Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Οικονομική βοήθεια στον Δήμο Καβάλας για την αγορά φαρμάκων από την Energean Oil & Gas

Ημέρα:

Στην παροχή οικονομικής βοήθειας προς τον Δήμο Καβάλας για την διαχείριση του διογκούμενου ανθρωπιστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη με αφορμή τη ροή εκατοντάδων προσφύγων προχώρησε η Energean Oil & Gas.

Συγκεκριμένα η Energean, σε συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας, χορήγησε την αγορά φαρμάκων πρώτης ανάγκης, όπως αντιπυρετικά, αντιβιοτικά, αντιισταμινικά κολλύρια με αντιβιοτικά, φιαλίδια φυσιολογικού ορού και βλεννοδιαλυτικά για τον βήχα. Επίσης, θα αντιμετωπιστούν ανάγκες σε γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας και βρεφικές τροφές.

Εκ μέρους της Energean Oil & Gas, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil Δημήτρης Γόντικας δήλωσε σχετικά: «Η λειτουργία της εταιρείας μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας της πόλης της Καβάλας και προσπαθεί να συμβάλλει, στον βαθμό των δυνατοτήτων της, στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η πόλη μας, σε συνδυασμό με τις συνέπειες της γενικότερης οικονομικής κρίσης την οποία και η δική μας κοινωνία βιώνει, επιβάλλει την ενεργοποίηση και τον συντονισμό όλων όσοι μπορούν να προσφέρουν».

Η υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας Αλεξάνδρα Γκούτρα δήλωσε σχετικά: «Θεωρούμε καθήκον μας να συμβάλλουμε με κάθε πρόσφορο μέσο για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας προσφύγων αλλά και των συμπολιτών μας στην πόλη της Καβάλας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Η πρωτοβουλία μας έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια του Δήμου Καβάλας, της Μητρόπολης Καβάλας, φορέων της πόλης, ιδρυμάτων, σχολείων αλλά και ιδιωτών και στηρίζει τον Δήμο Καβάλας και τις κοινωνικές δομές σε μία περίοδο κατά την οποία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ανάγκες».

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Καβάλας για τα Κοινωνικά Θέματα και τον Πολιτισμό Χριστίνα Πρασσά δήλωσε τα εξής: «Με την ευγενική χορηγία, η Energean Oil & Gas στηρίζει την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας και της δημοτικής Αρχής προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι άμεσες ανάγκες των προσφύγων που βρέθηκαν στην πόλη της Καβάλας. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους αρμοδίους της εταιρείας που αναγνωρίζοντας το μείζον πρόβλημα της προσφυγικής κοινότητας, άμεσα προχώρησαν στην απόφαση χρηματικής χορηγίας προς το Δήμο Καβάλας, προκειμένου να αγορασθούν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα απαραίτητα αγαθά τα οποία θα προσφερθούν στους ανθρώπους αυτούς. Η κίνηση της εταιρείας αποδεικνύει περίτρανα ότι η Energean Oil & Gas δεν κλείνει τα μάτια και τα αυτιά της στο δράμα των προσφύγων παρά έμπρακτα φανερώνει το αληθινό της ενδιαφέρον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Δήμου Καβάλας για την αρωγή της Energean Oil & Gas».

Ενδεικτικό των διαστάσεων που προσλαμβάνει το πρόβλημα είναι το ότι την προηγούμενη Τετάρτη αφίχθηκαν στην πόλη της Καβάλας περίπου 830 πρόσφυγες, εκ των οποίων τα 150 ήταν παιδιά, μεταξύ των οποίων και τρία βρέφη. Όπως είναι γνωστό, οι προερχόμενοι από τη Συρία και το Αφγανιστάν πρόσφυγες διανυκτέρευσαν στο κολυμβητήριο της πόλης, ενώ είναι πιθανές και νέες αφίξεις, καθώς πυκνώνει το προσφυγικό κύμα προς την χώρα μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...

Έκλεψαν 33 μετασχηματιστές από αγροτικές περιοχές

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό...

Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Καβάλας – Παληού

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία συνέβη στις 9.30 το...

Ενεργοποιείται ο πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών

Μαρία Πολυμέρου: Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα...

Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία stress echo και μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Εξετάσεις που σώζουν ζωές

Στον κλάδο της σύγχρονης ιατρικής, ο συνδυασμός τεχνολογίας αιχμής...

Sold out μέχρι και τον Μάιο όλες οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Sold out μέχρι και τον Μάιο είναι όλες οι...