Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυξάνονται οι ανάγκες των πολιτών και διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες

Ημέρα:

spot_img

Πιθανή αύξηση των εν δυνάμει δικαιούχων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του δήμου Καβάλας και άρα μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες και χειροτέρευση των οικονομικών συνθηκών, «βλέπει» για την νέα χρονιά ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο κ. Παππάς εξέφρασε τον προβληματισμό του, για το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκες, κάτι που ήδη φαίνεται και από την αύξηση σε ποσοστό 25% των δικαιούχων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου».

«Ήμασταν σε μια θετική τροχιά, αλλά η πανδημία, δυστυχώς, τα πήγε όλα πίσω. Περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκες…»

 «Μπορεί να είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι, καθώς οι προϋπολογισμοί μας είναι  αυξημένοι για την αντιμετώπιση των αναγκών των ευάλωτων συμπολιτών μας, έχουμε όμως και έναν μεγάλο προβληματισμό, διότι οι κοινωνικές συνθήκες δείχνουν ότι πιθανόν να υπάρξει αύξηση των εν δυνάμει δικαιούχων των υπηρεσιών μας. Αυτό σημαίνει ότι πάμε σε χειροτέρευση οικονομικών συνθηκών, απότοκο της πανδημίας, πάμε σε κοινωνικές ανισότητες. Ήμασταν σε μια θετική τροχιά, αλλά η πανδημία, δυστυχώς, τα πήγε όλα πίσω. Περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκες. Με προβληματίζει ιδιαίτερα η αύξηση στο κόστος της ενέργειας, που δημιουργεί συνθήκες ενεργειακής φτώχειας για μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας. Μη ξεχνάμε ότι η δαπάνη της ενέργειας είναι ίσως η πιο σημαντική για όλους τους συμπολίτες μας. Υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι δημότες μας που δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Αυτό δημιουργεί έναν προβληματισμό για το τι έπεται», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Παππάς.

«Θα είμαστε με όλες τις δυνάμεις που έχουμε δίπλα τους και είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω ότι οι Καβαλιώτες, όποτε τους ζητήθηκε θεσμικά από τον δήμο, συνέδραμαν ως χορηγοί σημαντικά σε όλες μας τις δράσεις…»

 Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας σημείωσε επίσης, ότι ο δήμος θα σταθεί αρωγός στους ευάλωτους συμπολίτες μας, με όσες δυνάμεις διαθέτει, ενώ εξήρε και την προσφορά των συμπολιτών μας που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν.

«Θα είμαστε με όλες τις δυνάμεις που έχουμε δίπλα τους και είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω ότι οι Καβαλιώτες, όποτε τους ζητήθηκε θεσμικά από τον δήμο, συνέδραμαν ως χορηγοί σημαντικά σε όλες μας τις δράσεις. Με το που απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας και παρά το ότι και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την πανδημία, από το υστέρημά τους βοηθούν και αντιμετωπίζονται όλες οι ανάγκες που δεν μπορούν αποκλειστικά να καλυφθούν από τα ταμεία του δήμου. Προσπαθούμε ακόμη και γι’ αυτούς που δεν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις έστω και για λίγο, να τους βοηθήσουμε και να δίνουμε λύσεις. Πάντοτε θα υπάρχουν παράπονα, αλλά ο ρόλος μας είναι ακριβώς να λύνουμε αυτά τα προβλήματα», ανέφερε ακόμη ο Λεωνίδας Παππάς.

«Η διανομή του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» θα γίνει στο κλειστό της Καλαμίτσας το πρωί της Παρασκευής (23/12) – Θα είναι μεγάλες οι ποσότητες που θα διανεμηθούν και θα καλύψουν τις επισιτιστικές ανάγκες των συμπολιτών μας, τουλάχιστον για δυο μήνες»

 Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας αναφέρθηκε και στην διανομή προϊόντων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου».

«Πράγματι αυτές τις ημέρες υπάρχει μια αυξημένη δραστηριότητα. Θα γίνει παραδοσιακά η διανομή του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στο κλειστό της Καλαμίτσας το πρωί της Παρασκευής (23/12) παραμονή Χριστουγέννων. Η ημέρα ίσως να μην είναι η πιο κατάλληλη, αλλά επειδή θα διανεμηθούν μεγάλες ποσότητες και δεν βοηθούσαν άλλοι χώροι, επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος. Θα ταλαιπωρήσουμε λίγο εθελοντές, δικαιούχους και υπαλλήλους, αλλά αυτό γίνεται για καλό σκοπό. Θα παραλάβουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων μπακαλικής και νωπά κρέατα, όπως κιμάς, χοιρινό, κοτόπουλο, τυρί, ζυμαρικά, όσπρια μελομακάρονα και κουραμπιέδες, είδη καθαριστικών. Θα είναι μεγάλες οι ποσότητες που θα διανεμηθούν και θα καλύψουν τις επισιτιστικές ανάγκες των συμπολιτών μας, τουλάχιστον για δυο μήνες», σημείωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Αρκετά διευρυμένος ο αριθμός των δικαιούχων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», διαμορφώνεται περίπου στα 240 άτομα

 Αναφερόμενος ειδικότερα στην διεύρυνση των δικαιούχων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Λεωνίδας Παππάς τόνισε: «Πρέπει να πω ότι είναι αρκετά διευρυμένος ο αριθμός των δικαιούχων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και διαμορφώνεται περίπου στα 240 άτομα, διότι κατά τον επανέλεγχο που έγινε δεν αποχώρησαν πολλοί, καθώς κυρίως επειδή είναι μια δυναμική διαδικασία εξελισσόμενη όλον τον χρόνο, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας κι όσοι έχουν προϋποθέσεις προσέρχονται και έτσι αυξάνεται ο κατάλογος των δικαιούχων. Η αύξηση αυτή ήταν περίπου στο 25%».

Συνεχίζεται και διευρύνεται η δράση «Αγκαλιά Αλληλεγγύης»

 Τέλος, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στη συνέχιση της δράσης «Αγκαλιά Αλληλεγγύης», μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη και της συνεργάτιδας του, Στέλλας Αργυρίου.

«Με την ευγενική χορηγία συμπολιτών μας αποφασίσαμε να κάνουμε μια προεργασία και να αγοράσουμε χριστουγεννιάτικα δώρα και παιχνίδια στα παιδιά των δικαιούχων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», με τη λογική ότι κανένα παιδί αυτές τις ημέρες δεν πρέπει να μείνει χωρίς παιχνίδι. Το κάναμε το Πάσχα, το κάναμε και με τα σχολικά είδη τον Σεπτέμβριο και το συνεχίζουμε και τις φετινές γιορτές, όπως ξεκινήσαμε πριν από έναν χρόνο ακριβώς. Ξεπέρασε τα 100, ο αριθμός των παιδιών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Την Πέμπτη (23/12) οι γονείς με τα παιδιά τους βρέθηκαν στο δημαρχείο Καβάλας και στο πρώην δημαρχείο Κρηνίδων και παρέλαβαν τα δώρα τους στο πλαίσιο της δράσης, η οποία θα συνεχιστεί και θα διευρύνεται κάθε φορά, ώστε τα παιδιά αυτών των οικογενειών να μην στερούνται τα στοιχειώδη», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών δήμου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...