Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κώστας Πεφάνης: «Αυτή η θητεία του δημοτικού συμβουλίου ήταν ιδιαίτερη»

Ημέρα:

«Αυτή η θητεία του δημοτικού συμβουλίου ήταν ιδιαίτερη, καθώς για πρώτη φορά η διοίκηση δεν είχε πλειοψηφία και πολλές φορές η αντιπολίτευση συντονιζόταν και έπαιρνε διαφορετικές αποφάσεις που επιβαλλόταν να τις εφαρμόσει η διοίκηση».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Κώστας Πεφάνης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «πραγματικά δεν έχει λογική η διοίκηση να μη μπορεί να διοικήσει κι αυτό έγινε αρκετές φορές σε αυτή τη θητεία και σε κάποια πράγματα μπορώ να πω ότι μας φρέναρε».

«Ελπίζω το επόμενο διάστημα να απομονωθούν οι φωνές που επιθυμούν την ένταση και να μην έχουμε επανάληψη γεγονότων που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν…»

«Αυτό είχε σαν συνέπεια αντιδράσεις, φωνές που σε καμιά περίπτωση δεν είναι λογικές. Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι χώρος συνάθροισης κοινού, όπως τα γήπεδα ή τα καφενεία, χωρίς να θέλω να προσβάλω ούτε τα γήπεδα, ούτε τα καφενεία. Πρέπει να υπάρχει πολιτισμός και οι συζητήσεις να γίνονται με επιχειρήματα. Δεν γίνεται να μην παίρνουμε απόφαση για κάτι επειδή μας ενοχλεί που είναι δήμαρχος ο κ. Μουριάδης κι όχι κάποιος άλλος. Το λέω υπερβολικά για να καταλάβουμε το μέγεθος της κατάστασης που πολλές φορές κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Ελπίζω το επόμενο διάστημα, αν και υπάρχουν φωνές στο δημοτικό συμβούλιο που επιθυμούν την ένταση και τη δημιουργία εντυπώσεων, να απομονωθούν αυτές οι φωνές και να μην έχουμε επανάληψη γεγονότων που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν», ανέφερε σχετικά ο κ. Πεφάνης.

Χωρίς αντεγκλήσεις η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας

Όσον αφορά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα (27/3), ο κ. Πεφάνης δήλωσε: «Ήταν μια φυσιολογική συνεδρίαση θα έλεγα, χωρίς αντεγκλήσεις, αν και έγινε μια προσπάθεια στρέβλωσης κάποιων γεγονότων που παρατηρήθηκαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Παρ’ όλα αυτά κύλησε ομαλά, ολοκληρώθηκε νωρίς και πάρθηκαν αποφάσεις για όλα τα θέματα..

Υπήρχαν ζητήματα όπως η έγκριση του οικονομικού απολογισμού της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», η λήψη απόφασης για την πρόσληψη υδρονομέων, κάτι που γίνεται κάθε χρόνο στα χωριά του Δήμου Καβάλας, κάποιες αναμορφώσεις προϋπολογισμών και διάφορα άλλα τυπικά, αλλά ουσιαστικά θέματα που αφορούν την κανονική λειτουργία του Δήμου Καβάλας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες δασικής οδοποιίας και υλοτόμησης στα δάση της Καβάλας

Το Δασαρχείο Καβάλας ενημερώνει όλους τους πολίτες, επαγγελματίες, περιπατητές...

Εγγραφές βρεφών και νηπίων στο «Κιτσικοπούλειο» της ΙΜΦΝΘ

Aπό την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανα­κοινώνεται,...

Στους ρυθμούς του Cosmopolis μπαίνει η Καβάλα

 Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η πόλη της...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Συγκεκριμένες προτάσεις σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Να...

Αντώνης και Παύλος Δερμιτζάκης στο ρόστερ του ΑΟΚ

Η ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα καλωσορίζει στις τάξεις της τον...

Ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας

Ύστερα από τη  σύσκεψη   φορέων , την οποία συγκάλεσε...

Πολλά τα περιστατικά πνιγμών στη θάλασσα

Κώστας Τσιτσιλικάκης: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερεκτιμούμε...

Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας στον δήμο Καβάλας

Στέρεψαν εδώ και αρκετό καιρό όλες οι πηγές του...