Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Να ενταχθεί η Καβάλα στις ειδικές δράσεις στήριξης του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ

Ημέρα:

Από τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας» εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Την περασμένη Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού εξήγγειλε ένα πακέτο ειδικών δράσεων στήριξης του τουρισμού για τις περιοχές που υφίστανται αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό τους από τις προσφυγικές ροές, και κυρίως για τα νησιά του Αιγαίου. Είναι λοιπόν γεγονός ότι υπάρχουν κεντρικές πρωτοβουλίες που κινούνται προς την κατεύθυνση στήριξης του τουρισμού, πρωτοβουλίες που οφείλουμε και εμείς ως Δήμος Καβάλας να αξιοποιήσουμε.

Υπάρχει ανάγκη ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ από τη νησιωτική στην ηπειρωτική χώρα (μαζί με τον Πειραιά) και ως εκ τούτου Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΕΙ, ώστε να μην υπάρχουν συνέπειες από τις συνεχιζόμενες προσφυγικές ροές.

Στο πλαίσιο αυτό, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ που έχουν εξαγγελθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Καβάλας:

να διεκδικήσει την ένταξη της περιοχής μας στο στοχευμένο πρόγραμμα προώθησης και προβολής της Ελλάδος στο εξωτερικό, που περιλαμβάνει κοινό πρόγραμμα διαφημιστικών ενεργειών με διεθνείς tour operators και στοχευμένη προώθηση για της προκρατήσεις/κρατήσεις τελευταίας στιγμής, μέσα από καμπάνιες, διαδίκτυο, social media κτλ.

να διεκδικήσει την ένταξη της περιοχής στο πρόγραμμα Fam Trips δημοσιογράφων, bloggers καιtour operators, που σχεδιάζει το Υπουργείο και ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

να εξασφαλίσει τη δωρεάν συμμετοχή του Δήμου στις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει ο ΕΟΤ στο επόμενο διάστημα.

να διεκδικήσει μερίδιο από το πρόγραμμα εσωτερικού κοινωνικού τουρισμού που θα υλοποιήσουν τα Υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης.

να διεκδικήσει την ένταξη της περιοχής στο πρόγραμμα παρακολούθησης και κατεύθυνσης θετικής δημοσιότητας που θα υλοποιήσουν ο ΕΟΤ, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και ο ΣΕΤΕ.

να αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για μείωση των τελών στο αεροδρόμιο Καβάλας για το ερχόμενο καλοκαίρι, με στόχο να διατηρηθούν οι προγραμματισμένες πτήσεις και να προσελκυστούν νέες.

να διεκδικήσει ειδικά μέτρα για τη στήριξη της κρουαζιέρας.

να πιέσει για ελεγχόμενη κατεύθυνση των προσφυγικών ροών μακριά από τα τουριστικά σημεία, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί η τουριστική κίνηση.

Σε αυτή τη λογική και κατεύθυνση εμείς διατυπώσαμε στη σύσκεψη της περασμένης Κυριακής συγκεκριμένες προτάσεις προς τους φορείς, πιστεύοντας ότι ο Δήμος Καβάλας οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο που προβλέπει το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής, για να καλύψει τις νέες ανάγκες που εμφανίζονται.

Δική μας πεποίθηση είναι ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Το φαινόμενο της προσφυγικής κρίσης δεν θα είναι παροδικό. Η Δημοτική Αρχή οφείλει με υπευθυνότητα να προετοιμαστεί συντεταγμένα και οργανωμένα και να διασφαλίσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ο Δήμος μας επιπλέον πόρους από ειδικά προγράμματα στήριξης. ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ. Τώρα οφείλει να δώσει λύσεις που θα προστατεύουν την ασφάλεια πολιτών και προσφύγων και θα εξασφαλίζουν την κανονικότητα της οικονομικής ζωής του τόπου μας μέσα σε ένα πιο μακροπρόθεσμο πλαίσιο.

 

Για τη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ούτε σκέψη για αποχή ή χαμένη ψήφο σε μικρότερα κόμματα…

«Τόσο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όσο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν φαίνεται...

Η παραμελημένη (ως συνήθως) Ραψάνη

Από τον συνδυασμό "Η Καβάλα Μπροστά" του υποψηφίου δημάρχου...

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...