Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΑΒΑΛΑ: Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης του δασικού οδικού δικτύου

Ημέρα:

spot_img

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα αποκατάστασης του δασικού οδικού δικτύου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» η δασάρχης Καβάλας, Ζωή Γεωργούση.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, όλοι οι δασικοί δρόμοι θα έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό κι άρα θα είναι προσβάσιμοι και ανοιχτοί, για τα πυροσβεστικά κι όχι μόνο οχήματα.

«Γίνεται σημαντική δουλειά, παρά τα λίγα χρήματα…»

«Όταν ήταν να αρχίσουν τα έργα για να βελτιώσουμε το δασικό οδικό δίκτυο, ήρθαν οι  τραπεζικοί περιορισμοί, οπότε εύλογο ήταν να υπάρξουν καθυστερήσεις, αν και είχαμε τις πιστώσεις κι έτοιμες τις δημοπρασίες για να μισθώσουμε τα ανάλογα μηχανήματα. Όμως τώρα έχουν μισθωθεί φορτωτής και γκρέιντερ που δουλεύουν σε όλους τους δήμους, όπου είχαν προκληθεί ζημιές από τις πολλές βροχές που είχαμε φέτος και προχωράμε με ταχύ ρυθμό και τα αποτελέσματα είναι καλά. Λίγο αργότερα, προς το τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχουμε δυο επιπλέον μηχανήματα, τα οποία θα είναι για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, οπότε με τα λίγα χρήματα που έχουμε σε αυτόν τον τομέα γίνεται μια σημαντική δουλειά για να είναι οι δρόμοι ανοιχτοί. Μέλημα μας είναι να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι, για να μπορεί να περνά πυροσβεστικό όχημα σε περίπτωση ανάγκης. Όλοι οι δασοφύλακες έχουν κάνει τις αναφορές τους για το που παρουσιάζονται τα προβλήματα, επιπλέον και η πυροσβεστική μας δίνει σημεία που έχει εντοπίσει προς διόρθωση, οπότε όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη για την αποκατάσταση του δασικού οδικού δικτύου. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό το δασικό οδικό δίκτυο και δεν θα υπάρχουν κομμένοι δρόμοι, αλλά θα είναι όλοι ανοιχτοί και προσβάσιμοι», υπογράμμισε στις δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η κ. Γεωργούση.

Έργα υποδομής που θα μείνουν για χρόνια

 Παράλληλα, η δασάρχης Καβάλας αναφέρθηκε και στα έργα που είναι σε εξέλιξη μέσα από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

«Η υπηρεσία μας φέτος έχει πάρει ένα σημαντικό ποσό από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα προχωράνε, έχουν γίνει δημοπρασίες, ορισμένα έχουν ολοκληρωθεί, όπως ο καθαρισμός των αντιπυρικών ζωνών, καθαρίζονται το πευκοδασύλλιο του Ζυγού, όπου θα κατασκευαστούν τέσσερις υδατοδεξαμενές, της Εξοχής, οι αναδασώσεις σε Δωμάτια, Μουσθένη και Μεσορόπη, καθώς επίσης και μια μεγάλη παρέμβαση που αφορά το πευκοδασύλλιο του Ακροποτάμου. Είχαμε μερικές καθυστερήσεις που δεν εξαρτώνταν ούτε από τους εργολάβους, ούτε από την υπηρεσία μας, αλλά λόγω των προβλημάτων των τραπεζών. Προσπαθούμε, όσο το δυνατό, να συντομεύσουμε για να δούμε πως θα εκτελέσουμε το χρονοδιάγραμμα. Δεν είναι έργα μιας χρονιάς, αλλά έργα που θα βοηθήσουν να είναι πολύ μικρότερος ο κίνδυνος για την έναρξη πυρκαγιάς. Στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσονται δυο έργα, το ένα που γίνεται στην Λεκάνη, δηλαδή γίνονται τεχνικά και δυο δρόμοι στις Ελευθερές επίσης, που θα βοηθήσουν στην αποφυγή κατολισθήσεων και στην μη αποκοπή των δρόμων. Έργα υποδομής, έργα που θα μείνουν και που δεν θα χρειαστεί κάθε χρόνο να κάνουμε παρεμβάσεις για αυτά».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...