Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Δήμητρα Τσανάκα: “Κανένα παιδί δεν θα να μείνει εκτός παιδικών σταθμών”

Ημέρα:

spot_img

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα με αφορμή την ολοκλήρωση του σχολικού έτους σε όλους τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας την Παρασκευή 31 Ιουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ο Δήμος Καβάλας για μια ακόμα χρονιά ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των γονέων της πόλης αλλά και των ίδιων των βρεφών και νηπίων κατάβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια εν μέσω δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών να λειτουργήσει χωρίς εμπόδια όλους τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που έχει στην ευθύνη λειτουργίας του.

Ο Δήμος Καβάλας διαθέτει όλα τα απαραίτητα χρήματα ώστε να καλυφθεί η φιλοξενία των παιδιών με ασφάλεια και επάρκεια υλικών αγαθών

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλο το διοικητικό προσωπικό της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής και την προϊσταμένη των παιδικών σταθμών Έλσα Αυλωνίτου, για την ποιότητα της δουλειάς τους. Ιδιαίτερες ευχάριστες πρέπει να δοθούν στις βρεφονηπιοκόμους, στο βοηθητικό προσωπικό των παιδικών σταθμών (μαγείρισσες, καθαρίστριες) για την άοκνη προσπάθεια που κατέβαλαν, το φιλότιμο και την αγάπη τους προς τα παιδιά, τα παιδιά μας.  Εργάστηκαν ακούραστα ώστε τα βρέφη και να νήπια με ασφάλεια να φιλοξενούνται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τέλος, ευχαριστώ ιδιαίτερα την πρόεδρο του νομικού προσώπου της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Ευαγγελία Δρακονάκη για το ζήλο που επέδειξε αλλά και την προσωπική της φροντίδα ώστε οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας να είναι ένα πραγματικό κόσμημα για τους οποίους όλοι νιώθουμε περήφανοι και ικανοποιημένοι.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλους τους γονείς ότι για την επόμενη σχολική χρονιά 2015 – 2016 κανένα παιδί δεν πρόκειται να μείνει εκτός των παιδικών σταθμών. Θα ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν και θα υποβληθούν το επόμενο διάστημα. Ακόμα και τα παιδιά, οι μητέρες των οποίων δεν ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν κανονικά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο Δήμος Καβάλας θα διαθέσει όλα τα απαραίτητα χρήματα ώστε να καλυφθεί η φιλοξενία των παιδιών με ασφάλεια και επάρκεια των υλικών αγαθών που προσφέρονται.

Επίσης, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά να λειτουργήσουν και οι δυο νέοι παιδικοί σταθμοί στην οδό Εκάβης (Καλαφατιά) και Λυσιμάχου (Χωράφα). Μάλιστα, λόγω της διακοπής που ύπαρχει σε όλα τα έργα του ΕΣΠΑ ο Δήμος με ίδια έσοδα κάλυψε εξολοκλήρου το κόστος της ηλεκτροδότησης των δυο κτιριακών εγκαταστάσεων προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες, να ολοκληρωθούν οι υποδομές και οι παιδικοί σταθμοί να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό».

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες...

Πολιτισμένος πολιτικός διάλογος για κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας

Ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Τα μείζονα θέματα...

9η Λευκή Νύχτα: Η βροχή δεν πτόησε τους Καβαλιώτες

Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα κράτησαν οι εκδηλώσεις της Λευκής...

15 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του νομού Καβάλας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή...

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της...

Η αποχή από τις κάλπες δεν στέλνει κανένα μήνυμα

Κώστας Μορφίδης: Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις έχει παγιωθεί μία...

Δωρεά τεσσάρων φορητών φαρμακείων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας

Στο πλαίσιο υποστήριξης και υποβοήθησης του αστυνομικού έργου, η...

Φουσκωμένα τα εκκαθαριστικά της εφορίας για τους επαγγελματίες

«Πράγματι τώρα που υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις κι έρχονται...