Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2016”: Τιμητική βράβευση από το Δήμο Καβάλας της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη

Ακολούθησε μας

Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2016» τιμά την καβαλιώτισσα αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη για το πολυσήμαντο ανασκαφικό έργο της που πραγματοποίησε στο τύμβο Καστά της Αμφίπολης και είχε ως αποτέλεσμα να έρθει στο φως ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της μακεδονικής δυναστείας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στο πλαίσιο της τιμητικής βράβευσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 20.30 στο Φρούριο (κοιτώνας αξιωματικών), η εξέχουσα αρχαιολόγος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό της Καβάλας την ανασκαφική έρευνα που ίδια και η ομάδα της πραγματοποίησε στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης τη διετία 2012 -2014.

Ποια είναι η Κατερίνα Περιστέρη

Γεννήθηκε στην Καβάλα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Ιστορίας Τέχνης & Αρχαιολογίας (Υπότροφος ΙΚΥ, εισαγωγική σειρά τρίτη και με άριστα στις επόμενες χρονιές). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Παρίσι. Παρακολούθησε παράλληλα μαθήματα σχετικά με την μεθοδολογία ανασκαφών στην Ecole Pratique des Hautes Etudes. Εργάστηκε ως υπότροφος ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ερευνών CNRS στο Παρίσι και στη Νότια Γαλλία στο Ίδρυμα Ερευνών της Προϊστορίας της Ανατολής. Ως φοιτήτρια και στη συνέχεια πτυχιούχος, εργάστηκε στην ΙΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων σε ανασκαφές στη Θάσο και με την Εφορεία και με τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή σε πρόγραμμα καταγραφών και τεκμηρίωσης αρχείων καθώς και με την Αρχαιολογική Εταιρεία ως επιστημονική συνεργάτης του αείμνηστου Δημήτριου Λαζαρίδη για τέσσερα ολόκληρα χρόνια στην αρχαία Αμφίπολη.

Από το 1980 εργάστηκε ως μόνιμη αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αρχικά στην ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Θράκης. Από το 1983 εργάστηκε στην ΙΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Ανατολικής Μακεδονίας

Ήταν υπεύθυνη της οργάνωσης και του εκθεσιακού προγράμματος του νέου αρχαιολογικού μουσείου Δράμας που εγκαινιάστηκε το 2000.

Το 2004 ιδρύεται η ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών Κεντρικής Μακεδονίας οπότε και αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Εφορείας. Από εκείνη τη χρονική αυτή στιγμή μέχρι και την συνταξιοδότησή της πραγματοποιεί στην περιοχή των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής πάρα πολλές ανασκαφές, φτάνοντας μέχρι το 2012 οπότε και ξεκινάει η μεγάλη ανασκαφή στην Αμφιπόλη που την καταξίωσε διεθνώς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα