Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Γιώργος Γραμμένος: Η παράταξη είναι ενωμένη, η θέση της διοίκησης για τον TAP δεν έχει διαφοροποιηθεί

Ημέρα:

spot_img

Δεν «βλέπει» ρήξη στην παράταξη της διοίκησης του δήμου Καβάλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος, μετά την επεισοδιακή, όπως εξελίχθηκε, συνεδρίαση του σώματος το βράδυ της Δευτέρας (30/7) με κυρίαρχο θέμα, για άλλη μια φορά, τον αγωγό ΤΑΡ.

«Η δημοτική ομάδα της διοίκησης, το λέω μετά πάσης βεβαιότητας, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Υπάρχει μια ισχυρή πλειοψηφία, η οποία είναι μια γροθιά ενωμένη και με αυτήν θα πάμε μέχρι τις εκλογές, άσχετα αν κάποιοι εσκεμμένα ή όχι, προσπαθούν να υποσκάψουν αυτήν την προσπάθεια! Δεν υπάρχει περίπτωση η δημοτική μας ομάδα να αποδυναμωθεί, δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί η πλειοψηφία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο», τόνισε με δηλώσεις που έκανε στο Kavala Web News το πρωί της Τρίτης (31/7) ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Υπέρ του να μην τροποποιηθεί η σύμβαση για τα έργα ύδρευσης και άρδευσης στη  Δ.Ε. Φιλίππων ψήφισαν 18 σύμβουλοι, υπέρ της τροποποίησης 16, ενώ 7 απουσίαζαν

«Το θέμα ήταν σοβαρό κι αφορούσε το αν θα τροποποιήσουμε τη σύμβαση – συμφωνητικό που έχουμε υπογράψει με τον κ. Σταθάκη κι αφορά τα έργα (με χρηματοδότηση ΤΑΡ) ύδρευσης και άρδευσης στην περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων, με την εισήγηση της διοίκησης να είναι να μην τροποποιηθεί μονομερώς από εμάς δηλαδή το συμφωνητικό αυτό, δεδομένου ότι το υπουργείο δεν δέχεται καμιά μεταβολή σε αυτό και κινδυνεύαμε να χάσουμε δυο μεγάλα έργα ζωτικής σημασίας για την περιοχή της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Υπέρ του να μην τροποποιηθεί η σύμβαση και να μείνει ως έχει ψήφισαν 18 σύμβουλοι και υπέρ της τροποποίησης 16, ενώ 7 απουσίαζαν. Είχαμε διαφοροποιήσεις, ενώ ο κ. Ξανθόπουλος είχε γνωστοποιήσει εκ των προτέρων την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί και κατέθεσε δήλωση σε εμένα», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Γραμμένος.

«Αλήθεια είναι ότι ανησύχησα λίγο, διότι σε πολύ προσωπικό επίπεδο ανέβηκαν οι τόνοι, υπήρξαν αντεγκλήσεις, αλλά νομίζω ότι η διακοπή επέδρασε ευεργετικά και αμέσως μετά τα πνεύματα ηρέμησαν…»

 Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ανέφερε επίσης ότι ήταν αναμενόμενο πως το θέμα θα δημιουργούσε εντάσεις, με δεδομένα όσα είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα.

«Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα πήγαν καλύτερα απ’ ό,τι ενδεχομένως θα περίμενα. Υπήρξε ένταση κάποια στιγμή, αλλά νομίζω ότι η συνεδρίαση κύλησε ομαλά μετά τη διακοπή που έγινε, λόγω προσωπικών αντεγκλήσεων. Αλήθεια είναι ότι ανησύχησα λίγο, διότι σε πολύ προσωπικό επίπεδο ανέβηκαν οι τόνοι, υπήρξαν αντεγκλήσεις, αλλά νομίζω ότι η διακοπή επέδρασε ευεργετικά και αμέσως μετά τα πνεύματα ηρέμησαν, δόθηκαν εξηγήσεις και η συνεδρίαση κύλησε απολύτως ομαλά. Καμιά φορά υπάρχουν και προσωπικές διαφορές σε θέματα που δεν γνωρίζουμε όλοι. Κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Φιλίππων είναι ιδιαίτερα ένθερμοι και υποστηρίζουν τις απόψεις τους, οπότε καμιά φορά ανεβαίνουν οι τόνοι. Δεν ήταν όμως κάτι ιδιαίτερο και η φωτιά έσβησε εν τη γενέσει της», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γραμμένος.

«Εμείς ως δήμος ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε σε όλα τα επίπεδα…»

Αναφορικά με το πώς θεωρεί ότι θα αντιμετωπιστεί εφεξής η δημοτική αρχή, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τη συντονιστική επιτροπή κατά της όδευσης του αγωγού, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υπογράμμισε: «Η θέση της διοίκησης του δήμου σε σχέση με την όδευση του αγωγού δεν έχει διαφοροποιηθεί σε τίποτα. Υπάρχει μια σειρά αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που μιλούν για αυτό το θέμα και τη θέση μας στο ζήτημα της όδευσης του αγωγού. Επιμένουμε ότι ο αγωγός θα μπορούσε να έχει διαφορετική όδευση αυτή που η συντονιστική, οι αγρότες και οι κάτοικοι της περιοχής προτείνουν, νομίζουμε ότι και τεχνικά είναι εφικτό αυτό και μπορεί να γίνει. η εταιρεία σε ανώτατο επίπεδο μας δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον αυτό να γίνει, έχουμε την άρνησή της. Εμείς τους καλέσαμε εδώ πιστοί στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να συνεχίσουμε σε ανώτατο επίπεδο, πολιτικά μιλώντας κι όχι τεχνικά. Ζητούσαμε μια απόφαση, έστω κι αν αυτό φάνταζε ουτοπία, ότι ναι είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στην αλλαγή όδευσης. Απάντησαν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, οπότε εμείς ως δήμος ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε σε όλα τα επίπεδα. Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος είναι ελεύθερος και μπορεί να μετέχει σε όποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας γίνουν στο μέλλον. Όμως ο δήμος ως θεσμός, κινούμενος στο πλαίσιο της νομιμότητας, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του ΣτΕ δεν βλέπω σε αυτή τη φάση τι διαφορετικό ή επιπλέον θα μπορούσε να κάνει, δεδομένου ότι η εξέλιξη του έργου δεν εξαρτάται από κάποια υπογραφή ή συναίνεση που απαιτεί ο νόμος από τον δήμο. Από την ώρα που η κυβέρνηση θέλει το έργο να ολοκληρωθεί, ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...

Κοινή ομιλία υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας με την...

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...