Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
spot_img

Ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει Ημερίδα Κατάρτισης στελεχών ΟΤΑ με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας στον κτηριακό τομέα

Ημέρα:

Ο Δήμος Καβάλας αξιοποιεί την δουλειά που έγινε την προηγούμενη διετία μέσα άπό μία διακρατική συνεργασία και συγκεκριμένα το έργο BSBEEP,  προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια για εξοικονόμηση δαπανών για κατανάλωση ενέργειας στον κτηριακό τομέα σε τοπικό επίπεδο.

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Κατάρτισης στελεχών ΟΤΑ της ΑΜ-Θ, με την επιστημονική υποστήριξη και ενεργή συμμετοχή της Ομάδας Έργου BSBEEP του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΠΘ, με Επικεφαλής τον Καθ. Γεώργιο Γκαιντατζή. Κατόπιν πρότασης της Διαχειριστικής Αρχής της Ευρωπαικής Ένωσης, η οποία και χρηματοδοτεί το εργο BSBEEP, στους εισηγητές της Ημερίδας περιλαμβάνονται οι Επιστημονικοί Συντονιστές του Έργου PEEBPE μέσω του οποίου ο Δήμος Πρεσπων σε συνεργασία με Εταίρους από την ΠΓΔΜ ολοκλήρωσε πρόσφατα παρόμοιες δράσεις στο πλαίσιο του αντίστοιχου διασυνοριακού Προγράμματις.

Σκοπός της Ημερίδας είναι να συμβάλλει στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για να ενισχυθεί η διοικητική ικανότητα του προσωπικού των Δήμων να βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητα του κτηριακού αποθέματος του.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα αναδειχθεί η σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα, θα αποτυπωθεί η ενεργειακή κατάσταση και οι προκλήσεις που απορρέουν από το Σχέδιο Δράσης Αειφορικής Ενέργειας του Δήμου Καβάλας ενώ θα παρουσιαστούν ενδεικτικές δράσεις βελτίωσης, διαχειριστικές λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης για την ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα πληροφορηθούν για τα διαθέσιμα προγράμματα ενεργειακής αποδοτικότητας και πολιτικές της Ε.Ε. και των χωρών που συμμετέχουν στο έργο BSBEEP.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους και στελέχη των ΟΤΑ, οι οποίοι ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα που σχετίζονται με την ενεργειακή αποδοτικότητα και να διευκολύνουν την προσαρμογή τους στις μελλοντικές ενεργειακές απαιτήσεις.

Λίγα λόγια για το ‘Εργο BSBEEP

Το έργο BSBEEP στοχεύει στην ενίσχυση των διοικητικών ικανοτήτων των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας με πεδίο εφαρμογής την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων.

Στο έργο συμμετέχουν δέκα εταίροι από έξι χώρες, έξι Δήμοι, τρία Πανεπιστήμια και ένα Ερευνητικό Ινστιτούτο. Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο Δήμος Καβάλας ως Επικεφαλής Εταίρος και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Οι υπόλοιποι εταίροι είναι: Δήμος Galati (Ρουμανία), το Πανεπιστήμιο “Dunarea de Jos” (Ρουμανία), το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Αρμενίας (Αρμενία), το R2E2 -Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών και Ενεργειακής Αποδοτικότητας (Αρμενία), ο Δήμος Cahul (Μολδαβία), ο Δήμος Mykοlayiv (Ουκρανία), ο Μητροπολιτικός Δήμος Σαμψούντας (Τουρκία) και ο Δήμος Tekirdağ (Ραιδεστός, Τουρκία).

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...