Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

Κατακυρώθηκε σε επενδυτή η έκταση για ανέγερση ξενοδοχείου στο Εσκή Καπού

Ημέρα:

Η πρώην πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε την παρακάτω δήλωση:

Μια ολόφωτη ακτίνα αισιοδοξίας φώτισε σήμερα το «μουντό» σκηνικό που διαγράφεται εδώ και καιρό στον δήμο μας. Τι και αν κάποιοι προσπάθησαν, αρχικά να χαρακτηρίσουν αναδασωτέα την περιοχή και ακολούθως να υψώσουν νομικά εμπόδια σε μια επένδυση που αναμένει δεκαετίες τώρα η υποβαθμισμένη ανατολική πλευρά της πόλης μας; Τι και αν κάποιοι άλλοι, που σήμερα μάλιστα διοικούν τον τόπο μας, μιλούσαν για «επενδυτές φαντάσματα»; Μπροστά στην επιμονή και στην εργατικότητα κάποιων άλλων που πίστευαν και πιστεύουν σε αυτή την πόλη και τις προοπτικές ανάπτυξης της, τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί.

Έτσι σήμερα δημοπρατήθηκε και κατακυρώθηκε σε επενδυτή η έκταση που σύμφωνα με την απόφαση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου της Δημωφέλεια, προορίζεται για την ανέγερση της πρώτης (από τις δύο) μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες πολυτελείας στην περιοχή της Άσπρης Άμμου και του Εσκή Καπού. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί για μένα, όχι μόνο μια δικαίωση σε προσωπικό και νομικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα δίνει άλλο νόημα στην συμμετοχή μου στα δημοτικά μας δρώμενα. Αναμένω από την σημερινή δημοτική αρχή, έστω και καθυστερημένα, να αντιληφθεί την αξία των πεπραγμένων της προηγούμενης διοίκησης και να προχωρήσει και αυτή στην υλοποίηση της απόφασης του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου και της δημοπράτησης της έκτασης ιδιοκτησίας του Δήμου, που εκτός του ότι θα φέρει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του, θα ολοκληρώσει την «κοσμογονία» που πρόκειται να συντελεστεί στην ανατολική πλευρά και που θα αλλάξει όλη την τουριστική εικόνα του δήμου μας.

Η σημερινή εξέλιξη, η οποία γίνεται μάλιστα εν μέσω μιας καταστροφικής για τον τουρισμό περιόδου, έχει τεράστια σημασία καθώς αποδεικνύει ότι η ΚΑΒΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, προσελκύοντας ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες επενδυτές, αρκεί να το πιστέψουμε.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, για το ενδιαφέρον και την βοήθεια του, η οποία είμαι σίγουρη ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Εύχομαι από καρδιάς την ίδια κατάληξη να έχει και η σημερινή συνάντηση του κ. Μουριάδη με την Υπουργό Πολιτισμού και ένα θέμα, αυτό των καπναποθηκών, που δεν αφορά μόνο το παρελθόν αλλά σχετίζεται άμεσα με το παρόν και το μέλλον της πόλης μας, να μεταπηδήσει επιτέλους από την περίοδο των υποσχέσεων (τις οποίες απλόχερα μας παρείχαν μέχρι σήμερα οι κυβερνώντες), στην εποχή των αποφάσεων και των πραγματοποιήσιμων λύσεων για την αξιοποίηση τους.

ΕΙΘΕ!!!

Ιωσηφίδου Αναστασία

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...