Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Γιώργος Γραμμένος: Η παράταξη είναι ενωμένη, η θέση της διοίκησης για τον TAP δεν έχει διαφοροποιηθεί

Ημέρα:

Δεν «βλέπει» ρήξη στην παράταξη της διοίκησης του δήμου Καβάλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος, μετά την επεισοδιακή, όπως εξελίχθηκε, συνεδρίαση του σώματος το βράδυ της Δευτέρας (30/7) με κυρίαρχο θέμα, για άλλη μια φορά, τον αγωγό ΤΑΡ.

«Η δημοτική ομάδα της διοίκησης, το λέω μετά πάσης βεβαιότητας, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Υπάρχει μια ισχυρή πλειοψηφία, η οποία είναι μια γροθιά ενωμένη και με αυτήν θα πάμε μέχρι τις εκλογές, άσχετα αν κάποιοι εσκεμμένα ή όχι, προσπαθούν να υποσκάψουν αυτήν την προσπάθεια! Δεν υπάρχει περίπτωση η δημοτική μας ομάδα να αποδυναμωθεί, δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί η πλειοψηφία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο», τόνισε με δηλώσεις που έκανε στο Kavala Web News το πρωί της Τρίτης (31/7) ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Υπέρ του να μην τροποποιηθεί η σύμβαση για τα έργα ύδρευσης και άρδευσης στη  Δ.Ε. Φιλίππων ψήφισαν 18 σύμβουλοι, υπέρ της τροποποίησης 16, ενώ 7 απουσίαζαν

«Το θέμα ήταν σοβαρό κι αφορούσε το αν θα τροποποιήσουμε τη σύμβαση – συμφωνητικό που έχουμε υπογράψει με τον κ. Σταθάκη κι αφορά τα έργα (με χρηματοδότηση ΤΑΡ) ύδρευσης και άρδευσης στην περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων, με την εισήγηση της διοίκησης να είναι να μην τροποποιηθεί μονομερώς από εμάς δηλαδή το συμφωνητικό αυτό, δεδομένου ότι το υπουργείο δεν δέχεται καμιά μεταβολή σε αυτό και κινδυνεύαμε να χάσουμε δυο μεγάλα έργα ζωτικής σημασίας για την περιοχή της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Υπέρ του να μην τροποποιηθεί η σύμβαση και να μείνει ως έχει ψήφισαν 18 σύμβουλοι και υπέρ της τροποποίησης 16, ενώ 7 απουσίαζαν. Είχαμε διαφοροποιήσεις, ενώ ο κ. Ξανθόπουλος είχε γνωστοποιήσει εκ των προτέρων την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί και κατέθεσε δήλωση σε εμένα», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Γραμμένος.

«Αλήθεια είναι ότι ανησύχησα λίγο, διότι σε πολύ προσωπικό επίπεδο ανέβηκαν οι τόνοι, υπήρξαν αντεγκλήσεις, αλλά νομίζω ότι η διακοπή επέδρασε ευεργετικά και αμέσως μετά τα πνεύματα ηρέμησαν…»

 Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ανέφερε επίσης ότι ήταν αναμενόμενο πως το θέμα θα δημιουργούσε εντάσεις, με δεδομένα όσα είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα.

«Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα πήγαν καλύτερα απ’ ό,τι ενδεχομένως θα περίμενα. Υπήρξε ένταση κάποια στιγμή, αλλά νομίζω ότι η συνεδρίαση κύλησε ομαλά μετά τη διακοπή που έγινε, λόγω προσωπικών αντεγκλήσεων. Αλήθεια είναι ότι ανησύχησα λίγο, διότι σε πολύ προσωπικό επίπεδο ανέβηκαν οι τόνοι, υπήρξαν αντεγκλήσεις, αλλά νομίζω ότι η διακοπή επέδρασε ευεργετικά και αμέσως μετά τα πνεύματα ηρέμησαν, δόθηκαν εξηγήσεις και η συνεδρίαση κύλησε απολύτως ομαλά. Καμιά φορά υπάρχουν και προσωπικές διαφορές σε θέματα που δεν γνωρίζουμε όλοι. Κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Φιλίππων είναι ιδιαίτερα ένθερμοι και υποστηρίζουν τις απόψεις τους, οπότε καμιά φορά ανεβαίνουν οι τόνοι. Δεν ήταν όμως κάτι ιδιαίτερο και η φωτιά έσβησε εν τη γενέσει της», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γραμμένος.

«Εμείς ως δήμος ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε σε όλα τα επίπεδα…»

Αναφορικά με το πώς θεωρεί ότι θα αντιμετωπιστεί εφεξής η δημοτική αρχή, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τη συντονιστική επιτροπή κατά της όδευσης του αγωγού, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υπογράμμισε: «Η θέση της διοίκησης του δήμου σε σχέση με την όδευση του αγωγού δεν έχει διαφοροποιηθεί σε τίποτα. Υπάρχει μια σειρά αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που μιλούν για αυτό το θέμα και τη θέση μας στο ζήτημα της όδευσης του αγωγού. Επιμένουμε ότι ο αγωγός θα μπορούσε να έχει διαφορετική όδευση αυτή που η συντονιστική, οι αγρότες και οι κάτοικοι της περιοχής προτείνουν, νομίζουμε ότι και τεχνικά είναι εφικτό αυτό και μπορεί να γίνει. η εταιρεία σε ανώτατο επίπεδο μας δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον αυτό να γίνει, έχουμε την άρνησή της. Εμείς τους καλέσαμε εδώ πιστοί στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να συνεχίσουμε σε ανώτατο επίπεδο, πολιτικά μιλώντας κι όχι τεχνικά. Ζητούσαμε μια απόφαση, έστω κι αν αυτό φάνταζε ουτοπία, ότι ναι είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στην αλλαγή όδευσης. Απάντησαν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, οπότε εμείς ως δήμος ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε σε όλα τα επίπεδα. Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος είναι ελεύθερος και μπορεί να μετέχει σε όποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας γίνουν στο μέλλον. Όμως ο δήμος ως θεσμός, κινούμενος στο πλαίσιο της νομιμότητας, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του ΣτΕ δεν βλέπω σε αυτή τη φάση τι διαφορετικό ή επιπλέον θα μπορούσε να κάνει, δεδομένου ότι η εξέλιξη του έργου δεν εξαρτάται από κάποια υπογραφή ή συναίνεση που απαιτεί ο νόμος από τον δήμο. Από την ώρα που η κυβέρνηση θέλει το έργο να ολοκληρωθεί, ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...