Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Οι εταίροι του BSBEEP στην 4η Συνάντηση του έργου ζητούν από την Καβάλα να συνεχίσουν τη συνεργασία

Ημέρα:

spot_img

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα η 4η διήμερη Συνάντηση του Διακρατικού Έργου «Σχέδιο για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στον Κτηριακό τομέα στην Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας – BSBEEP».

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Συνάντησης σημείωσε ότι ο Δήμος Καβάλας παρακολουθεί με αυξημένη προσοχή τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων Εδαφικής Συνεργασίας και προχωράει στην σταδιακή ενσωμάτωση τους στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και λειτουργία του. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε η Ημερίδα Κατάρτισης για Δημοτικούς Υπαλλήλους που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα με την παρουσία πολλών εργαζομένων.

Ο αντιδήμαρχος  Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δημοσθένης Τουλκίδης, χαιρετίζοντας την συνάντηση τόνισε ότι η Καβάλα σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της Εδαφικής Συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και οι αυτοδιοικητικοί φορείς την υπολογίζουν πλέον ως ένα αξιόπιστο εταίρο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν πάνω από είκοσι εκπρόσωποι των εταίρων του BSBEEP καθώς συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για μία σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την επιτυχή ολοκλήρωση της τελικής φάσης των δραστηριοτήτων του.

Οι εταίροι δεσμεύθηκαν να ολοκληρώσουν στο ακέραιο τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και αν χρειαστεί να παρατείνουν ακόμη και τις δραστηριότητες τους έως τέλος 2015.

Σε κάθε περίπτωση συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί στην Καβάλα η τελική Συνάντηση του έργου, όπου αναμένεται να συμμετέχουν και οι περισσότεροι Δήμαρχοι των πόλεων-εταίρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταίροι, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν πολύ μεγαλύτερους δήμους από τον δικό μας, ζήτησαν από την Καβάλα να αναλάβει πρωτοβουλίες για να συνεχιστεί και να επεκταθεί η συνεργασία που ξεκίνησε με το BSBEEP καθώς διαθέτει την αναγκαία τεχνογνωσία και βούληση.

Λίγα λόγια για το έργο BSBEEP

Το έργο BSBEEP στοχεύει στην ενίσχυση των διοικητικών ικανοτήτων των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας με πεδίο εφαρμογής την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων.

Στο έργο συμμετέχουν δέκα εταίροι από έξι χώρες, έξι δήμοι, τρία πανεπιστήμια και ένα ερευνητικό ινστιτούτο. Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο Δήμος Καβάλας ως επικεφαλής εταίρος και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Οι υπόλοιποι εταίροι είναι: ο Δήμος Galati (Ρουμανία), το Πανεπιστήμιο «Dunarea de Jos» (Ρουμανία), το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Αρμενίας (Αρμενία), το R2E2 -Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών και Ενεργειακής Αποδοτικότητας (Αρμενία), ο Δήμος Cahul (Μολδαβία), ο Δήμος Mykοlayiv (Ουκρανία), ο Μητροπολιτικός Δήμος Σαμψούντας (Τουρκία) και ο Δήμος Tekirdağ (Ραιδεστός, Τουρκία).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δημήτρης Πιπεργιάς: Κινούμαστε με σοβαρότητα, συνέπεια και εργατικότητα

«Η «Ελληνική Λύση» παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό ευρωψηφοδέλτιο /...

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες...

Πολιτισμένος πολιτικός διάλογος για κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας

Ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Τα μείζονα θέματα...

9η Λευκή Νύχτα: Η βροχή δεν πτόησε τους Καβαλιώτες

Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα κράτησαν οι εκδηλώσεις της Λευκής...

15 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του νομού Καβάλας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή...

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της...

Η αποχή από τις κάλπες δεν στέλνει κανένα μήνυμα

Κώστας Μορφίδης: Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις έχει παγιωθεί μία...

Δωρεά τεσσάρων φορητών φαρμακείων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας

Στο πλαίσιο υποστήριξης και υποβοήθησης του αστυνομικού έργου, η...