Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Η δήμαρχος τίμησε δυο αρχιφύλακες για τη διάσωση κοπέλας που είχε πέσει στη θάλασσα

Ημέρα:

spot_img

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα στη διάρκεια μιας λιτής εκδήλωσης στο Δημαρχείο, τίμησε σήμερα το πρωί τους δυο αρχιφύλακες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας Βασίλειο Σιγιάννη και Δημήτριο Βαδειάδη μου βοήθησαν στη διάσωση μιας κοπέλας όταν έπεσε στη θάλασσα.

Η δήμαρχος απευθυνόμενη στους δυο αρχιφύλακες υπογράμμισε μεταξύ άλλων «σε μια εποχή που τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο και αυτονόητο, ακόμα και τα πιο απλά όπως το να δώσεις σε κάποιον που πεινάει ή διψάει ένα πιάτο φαί και ένα ποτήρι νερό, ενέργειες όπως αυτή των δυο αρχιφυλάκων, νομίζω πως πρέπει να επισημαίνονται και να επιβραβεύονται.

Πρωτίστως ως γιατρός και στη συνέχεια ως δήμαρχος  έχω κατανοήσει τη σπουδαιότητα της ανθρώπινης ζωής, κάθε  ανθρώπινης ζωής ανεξάρτητα χρώματος, φυλής, θρησκεύματος. Για το λόγο αυτό όταν πληροφορήθηκα το περιστατικό της διάσωσης του νεαρού κοριτσιού επικοινώνησα με τον τότε αστυνομικό διευθυντή και του εξέφρασα την επιθυμία η πόλη, η τοπική κοινωνία, ο Δήμος Καβάλας να επιβραβεύσει την πράξη των δυο αρχιφυλάκων.

Μικρής αξίας τα δώρα και οι έπαινοι αλλά πιστεύω  μεγάλης σημασίας μια χειρονομία από μέρους της Δήμου Καβάλας, της πόλης, να τιμήσει δυο νέους ανθρώπους για τον αλτρουισμό και την αυταπάρνηση που επέδειξαν  κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στις 26/01/2016, και είχε ως αποτέλεσμα τη διάσωση ενός συνανθρώπου μας. Γι’ αυτό σήμερα θα ήθελα να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της προσπάθειας να παραμείνουμε πάνω και πρώτα απ’ όλα άνθρωποι».

Η εν λόγω εκδήλωση είχε προγραμματιστεί πριν από αρκετό καιρό αλλά δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω υποχρεώσεων των δυο αρχιφυλάκων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Γεώργιος Γκράνας, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβάλας Φωτεινή Κόγια και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας Νίκος Ιμβρος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...