Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ηλίας Καλανταρίδης: Οφείλουν στον δήμο Καβάλας 300.000 ευρώ για το προσφυγικό

Ημέρα:

«Θα πρότεινα στον κ. Βίτσα να ψάξει λίγο στο υπουργείο που έχει αναλάβει, την αλληλογραφία με τον δήμο Καβάλας, για να δει τι ακριβώς χρωστάει στον δήμο Καβάλας το υπουργείο του», απαντά στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης, με αφορμή το ότι ο κ. Βίτσας δήλωσε από την Καβάλα τη Δευτέρα (26/11) ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν οφείλει χρήματα στον δήμο.

«Αν δεν τα βρει στο δικό του υπουργείο, μπορεί να ρωτήσει είτε το υπουργείο Εσωτερικών, είτε και το γραφείο του πρωθυπουργού, που έχουν λάβει την ίδια αλληλογραφία από τον δήμο μας, από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρχε απάντηση σε κανένα από τα έγγραφα που είχαμε αποστείλει στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στο υπουργείο Εσωτερικών», συμπλήρωσε σχετικά σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Ο δήμος Καβάλας δαπάνησε για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων λίγο περισσότερο από 390.000 ευρώ και από αυτά έχουν δοθεί πίσω 90.000 ευρώ. Άρα το υπολειπόμενο ποσό ξεπερνά κατά τι τις 300.000 ευρώ…»

«Αναλυτικά έχουμε καταθέσει ποια ακριβώς είναι τα έξοδα που έχει κάνει ο δήμος, μαζί με όλες τις εγκριτικές αποφάσεις και τα σχετικά τιμολόγια και παραστατικά, για να αποτυπώσουμε τελικά το ποσό που μας οφείλεται. Συνολικά λοιπόν προκύπτει ότι ο δήμος Καβάλας δαπάνησε για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων την περίοδο του 2016 λίγο περισσότερο από 390.000 ευρώ και από αυτά έχουν δοθεί πίσω 90.000 ευρώ. Άρα το υπολειπόμενο ποσό ξεπερνά κατά τι τις 300.000 ευρώ. Μάλιστα η αλληλογραφία αυτή υπήρξε μετά και από συζητήσεις που έγιναν με τους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι μας είπαν στείλτε μας να δούμε τι σας οφείλουμε. Ακόμη κι αν τα έχουν χάσει αυτά τα στοιχεία, να τους τα ξαναστείλουμε αν θέλουν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Ηλίας Καλανταρίδης.

«Η νομική μας υπηρεσία επεξεργάζεται τα στοιχεία και συντάσσεται η σχετική αγωγή που θα κατατεθεί εναντίον του δημοσίου»

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών ανέφερε ότι ο δήμος θα κινηθεί νομικά εναντίον του δημοσίου, επισημαίνοντας σχετικά: «Επειδή ο δήμος Καβάλας δεν μπορεί να συνεχίσει αυτό το κρυφτούλι με την κεντρική διοίκηση, υπήρξε ήδη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πριν μερικούς μήνες για να διεκδικήσουμε μέσω της δικαστικής οδού, τα ποσά που θεωρούμε ότι μας οφείλονται. Η νομική μας υπηρεσία επεξεργάζεται τα στοιχεία που έχει λάβει από τις υπηρεσίες του δήμου που είχαν γνώση όλων αυτών των στοιχείων και συντάσσεται η σχετική αγωγή που θα κατατεθεί εναντίον του δημοσίου».

«Από ανθρώπους που είναι σε τέτοιες θέσεις θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές οι δηλώσεις, να ενημερώνονται για κάτι αν δεν το γνωρίζουν, να μη δίνουν απάντηση απλά για να πουν ότι απαντούν»

«Είναι γεγονός πάντως ότι οι απαντήσεις που λαμβάνουμε είναι τέτοιες που πετάνε την μπάλα στην κερκίδα γενικότερα. Τα ίδια ακούσαμε για παράδειγμα και από την κ. Νοτοπούλου όταν ήρθε για τη γέφυρα, όπου ακούσαμε το απίθανο, αφού δεν έχετε χρήματα γιατί δεν μας ζητάτε! Προφανώς κι αυτή δεν ήξερε ότι ο δήμος ζητάει αυτά τα χρήματα. Λένε ας κάνουμε μια δήλωση να φύγει το βάρος από πάνω μας κι ας ψάχνεται ο καθένας να βγάλει άκρη. Αυτές οι δηλώσεις δεν δείχνουν σοβαρότητα στα ερωτήματα που τίθενται. Από ανθρώπους που είναι σε τέτοιες θέσεις θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές οι δηλώσεις, να ενημερώνονται για κάτι αν δεν το γνωρίζουν, να μη δίνουν απάντηση απλά για να πουν ότι απαντούν», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Ηλίας Καλανταρίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...