Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Καβάλα: Όλα έτοιμα για τη «Λευκή Νύχτα» (Video)

Ημέρα:

Η παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων της «Λευκής Νύχτας», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, έγινε σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν,  η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΑΜΘ Σωτήρης Παπαδόπουλος εκπροσωπώντας τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, η πρόεδρος της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” Αναστασία Ιωσηφίδου, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηριου Μάρκος Δέμπας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης.

Πανέτοιμοι για την επιτυχημένη διοργάνωση της ”Λευκής Νύχτας” το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής, δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Όπως τονίστηκε από όλες τις πλευρές, στόχος είναι η δεύτερη κατά σειρά ”Λευκή Νύχτα”, να ξεπεράσει σε επιτυχία την πρώτη, που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν χρόνο περίπου, ώστε να δοθεί στην τοπική αγορά, έστω και προσωρινά, μια τονωτική ένεση, που τόσο έχει ανάγκη στα δύσκολα αυτά χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Στόχος να … ”ζωντανέψουν” τα καταστήματα της Καβάλας

Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στις σύντομες δηλώσεις που έκανε, υπογράμμισε με έμφαση ότι ο δήμος θα δουλέψει μαζί με όλους τους άλλους συνδιοργανωτές για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, για να πετύχει μια ωραία βραδιά και να ”ζωντανέψουν” τα καταστήματα της πόλης. Παράλληλα, επισήμανε ότι όλες οι δυνάμεις του δήμου θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή, ώστε όλα να κυλήσουν απόλυτα ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο αντιπρόεδρος του, Μάρκος Δέμπας, σημείωσε ότι το Ε.Β.Ε. δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τόσο σημαντική και επιτυχημένη εκδήλωση, αναφέροντας παράλληλα ότι είναι μια ευκαιρία για να ”ζωντανέψει” η πόλη, μέσα σε μια περίοδο κρίσης και μιζέριας. Ο κ. Δέμπας είπε επίσης ότι το Επιμελητήριο στέκεται δίπλα στον Εμπορικό Σύλλογο, στον οποίο και ευχήθηκε καλή επιτυχία για την διοργάνωση της ”Λευκής Νύχτας”.

Πεζοδρόμηση της οδού Ομονοίας από τα παλιά δικαστήρια μέχρι τον Άγιο Παύλο

Εκπροσωπώντας τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Α.Μ.Θ., Σωτήρης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι τόσο η περιφέρεια, όσο και η αντιπεριφέρεια Καβάλας, στηρίζουν κάθε δράση, προκειμένου να τονωθεί η τοπική αγορά.

Επίσης, είπε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους με την διοργάνωση της ”Λευκής Νύχτας” φορείς, κάνοντας λόγο για κοινή προσπάθεια, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός κάτι παρόμοιο να γίνεται κυκλικά σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης, αφού ευχαρίστησε έναν προς έναν τους φορείς που συμπαραστάθηκαν τον Ε.Σ.Κ., δήλωσε ότι στην φετινή ”Λευκή Νύχτα” τα δρώμενα θα είναι περισσότερα από πέρυσι, ενώ σημείωσε ότι η οδός Ομονοίας θα πεζοδρομηθεί από τα παλιά δικαστήρια μέχρι και τον Άγιο Παύλο και για αυτό ευχαρίστησε ιδιαίτερα το τμήμα τροχαίας Καβάλας και τον διοικητή του.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, έστειλε ήδη επιστολή στο αστικό Κ.Τ.Ε.Λ., αλλά και στις ναυτιλιακές εταιρείες, να συμβάλουν με την σειρά τους στην μεταφορά όσων δεν χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους, ενώ απαντώντας για το κόστος της φετινής ”Λευκής Νύχτας” είπε ότι αυτό διαμορφώνεται λίγο πάνω από τις 3.000 ευρώ.

Να καταστεί θεσμός η ”Λευκή Νύχτα”

Η πρόεδρος της ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, Αναστασία Ιωσηφίδου, παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα της φετινής ”Λευκής Νύχτας”, η οποία, όπως υπογράμμισε, πρέπει να καταστεί θεσμός και να συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια. Η οδός Ομονοίας και οι πεζόδρομοι πέριξ αυτής θα είναι τα σημεία όπου θα εξελιχθούν τα περισσότερα δρώμενα, τα οποία θα αρχίσουν από τις 7.30 και μετά το απόγευμα, με την συμμετοχή της φιλαρμονικής του δήμου, τοπικών μουσικών σχημάτων, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρων, ταχυδακτυλουργών και μίμων. Επίσης, θα εξελίσσονται και πολιτιστικά δρώμενα, ακόμη και με προβολή κινηματογράφου, σκακιστικοί αγώνες, αθλοπαιδιές και dj parties.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS-ταμειακών μηχανών

Την παράταση για 1+1 μήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς...

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη στο Αντιγόνη Βαλάκου

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου...

Σε παραγωγή από την Energean και το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North στο Ισραήλ

Το δεύτερο από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Energean...

Μακάριος Λαζαρίδης: “Να ενταχθεί η κτηνοτροφική σόγια στις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις”

Αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο...

Πολλά θέματα απασχολούν το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Ζητήσαμε παράταση της εφαρμογής της διασύνδεσης των...

Επιτυχιών συνέχεια για τις μικτές Κ-14 & Κ-16 της ΕΠΣΚ

Αυλαία με πανομοιότυπες νίκες και προκρίσεις έριξαν για τη...

Δυσκολίες από την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του δήμου Καβάλας

Απόστολος Μουμτσάκης: Το προσωπικό της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που πληρώνονταν με...

ΕΠΣΚ: Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή πίτας για τις ομάδες της Θάσου

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, τιμώντας τις έξι ομάδες...