Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Η κατάσταση στο Δημοτικό Ωδείο έχει εκτραπεί εντελώς

Ημέρα:

Την κατάσταση στο Δημοτικό Ωδείο στηλιτεύει η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ».

Σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως και αιφνιδιαστικά το Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας στο γραφείο της Δημάρχου με θέμα την αποσφράγιση των αιτήσεων – προτάσεων υποψηφίων για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Παπαϊωάννου. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη θέση προκηρύχθηκε από τον Δήμο Καβάλας και όχι από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, παρόλο που το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου θα υλοποιηθεί τελικά από το Δημοτικό Ωδείο και το προσωπικό του.

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η επιμονή της Δημάρχου να εξαναγκάσει το Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου να λάβει απόφαση για μία διαδικασία που δεν ενέκρινε το ίδιο και η οποία διεκπεραιώθηκε μέχρι τώρα – όπως μάθαμε από τις εφημερίδες – από τον ίδιο τον Δήμο Καβάλας μέσω των υπηρεσιών του. Δηλαδή, τα μέλη του Δ.Σ. καλούνται επί της ουσίας να εγκρίνουν και να υλοποιήσουν μία διαδικασία που αποφασίστηκε από τη διοίκηση άλλου οργανισμού (ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο είναι διαφορετικοί οργανισμοί) και μάλιστα τη στιγμή που η διαδικασία αυτή θα βαρύνει τελικά τον προϋπολογισμό του Ωδείου! Επιμένει μάλιστα να συγκαλέσει (και πάλι) έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ωδείου, προκειμένου να νομιμοποιήσει μία αντικανονική διαδικασία και λήψη μίας σειράς αποφάσεων! Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζει ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να επικυρώσουμε μία τέτοια επιλογή.

Τέλος, προσπερνάμε το γεγονός ότι δύο από τις τέσσερις αιτήσεις ενδιαφερομένων δεν πρωτοκολλήθηκαν από τον Δήμο με δική του ευθύνη, δίνοντας μία εικόνα ανοργανωσιάς για τον Δήμο μας. Δεν προσπερνούμε όμως το γεγονός ότι η Δήμαρχος υπενθύμισε τη δυνατότητά της να αλλάξει τη σύνθεση του Δ.Σ. του Ωδείου, επειδή εκφράζονται σε αυτό διαφωνίες σε επιλογές της διοίκησής του. Εμείς έχουμε στηρίξει κάθε ενέργεια και κάθε απόφαση της Δημοτικής Αρχής που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης, αλλά δεν μπορούμε να μην ασκούμε κριτική σε αποφάσεις και πράξεις της με τις οποίες διαφωνούμε.

Αντίθετα, εδώ και καιρό, η Δημοτική Αρχή δείχνει να μην θέλει τις άλλες παρατάξεις «στα πόδια της», επιθυμώντας να λαμβάνει μόνη της αποφάσεις που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας. Η περιπέτεια της προκήρυξης θέσης Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου είναι χαρακτηριστική, καθώς η αναστάτωση που έχει προκαλέσει (μαζί και με άλλα γεγονότα που έχουν συμβεί) επηρεάζουν αρνητικά τη φήμη και την αποτελεσματική υλοποίηση του έργου του Δημοτικού Ωδείου.

Προς εκτόνωση της κρίσης, προτείνουμε να ανακληθεί η μέχρι τώρα διαδικασία και να κληθεί το Δ.Σ. του Ωδείου να συζητήσει και να αποφασίσει για το αν υπάρχει ή όχι ανάγκη να προκηρυχθεί θέση Καλλιτεχνικού Διευθυντή για το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»
Ο Επικεφαλής
Μάκης Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς...

«Οι  Ληστές» του Φρήντριχ Σίλλερ στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κ.Θ.Β.Ε.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Σίλλερ ολοκληρώνει τους «Ληστές»,...

Στασιμότητα στις προσλήψεις προσωπικού για το ΕΚΑΒ

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Δεν περιμένουμε κάποια ενίσχυση και για φέτος...

Έργα 23,5 εκ. ευρώ για τον πολιτισμό στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (21/02) στην έδρα της...

4 + 1 προτάσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Νέας Δημοκρατίας Ο πρωτογενής τομέας...

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...