Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο δήμος Καβάλας επαναφέρει την ελεγχόμενη στάθμευση

Ημέρα:

spot_img

Η ελεγχόμενη στάθμευση επιστρέφει, χωρίς ακόμη να είναι σαφές το πότε, στην πόλη της Καβάλας, όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (22/6), η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη.

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα είναι το δεύτερο βήμα, αφού το πρώτο είναι σε εξέλιξη αυτήν την στιγμή και αφορά τις διαγραμμίσεις για τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης των εμπορευμάτων στα καταστήματα.

Σε εξέλιξη οι διεργασίες για σύμβαση με γερανό που θα «σηκώνει» παράνομα παρκαρισμένα οχήματα πάνω σε ράμπες Α.Μ.Ε.Α. ή διαβάσεις πεζών

Παράλληλα, όπως ανέφερε η Μαρία Φραντζεσκάκη, σε εξέλιξη είναι και οι διεργασίες, από τις οποίες θα προκύψει σύμβαση με ιδιωτικό γερανό που θα «σηκώνει» και τα αυτοκίνητα που θα είναι παράνομα παρκαρισμένα πάνω σε ράμπες ατόμων με αναπηρία ή σε διαβάσεις πεζών.

«Η διαδικασία με τον γερανό θα πάρει λίγο χρόνο, σίγουρα πάνω από έναν μήνα. Ο παραβάτης θα πληρώνει και το πρόστιμο που ορίζει ο κώδικας, αλλά και το αντίτιμο του γερανού που θα «σηκώνει» το όχημα. Πρέπει να βάλουμε μια τάξη σε όλο αυτό που επικρατεί στην πόλη, δυστυχώς με το «βούρδουλα», αν και εμείς δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να παρκάρουμε παράνομα, ιδίως σε θέσεις Α.Μ.Ε.Α.», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η αρμόδια αντιδήμαρχος της δημοτικής αστυνομίας Καβάλας.

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα έχει αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, καθώς άλλαξαν αρκετά δεδομένα στην πόλη

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν θα ισχύσουν τα δεδομένα που υπήρχαν όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η ελεγχόμενη στάθμευση πριν από αρκετά χρόνια, η κ. Φραντζεσκάκη απάντησε: «Όχι, δεν θα ισχύσουν όλα όσα ίσχυαν κατά το παρελθόν, καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα, έχουμε νέους πεζόδρομους κλπ, οπότε θα γίνουν νέες διαγραμμίσεις για τις θέσεις στάθμευσης. Αυτό που θα είναι ίδιο, θα είναι οι κάρτες στάθμευσης, γιατί έχουμε περισσεύματα καρτών που είναι αρκετά χρήματα και όπως είναι λογικό δεν μπορούμε να τα αφήσουμε στις αποθήκες μας. Πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε. Εφόσον τελειώσουν οι κάρτες, θα δούμε από εκεί και ύστερα αν θα πάμε στην λογική του παρκόμετρου ή κάποιου άλλου μέσου ηλεκτρονικού».

Όλα πρέπει να γίνουν από την αρχή…

Σε ερώτηση του «Ενήμερου» και του Kavala Web News, για το πότε ακριβώς θα τεθεί σε εφαρμογή η «νέα» ελεγχόμενη στάθμευση, η αρμόδια αντιδήμαρχος, απάντησε: «Υπάρχει χρόνος μπροστά μας, γιατί όλα πρέπει να γίνουν από την αρχή. Το πρώτο βήμα μας είναι οι νέες διαγραμμίσεις των χώρων φορτοεκφόρτωσης, κάτι που τελειώνει σύντομα. Από εκεί και μετά θα δούμε πως θα προχωρήσουμε τα της ελεγχόμενης στάθμευσης».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της...

Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ξεπερασμένο πλέον το οργανόγραμμα του 2012 Οι απαιτήσεις για ιατρικό...

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: Ανησυχία για την εργασιακή ασφάλεια των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές αντιμετωπίζονται ως...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου...

Πυρκαγιά στο γυάλινο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/4/2024) στο γυάλινο...

Πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκά Βραβεία Στήριξης της Επιχειρηματικότητας

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Επιχειρήσεων...