Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Π.Ε ΚΑΒΑΛΑΣ: Αγώνας με τον χρόνο για τα έργα του ΕΣΠΑ

Ημέρα:

spot_img

Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί η διοίκηση της αντιπεριφέρειας Καβάλας, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος από εκτελούμενα έργα του Ε.Σ.Π.Α., για τα οποία μέχρι και σήμερα είναι αμφίβολο αν θα δοθεί παράταση εκτέλεσής τους.

«Το θέμα δεν είναι η χρηματοδότηση αυτήν την στιγμή, αλλά η παράταση, η οποία μπορεί να λέγεται προφορικά ότι θα δοθεί, όμως έγγραφο που να λέει ότι υπάρχει παράταση δεν έχουμε λάβει. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, αντί να καθόμαστε να ελπίζουμε μήπως κι έρθει, έχουμε μπει στην διαδικασία και κάνουμε μια προσπάθεια σε όσα περισσότερα έργα μπορούμε, να τελειώσουμε ένα όλο και πιο μεγάλο τμήμα τους», δήλωσε σχετικά με το θέμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Πετυχαίνουμε να έχουμε την αποτελεσματικότητα που θέλουμε…»

«Αυτό το κάνουμε προκειμένου να μπορέσουμε να αφήσουμε μικρότερα τμήματα από τα ενταγμένα στο Ε.Σ.Π.Α. έργα, ώστε λίγο από το Τεχνικό Πρόγραμμα, λίγο από τους εθνικούς πόρους που κι εκεί έχουμε ένα τρομερά περιορισμένο ποσό, να μπορέσουμε να τα ολοκληρώσουμε και να τα φέρουμε σε μια κατάσταση που να είναι χρηστικά, χωρίς να έχουμε τα προβλήματα που θα παρουσιάζονταν αν τα αφήναμε διαρκώς πίσω. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε πολλά έργα πετυχαίνουμε να έχουμε αυτήν την αποτελεσματικότητα που θέλουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, εφόσον δεν έρχεται παράταση, με ενέργειες που κάνουμε συντονισμένα ως περιφέρεια, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, ο οποίος πιέζει για το θέμα, όσο μπορεί περισσότερο και στην Αθήνα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Έγκαιρα η ολοκλήρωση των έργων στο «Απόστολος Παύλος» – Προχωρά η παράκαμψη του Ελαιοχωρίου

Σε ερώτηση για το αν εκτιμά ότι τα έργα που αφορούν το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή το αργότερο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος απάντησε: «Τα έργα του κεντρικού λιμανιού, αν δεν είχαμε το πρόβλημα με τις χρηματοδοτήσεις, θα ήταν ήδη τελειωμένα. Εκτιμώ όμως ότι θα τελειώσουν έγκαιρα. Εκείνο επίσης το έργο που θα προχωρήσει πολύ κι ενώ ήταν σταματημένο για μεγάλο διάστημα, είναι η παράκαμψη του Ελαιοχωρίου, που ξεκινά από το 1999 κι εγώ το βρήκα χωρίς να έχει γίνει τίποτα κατασκευαστικά. Σήμερα φτάνουμε σε σημείο να πραγματοποιήσουμε και κάποιες ασφαλτοστρώσεις εκεί. Δυστυχώς, δεν έχουμε δυνατότητα να έχουμε περισσότερο προσωπικό για να μπορούμε να τρέξουμε περισσότερα πράγματα, καθώς οι υποχρεώσεις μας είναι μεγάλες».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με αποφάσεις του 2012 έγινε η χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης

Νίκος Καρακεϊσογλου: Τώρα τίθενται θέματα ασφάλειας για το εργοστάσιο,...

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...