Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Πρώτη η Καβάλα στην ανακύκλωση σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ημέρα:

Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης, για την χωριστή συλλογή και ανακύκλωση του γυαλιού, η οποία αφορούσε τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετερίες, εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία) με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του προγράμματος ανακύκλωσης των γυάλινων συσκευασιών, πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αγορά της πόλης από τον δήμο Καβάλας και την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

«Δεν πρόκειται για εκστρατεία ενημέρωσης, αλλά για εκστρατεία ευχαρίστησης, λόγω της μεγάλης αποδοχής που υπάρχει από τους πολίτες και δη από τους επαγγελματίες. Αρχίσαμε τον Ιούνιο περισυλλέγοντας 26 τόνους γυαλιού, τον Ιούλιο φτάσαμε τους 38 τόνους, δηλαδή αύξηση 12,10%, τον Αύγουστο 51 τόνους γυαλιού και αύξηση 13,20%, ενώ μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 64 τόνους, δηλαδή αύξηση 13%», σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κορίνα Πρασσά.

Πρώτη η Καβάλα στην ανακύκλωση σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Εξακολουθεί η Καβάλα να είναι πρώτη μεταξύ όλων των δήμων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θα ήθελα για αυτό να ευχαριστήσω θερμά τους επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θερμά στο πρόγραμμα, ενημέρωσαν το προσωπικό τους, με αποτέλεσμα να πηγαίνει τόσο καλά. Επίσης καλά, πηγαίνει και η ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας. Τον Σεπτέμβριο είχαμε περίπου 190 τόνους ανακυκλώσιμου υλικού και 64 στο γυαλί, υπερβαίνουμε λοιπόν τους 200 τόνους. Σήμερα (χθες) μαζί με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, πηγαίνουμε πόρτα – πόρτα σε όλα τα καταστήματα του δήμου μας για να τους ενημερώσουμε και να τους ευχαριστήσουμε», επισήμανε στην συνέχεια η Κορίνα Πρασσά.

Ο δήμος Καβάλας «έπιασε» από τώρα στόχους του 2020!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, το 2020 στόχος είναι το 60% των υλικών συσκευασίας να ανακυκλώνεται. Με βάση τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, ο δήμος Καβάλας έπιασε από τώρα τον στόχο του 2020 και μάλιστα με τόσα λίγα μέσα και προσωπικό!

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της διοίκησης του δήμου, όλο το προσωπικό, τους δημότες και ειδικά τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, θέλω να παρακαλέσω θερμά οι χάρτινες κούτες να διπλώνονται όταν μπαίνουν στους μπλε κάδους. Οι δημότες πρέπει ξέρουν ότι τα υλικά συσκευασίας πετιούνται χύμα μέσα στους κάδους κι όχι μέσα σε σακούλες», τόνισε καταληκτικά η κ. Πρασσά.

Θ. Μακαρίτης: «Φάνηκε ότι υπάρχει συνείδηση ανακύκλωσης στους επαγγελματίες»

«Θέλουμε, όποιος δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα, να δούμε γιατί το κάνει ή να εγγράψουμε νέα καταστήματα που άνοιξαν το τελευταίο διάστημα. Αυτός είναι ο δικός μας ρόλος. Όντως η Καβάλα πάει πολύ καλά και συνεχίζει να κινείται ανοδικά», τόνισε εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης ο Γιάννης Λαχοβάρης.

«Επιτέλους υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο. Όλοι οι επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν. Φάνηκε ότι υπάρχει συνείδηση ανακύκλωσης στους συναδέλφους. Όπως προκύπτει όταν πλησιάζεις τον επαγγελματία με σωστό τρόπο, πάντοτε θα τον έχεις στο πλευρό σου. Αυτό είναι το μήνυμά μας», δήλωσε από την μεριά του ο Θόδωρος Μακαρίτης, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θάνατος κτηνοτρόφου Ποδοχώρι: Επίθεση από το κριάρι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση θανάτου της...

Εκδήλωση: «Καταπολέμηση της βίας και του εκφοβισμού»

Αλέξης Πολίτης: «Είναι μία δράση για την οποία είμαστε...

Γ. Εριφυλλίδης: Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης αδέσποτου ζώου στην Καβάλα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Γιάννης Εριφυλλίδης, έκανε την παρακάτω...

Ανακοίνωση του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας για τον θάνατο του 17χρονου μαθητή σε τροχαίο

Από το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Αγαπητοί...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...