Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

«Βόμβες» της Δ. Τσανάκα για την… χαμένη ευκαιρία

Ημέρα:

«Καταλαβαίνει κανείς τι τετραετία μας περιμένει», σχολίασε με δηκτικό τρόπο με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και τέως δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, σχετικά τα όσα συνέβησαν στη μαραθώνια συνεδρίαση του σώματος τη Δευτέρα (9/12), όπου ελέω «Κλεισθένη» τελικά πέρασε η πρόταση της αντιπολίτευσης κι όχι της διοίκησης σχετικά με τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη!

«Εκείνο που δεν κατάλαβε κανένας ήταν ότι αν δεν υπήρχε δεύτερη πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο, κατατεθειμένη και με αριθμό πρωτοκόλλου στην οικονομική υπηρεσία, όχι επιτροπή, θα περνούσε η πρόταση του δημάρχου και με μια ψήφο. Άρα το να ψηφίζει η αντιπολίτευση είτε «παρών» είτε «όχι», καμιά σημασία δεν έχει, διότι θα περνούσε η απόφαση του δημάρχου έστω και με μια ψήφο. Από τη στιγμή που υπήρξε δεύτερη πρόταση από εμάς, τεκμηριωμένη, με αριθμό πρωτοκόλλου κλπ, μπήκαν σε ψηφοφορία οι δυο προτάσεις», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις της η τέως δήμαρχος Καβάλας.

«Κόβοντας 100.000 από εδώ, 150.000 από εκεί, καταφέραμε κι εξοικονομήσαμε 500.000 ευρώ με αποτέλεσμα να βγάλουμε μικρότερα ποσοστά αυξήσεων για τον κόσμο»

«Εμείς είχαμε δυο δρόμους μπροστά μας. Ή θα ψηφίζαμε κι εμείς αρνητικά την πρόταση του δημάρχου, επομένως θα περνούσε 40% αύξηση στα δημοτικά τέλη ή θα το παλεύαμε να δούμε πόσο μπορούμε να το κατεβάσουμε για να ευκολύνουμε τους συνδημότες μας. Και πράγματι καταφέραμε και εξοικονομήσαμε 500.000 ευρώ από το 1.500.000 ευρώ και για τις 943.000 ευρώ βγήκε μια αύξηση 7% για τις επιχειρήσεις. Επειδή έχουμε τη μεγαλύτερη δημοτική ομάδα, η πρότασή μας πέρασε. Η διαφορά είναι ότι μετά από πέντε χρόνια διοίκησης ξέρουμε πολύ καλά τι κρύβεται πίσω από κάθε διαγωνισμό. Για παράδειγμα για την προμήθεια για αλάτι, τώρα υπογράφουν τη σύμβαση. Επομένως για του χρόνου, πάλι τον Δεκέμβριο θα το χρειαστούν. Μέχρι τότε έχουμε χρόνο να βρούμε χρήματα να βάλουμε στον κωδικό. Κόβοντας 100.000 από εδώ, 150.000 από εκεί, καταφέραμε κι εξοικονομήσαμε 500.000 ευρώ με αποτέλεσμα να βγάλουμε μικρότερα ποσοστά αυξήσεων για τον κόσμο», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών της η Δήμητρα Τσανάκα.

Για τα περίεργα του «Κλεισθένη»: «Κατεβάζει ο δήμαρχος μια πρόταση, δεν την ψηφίζει κανείς και με μια ψήφο περνάει; Είναι αυτό δημοκρατία, είναι διαδικασίες δημοκρατικές; Όχι…»

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τελικά υπερίσχυσε η πρόταση της αντιπολίτευσης κι όχι αυτή της διοίκησης, η κ. Τσανάκα επισήμανε: «Αυτά είναι τα περίεργα του «Κλεισθένη» σίγουρα. Διότι τι θα πει περνάει η πρόταση του δημάρχου και με μια ψήφο; Ας μας πει κάποιος. Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή; Κατεβάζει ο δήμαρχος μια πρόταση, δεν την ψηφίζει κανείς και με μια ψήφο περνάει; Είναι αυτό δημοκρατία, είναι διαδικασίες δημοκρατικές; Όχι. Άλλο περίεργο του «Κλεισθένη», κατεβάζει πρόταση η αντιπολίτευση και καταφέρνει η πρότασή της να περάσει. Από εκεί και έπειτα καταλαβαίνει κανείς τι τετραετία μας περιμένει».

«500.000 ευρώ για να πάρουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο σε τίποτα δε θα μας βοηθήσει;»

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κώστας Πεφάνης, σχετικά με το ότι χάθηκε η ευκαιρία να έρθουν στην Καβάλα 4 εκ. ευρώ για την αναμόρφωση της συνοικίας της Παναγίας, η κ. Τσανάκα απάντησε: «Δεν μπορώ ούτε να το ακούω αυτό με τους «παραμυθάδες». Παρακαλώ πολύ. Με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον Δήμο και τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». 500.000 ευρώ που τα βρήκε ο κ. Μουριάδης; Κι αν είχε γιατί δεν έψαχνε να βρει για τα λαμπάκια των Χριστουγέννων που είπε ότι έκανε ολόκληρο αγώνα για να τα βρει; 500.000 ευρώ για να πάρουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο σε τίποτα δε θα μας βοηθήσει; Μπορούμε από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω, αλλά για εμάς που έχουμε περάσει από διοίκηση και γνωρίζουμε κουνούσαμε το κεφάλι μας με αυτά που βλέπαμε. Ας αφήσουμε που το εταιρικό σχήμα, αν το μελετήσεις καλά, γεννά απορίες πολλές».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...