Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Η ΠτΔ στο βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας και το αρχαίο θέατρο Φιλίππων

Ακολούθησε μας

Επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, τίμησε με το χρυσό μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο υπαίθριο χώρο του βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας.

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων υποδέχθηκε εγκάρδια την κ. Σακελλαροπούλου και τόνισε ότι υπηρετεί με το θαυμαστό τρόπο το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και την ενότητα των Ελλήνων σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο.

Στην αντιφώνηση της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ιδιαίτερη τιμή που της επιφύλαξε, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι “ο προσυλιτισμός της Λυδίας στη χριστιανική πίστη σήμανε και την είσοδο του Ευαγγελίου στην Ελλάδα και η πόλη των Φιλίππων την πύλη μέσω της οποίας ο χριστιανισμός εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, διευρύνοντας και εκκαθολικεύοντας το περιεχόμενο του ελληνικού ανθρωπισμού. Η ρήση του Αποστόλου Παύλου προς τους Γαλάτες “οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ”, που προδιαγράφει μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, είναι μια θερμή διακύρηξη της αρχής της ισότητας πάνω στην οποία θεμελιώθηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Η σημερινή τιμή που μου κάνατε” υπογράμμισε η κ. Σακελλαροπούλου “αποτελεί για μένα επιβεβαίωση αυτής της αρχής, η οποία βρίσκει την υπέρτατη έκφραση της στον μεν θρησκευτικό βίο, στην ευχαριστηριακή σύναξη της Εκκλησίας, στον δε πολιτικό στη δημοκρατία”.

Επίσκεψη στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων

Τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Θοδωρή Γκόνη, για τις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης (64ο Φεστιβάλ Φιλίππων).

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στο πορεία του μεγαλύτερου πολιτιστικού θεσμού στη βόρεια Ελλάδα και μοιράστηκε με τον κ. Γκόνη τις σκέψεις της για την τέχνη, καθώς και για το υλικό από το οποίο φτιάχνονται οι στίχοι των τραγουδιών.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Καβάλας – Θάσου κ. Δαδάκη, ξενάγησε την κ. Σακελλαροπούλου στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και την ενημέρωσε για τις εργασίες ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα