Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Απομακρύνθηκε το «μπουρί» από την πλατεία, έρχονται βυθιζόμενοι κάδοι

Ημέρα:

spot_img

Το πρωί της Πέμπτης (12/12) άρχισαν οι εργασίες για την απομάκρυνση του μεγάλου κάδου, επονομαζόμενου και ως «μπουρί», που εδώ και χρόνια βρίσκεται εκτός λειτουργίας στην οδό Δοϊράνης στο κάτω μέρος της κεντρικής πλατείας.

Όπως υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης, στον ίδιο χώρο μετά την απομάκρυνση του συγκεκριμένου κάδου, θα τοποθετηθούν βυθιζόμενοι κάδοι, παρόμοιοι με αυτούς στην συνοικία της Παναγίας, ενώ άλλοι δυο τέτοιοι κάδοι θα τοποθετηθούν στην αρχή της οδού Ομονοίας, απέναντι από τα παλιά Δικαστήρια.

Γεμάτο με νερά το «μπουρί»- Στο σημείο βρέθηκε όχημα της ΔΕΥΑΚ

Το «μπουρί» απομακρύνθηκε από τη θέση του στη διάρκεια της Πέμπτης (12/12), ενώ αξιοσημείωτο είναι πως όταν άρχισαν οι εργασίες απομάκρυνσής του, δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα, καθώς ήταν γεμάτος με νερό στο εσωτερικό του και ως εκ τούτου στο σημείο βρέθηκε όχημα της ΔΕΥΑΚ για να τραβήξει τα νερά.

«Θέλησή μας είναι να γίνει προμήθεια κι άλλων βυθιζόμενων κάδων, ώστε να αλλάξει η εικόνα του κέντρου της πόλης μας…»

«Αμέσως μετά την απομάκρυνση του «μπουριού» θα αρχίσουν οι εργασίες τοποθέτησης δύο βυθιζόμενων κάδων, ένας ανακύκλωσης κι ένας απορριμμάτων, οι οποίοι είναι παρόμοιοι με αυτούς στην Παναγία. Είναι κάτι νέο, το βρήκαμε από την προηγούμενη διοίκηση, ήταν κάτι πραγματικά καλό που ήρθε στα χέρια μας να το διαχειριστούμε και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτές τις προσπάθειες. Θέλησή μας είναι μέσω προγραμμάτων να γίνει προμήθεια κι άλλων τέτοιων κάδων, ώστε να αλλάξει η εικόνα του κέντρου της πόλης μας, να μην υπάρχει αυτό το χάλι με τους πράσινους και μπλε κάδους, με τα περισσότερα απορρίμματα να είναι έξω από αυτούς, παρά μέσα. Αν το καταφέρουμε νομίζω ότι θα βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι, ώστε η αισθητική της πόλης να διορθωθεί και να έχει την εικόνα που της ταιριάζει», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας.

Θα αναπλαστεί ο χώρος όπου βρισκόταν το «μπουρί»

«Η χωρητικότητα αυτών των κάδων είναι πενταπλάσια απ’ ότι ενός πράσινου, οπότε θα απομακρυνθούν αυτοί και θα γίνει μια όμορφη γωνιά εδώ, γιατί υπάρχει η υπόσχεση να βάλουμε δέντρα γύρω γύρω και περιμένουμε από τους συνδημότες μας να σεβαστούν τον χώρο, να σταματήσει η βρομιά και να αξιοποιηθεί πραγματικά η πλατεία με όλα αυτά που σκεφτόμαστε να κάνουμε», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Σταυρίδης.

Οι βυθιζόμενοι κάδοι θα αλλάξουν την άσχημη μέχρι σήμερα εικόνα στον κόμβο των παλιών Δικαστηρίων

«Και στον κόμβο στην περιοχή των παλιών Δικαστηρίων, ο οποίος θα αναπλαστεί, έπρεπε να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση των βυθιζόμενων κάδων, γιατί οι καταστηματάρχες είχαν σοβαρό θέμα, καθώς τα πλακάκια στα πεζοδρόμια είχαν μαυρίσει από τα απορρίμματα που πέφτουν στους κάδους και η εικόνα είναι τρισάθλια με τους τουρίστες να φωτογραφίζουν το σημείο μαζί με τις Καμάρες. Έπρεπε λοιπόν κι αυτό να γίνει, οπότε μια ακόμη πλευρά της πόλης θα αποκτήσει αισθητική και συγχρόνως θα διαχειριστεί καλύτερα τα απορρίμματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας.

« Ήταν επιτακτική ανάγκη να απομακρυνθεί το «μπουρί», ήταν ένα στοίχημα προσωπικό για εμένα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα καθήκοντα»

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το ποιοι ήταν οι λόγοι της αποτυχίας του «μπουριού» και γιατί αποφασίστηκε να απομακρυνθεί, ο κ. Σταυρίδης απάντησε: «Στην αρχή εξυπηρέτησε, αλλά μετά τη βλάβη που είχε, έγινε ένας κάδος βρομιάς. Δεν ξέρω τι μπορεί να βρεθεί εκεί μέσα. Κρέατα σίγουρα υπάρχουν, μπάζα επίσης, όλα είναι εκεί μέσα. Ήταν επιτακτική ανάγκη να απομακρυνθεί, ήταν ένα στοίχημα προσωπικό για εμένα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα καθήκοντα. Έτσι κι αλλιώς θα έφευγε και να μην είχαμε τους βυθιζόμενους κάδους, αλλά ο συνδυασμός νομίζω είναι ό,τι καλύτερο. Έπρεπε να απομακρυνθεί αυτό το έκτρωμα. Ίσως την εποχή που τοποθετήθηκε να ήταν κάτι καινούργιο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν χωρά στην κεντρική πλατεία και έπρεπε να φύγει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...