Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει Ημερίδα Κατάρτισης στελεχών ΟΤΑ με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας στον κτηριακό τομέα

Ημέρα:

Ο Δήμος Καβάλας αξιοποιεί την δουλειά που έγινε την προηγούμενη διετία μέσα άπό μία διακρατική συνεργασία και συγκεκριμένα το έργο BSBEEP,  προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια για εξοικονόμηση δαπανών για κατανάλωση ενέργειας στον κτηριακό τομέα σε τοπικό επίπεδο.

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Κατάρτισης στελεχών ΟΤΑ της ΑΜ-Θ, με την επιστημονική υποστήριξη και ενεργή συμμετοχή της Ομάδας Έργου BSBEEP του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΠΘ, με Επικεφαλής τον Καθ. Γεώργιο Γκαιντατζή. Κατόπιν πρότασης της Διαχειριστικής Αρχής της Ευρωπαικής Ένωσης, η οποία και χρηματοδοτεί το εργο BSBEEP, στους εισηγητές της Ημερίδας περιλαμβάνονται οι Επιστημονικοί Συντονιστές του Έργου PEEBPE μέσω του οποίου ο Δήμος Πρεσπων σε συνεργασία με Εταίρους από την ΠΓΔΜ ολοκλήρωσε πρόσφατα παρόμοιες δράσεις στο πλαίσιο του αντίστοιχου διασυνοριακού Προγράμματις.

Σκοπός της Ημερίδας είναι να συμβάλλει στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για να ενισχυθεί η διοικητική ικανότητα του προσωπικού των Δήμων να βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητα του κτηριακού αποθέματος του.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα αναδειχθεί η σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα, θα αποτυπωθεί η ενεργειακή κατάσταση και οι προκλήσεις που απορρέουν από το Σχέδιο Δράσης Αειφορικής Ενέργειας του Δήμου Καβάλας ενώ θα παρουσιαστούν ενδεικτικές δράσεις βελτίωσης, διαχειριστικές λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης για την ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα πληροφορηθούν για τα διαθέσιμα προγράμματα ενεργειακής αποδοτικότητας και πολιτικές της Ε.Ε. και των χωρών που συμμετέχουν στο έργο BSBEEP.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους και στελέχη των ΟΤΑ, οι οποίοι ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα που σχετίζονται με την ενεργειακή αποδοτικότητα και να διευκολύνουν την προσαρμογή τους στις μελλοντικές ενεργειακές απαιτήσεις.

Λίγα λόγια για το ‘Εργο BSBEEP

Το έργο BSBEEP στοχεύει στην ενίσχυση των διοικητικών ικανοτήτων των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας με πεδίο εφαρμογής την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων.

Στο έργο συμμετέχουν δέκα εταίροι από έξι χώρες, έξι Δήμοι, τρία Πανεπιστήμια και ένα Ερευνητικό Ινστιτούτο. Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο Δήμος Καβάλας ως Επικεφαλής Εταίρος και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Οι υπόλοιποι εταίροι είναι: Δήμος Galati (Ρουμανία), το Πανεπιστήμιο “Dunarea de Jos” (Ρουμανία), το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Αρμενίας (Αρμενία), το R2E2 -Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών και Ενεργειακής Αποδοτικότητας (Αρμενία), ο Δήμος Cahul (Μολδαβία), ο Δήμος Mykοlayiv (Ουκρανία), ο Μητροπολιτικός Δήμος Σαμψούντας (Τουρκία) και ο Δήμος Tekirdağ (Ραιδεστός, Τουρκία).

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποδοχώρι: Το κριάρι σκότωσε την 68χρονη κτηνοτρόφο;

Το σενάριο να σκότωσε το κριάρι την 68χρονη γυναίκα από το...

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου για τον θάνατο του Θόδωρου Ταβλαρίδη

Σχετικά με τον θάνατο του Θόδωρου Ταβλαρίδη (διαβάστε https://kavalawebnews.gr/sas-endiaferoun/prosopa/nekros-anasyrthike-apo-tin-thalassa-o-cheirourgos-thodoros-tavlaridis/)...

Νεκρός ανασύρθηκε από την θάλασσα ο χειρουργός Θόδωρος Ταβλαρίδης

Νεκρός ανασύρθηκε από την θαλάσσια περιοχή της Ασπροβάλτας ο...

Θα έχουν φέτος ναυαγοσώστες οι παραλίες του δήμου Παγγαίου

Χρήστος Μποσμπότης: Είναι δύσκολη υπόθεση η εξεύρεσή τους Στη φάση...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...