Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ενημέρωση πολιτών για το πρόγραμμα ανακύκλωσης

Ημέρα:

Στην ενημέρωση όλων των επαγγελματιών της Καβάλας, μέσω της διανομής έντυπου πληροφοριακού υλικού, για την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης, όπως επίσης και για το πρόγραμμα συλλογής γυαλιού, προχώρησε σήμερα ο δήμος Καβάλας, μαζί με τα στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κορίνα Πρασσά, μαζί με στελέχη της Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε., βρέθηκαν στην πλατεία του Καπνεργάτη, από όπου και ξεκίνησαν την ενημέρωση των επαγγελματιών, στους οποίους διανεμήθηκε ανοιχτή επιστολή, όπου τονίζεται η συμβολή όλων των επαγγελματιών στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης και τα οφέλη που αυτή θα έχει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα αποτελέσματα από την χωριστή συλλογή γυαλιού στο διάστημα από 12 Μαϊου μέχρι 30 Ιουνίου, δείχνουν 26 τόνους (αποκομιδή – παραλαβή γυαλιού), για τον δήμο Καβάλας και τον καθιστούν πρώτο μεταξύ των υπολοίπων δήμων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πόρτα – πόρτα η ενημέρωση επαγγελματιών και πολιτών σε όλο τον δήμο Καβάλας

Στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Επί ένα μήνα περίπου θα γίνει ενημέρωση των επαγγελματιών και των πολιτών για την τεσσάρων ειδών ανακύκλωση, σε χαρτί, γυαλί, πλαστικό και αλουμίνιο σε όλο τον δήμο Καβάλας, πόρτα – πόρτα. Και στα χωριά, αλλά και στο κέντρο από το οποίο ξεκινάμε διανέμοντας τσάντες σε όλα τα νοικοκυριά, την επιστολή της δημάρχου και επίσης ενημερωτικό υλικό για το πώς γίνεται η ανακύκλωση. Το μήνυμα μας είναι ότι πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε, πρώτα από όλα για να διαφυλάξουμε το περιβάλλον, για να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για τα παιδιά μας. Πρέπει να ανακυκλώνουμε, για να μπορέσουμε να μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο τους πράσινους κάδους για τα απορρίμματα και εν τέλει να μειωθεί το κόστος διαχείρισής τους, καθώς ό,τι ανακυκλώνεται θα πηγαίνει στα κέντρα διαλογής απορριμμάτων και θα επαναχρησιμοποιείται. Ο δήμος Καβάλας, μπορεί να βγάλει και χρήματα από αυτό. Πετώντας τα απορρίμματα στον σκουπιδότοπο δεν βγάζει χρήματα και ανεβάζει αντίστοιχα το κοστολόγιο».

Οι δημότες ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα για την ανακύκλωση

Παράλληλα για την πρωτιά του δήμου Καβάλας στην ανακύκλωση γυαλιού, η κ. Πρασσά, υπογράμμισε: «Είμαστε περήφανοι διότι βγήκαμε πρώτοι στην ανακύκλωση του γυαλιού με 26 τόνους από τις 12 Μαΐου μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Οι επαγγελματίες στους οποίους απευθυνθήκαμε και οι πολίτες αγκάλιασαν το πρόγραμμα και για αυτό έχουμε έρθει σε συνεννόηση με την Ε.Ε.Α.Α., ώστε μόλις παραλάβουν νέους κώδωνες γυαλιού να πάρουμε κι εμείς ως δήμος».

Από την πλευρά της, η Κυριακή Παπαζώτου, εκπρόσωπος του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις σύντομες δηλώσεις της σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τον δήμο Καβάλας που γενικότερα έχει δείξει ότι πηγαίνει πολύ καλά. Οι δημότες του ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα για την ανακύκλωση. Παρουσιάζεται δε μεγάλη επιτυχία στον τομέα ανακύκλωσης του γυαλιού».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...

Έκλεψαν 33 μετασχηματιστές από αγροτικές περιοχές

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό...

Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Καβάλας – Παληού

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία συνέβη στις 9.30 το...

Ενεργοποιείται ο πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών

Μαρία Πολυμέρου: Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα...

Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία stress echo και μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Εξετάσεις που σώζουν ζωές

Στον κλάδο της σύγχρονης ιατρικής, ο συνδυασμός τεχνολογίας αιχμής...

Sold out μέχρι και τον Μάιο όλες οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Sold out μέχρι και τον Μάιο είναι όλες οι...