο διάστημα. Αυτός είναι ο δικός μας ρόλος. Όντως η Καβάλα πάει πολύ καλά και συνεχίζει να κινείται ανοδικά», τόνισε εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης ο Γιάννης Λαχοβάρης.

«Επιτέλους υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο. Όλοι οι επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν. Φάνηκε ότι υπάρχει συνείδηση ανακύκλωσης στους συναδέλφους. Όπως προκύπτει όταν πλησιάζεις τον επαγγελματία με σωστό τρόπο, πάντοτε θα τον έχεις στο πλευρό σου. Αυτό είναι το μήνυμά μας», δήλωσε από την μεριά του ο Θόδωρος Μακαρίτης, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...