Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

«Ανάσα για τον Δήμο»: Η έκτακτη επιχορήγηση έχει και κοινωνικό χαρακτήρα

Ημέρα:

H δημοτική παράταξη «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ» απέστειλε προς τον δήμαρχο Καβάλας την παρακάτω επιστολή:

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε

Η δημοτική μας παράταξη χαιρετίζει με ικανοποίηση την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών με την οποία μετά την πρώτη έκτακτη, λόγω πανδημίας, επιχορήγηση όλων των δήμων της χώρας με 75 εκ. ευρώ, προχωρά και στην καταβολή της δεύτερης δόσης ύψους 40 εκ. σύμφωνα με τις ανάγκες εκάστου δήμου, όπως αυτές δηλώθηκαν στον κόμβο διαλειτουργικότητας του υπουργείου.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια σημαντική ανακούφιση για την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία, όπως άλλωστε και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, έχει υποστεί τις συνέπειες από την πανδημική κρίση.

Η έκτακτη αυτή επιχορήγηση ύψους 933.658 ευρώ, έρχεται να καλύψει έκτακτες ανάγκες που γέννησε η πανδημία αλλά και να αποκαταστήσει τις απώλειες εσόδων του δήμου από την ίδια αιτία.

Επομένως έχει όχι μόνο οικονομικό αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα.

Ως εκ τούτου και εκ του περιεχομένου της αποφάσεως αυτής θεωρούμε ότι ο δήμος μας οφείλει να κατανείμει το ποσό αυτό με τρόπο τέτοιο ώστε να εκπληρωθούν οι παραπάνω σκοπιμότητες και ειδικότερα τουλάχιστον:

α) Να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές του δήμου μας οι οποίες καλούνται να στηρίξουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της παρατεταμένης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

β) Να υπάρξει έμπρακτη στήριξη της αγοράς μέσω της, το δυνατόν, ταχύτερης εξόφλησης των προμηθευτών του δήμου, της ελάφρυνσης των τελών που οι επαγγελματίες καλούνται να καταβάλλουν και της μείωσης των ενοικίων.

γ) Να υποστηριχθεί έτι περαιτέρω η υγιεινή των δημοσίων χώρων και κυριότερα των σχολικών, με την μεταβολή της σχέσεως εργασίας 10 τουλάχιστον καθαριστριών από τις 72, σε πλήρους απασχόλησης και την επαύξηση του ωραρίου κατά μία ώρα ημερησίως για τις υπόλοιπες.

Σήμερα, με το ποσό που αποδίδεται στον δήμο μας και με αυτό που θα υπάρξει ως τρίτη δόση, έχει εκλείψει κάθε δικαιολογία που να μπορεί να αιτιολογήσει μια διαφορετική στάση ή μια καθυστέρηση της διοίκησης στα ζητήματα αυτά.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι παραπάνω σκέψεις μας, σας βρίσκουν σύμφωνο και πως άμεσα, σε αγαστή συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο, θα προχωρήσετε στην υλοποίηση τους.

Προς τον σκοπό αυτό, είμαστε πρόθυμοι, να συνδράμουμε με κάθε τρόπο την διοίκηση του δήμου, μέσω πάντα βεβαίως, του θεσμικού μας ρόλου.

Η επικεφαλής της παράταξης

Δήμητρα Τσανάκα

τ. Δήμαρχος Καβάλας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...