Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Δήμος Καβάλας: Έλεγχοι και κατασχέσεις στους κοινόχρηστους χώρους

Ημέρα:

Το θέμα της χρήσης κοινόχρηστων χώρων, απασχόλησε τη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης (8/2) η αρμόδια αντιδήμαρχος, Μαρία Φραντζεσκάκη, με τους εκπροσώπους τοπικών φορέων, στο πλαίσιο ενημέρωσής τους για τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο.

Στη συνάντηση παρέστη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, Γιάννης Παναγιωτίδης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Θόδωρος Μακαρίτης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Καβάλας, Ηλίας Καλανταρίδης.

Αν διαπιστωθεί σε επανέλεγχο ότι το κατάστημα που καταλαμβάνει κοινόχρηστο χώρο δεν έχει συμμορφωθεί, τότε θα κατάσχονται τα τραπεζοκαθίσματα και τα εμπορεύματα

«Είχαμε μια συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Συζητήθηκε το νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στη χρήση κοινόχρηστων χώρων, πεζόδρομων και πεζοδρομίων. Τονίστηκε ότι ο έλεγχος από τη Δημοτική Αστυνομία γίνεται σε δύο φάσεις. Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν παρατυπίες, καταλαμβάνοντας παραπάνω μέτρα απ’ αυτά που αιτήθηκε ή ότι ένα κατάστημα δεν έχει αδειοδότηση, γίνονται συστάσεις. Στον επανέλεγχο, αν διαπιστωθεί εκ νέου ότι το κατάστημα που καταλαμβάνει κοινόχρηστο χώρο δεν έχει συμμορφωθεί, τότε θα κατάσχονται τα τραπεζοκαθίσματα και τα εμπορεύματα. Μάλιστα, εκτός από το πρόστιμο, οι επαγγελματίες αυτοί, για να πάρουν πίσω τα πράγματά τους, θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν κι ένα πρόστιμο για την περίοδο, που αυτά θα φυλάσσονται σε αποθήκη του δήμου Καβάλας. Ο δήμος θέλει να είναι όλοι οι επαγγελματίες ενημερωμένοι, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι και δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες. Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να επιβραβεύσουμε και όσους επαγγελματίες είναι νομοταγείς και έχουν φροντίσει να λάβουν αδειοδοτήσεις για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων», τόνισε σε δηλώσεις της η Μαρία Φραντζεσκάκη.

Μόλις το 50% των επαγγελματιών έχει φροντίσει να προσέλθει στην αρμόδια επιτροπή του δήμου Καβάλας, για να επικαιροποιήσει τις αδειοδοτήσεις των καταστημάτων τους

Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί κάλεσμα προς τους επαγγελματίες της πόλης το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης (14/2) για να συμμετάσχουν σε ενημερωτική συνάντηση για τη νέα νομοθεσία και τις διατάξεις αυτής. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους παριστάμενους στη σύσκεψη η αρμόδια αντιδήμαρχος, ο νέος νόμος είναι σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2017.

Με δική της πρωτοβουλία ήδη από τον Οκτώβριο έγινε έγγραφη ενημέρωση προς τους καταστηματάρχες για όλες τις αλλαγές στις αδειοδοτήσεις των καταστημάτων που κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων.

Παρά την ενημέρωση όμως, μόλις το 50% των επαγγελματιών έχει φροντίσει να προσέλθει στην αρμόδια επιτροπή του δήμου Καβάλας, για να επικαιροποιήσει τις αδειοδοτήσεις των καταστημάτων τους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...