Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025

ΚΑΒΑΛΑ: Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης του δασικού οδικού δικτύου

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα αποκατάστασης του δασικού οδικού δικτύου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» η δασάρχης Καβάλας, Ζωή Γεωργούση.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, όλοι οι δασικοί δρόμοι θα έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό κι άρα θα είναι προσβάσιμοι και ανοιχτοί, για τα πυροσβεστικά κι όχι μόνο οχήματα.

«Γίνεται σημαντική δουλειά, παρά τα λίγα χρήματα…»

«Όταν ήταν να αρχίσουν τα έργα για να βελτιώσουμε το δασικό οδικό δίκτυο, ήρθαν οι  τραπεζικοί περιορισμοί, οπότε εύλογο ήταν να υπάρξουν καθυστερήσεις, αν και είχαμε τις πιστώσεις κι έτοιμες τις δημοπρασίες για να μισθώσουμε τα ανάλογα μηχανήματα. Όμως τώρα έχουν μισθωθεί φορτωτής και γκρέιντερ που δουλεύουν σε όλους τους δήμους, όπου είχαν προκληθεί ζημιές από τις πολλές βροχές που είχαμε φέτος και προχωράμε με ταχύ ρυθμό και τα αποτελέσματα είναι καλά. Λίγο αργότερα, προς το τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχουμε δυο επιπλέον μηχανήματα, τα οποία θα είναι για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, οπότε με τα λίγα χρήματα που έχουμε σε αυτόν τον τομέα γίνεται μια σημαντική δουλειά για να είναι οι δρόμοι ανοιχτοί. Μέλημα μας είναι να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι, για να μπορεί να περνά πυροσβεστικό όχημα σε περίπτωση ανάγκης. Όλοι οι δασοφύλακες έχουν κάνει τις αναφορές τους για το που παρουσιάζονται τα προβλήματα, επιπλέον και η πυροσβεστική μας δίνει σημεία που έχει εντοπίσει προς διόρθωση, οπότε όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη για την αποκατάσταση του δασικού οδικού δικτύου. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό το δασικό οδικό δίκτυο και δεν θα υπάρχουν κομμένοι δρόμοι, αλλά θα είναι όλοι ανοιχτοί και προσβάσιμοι», υπογράμμισε στις δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η κ. Γεωργούση.

Έργα υποδομής που θα μείνουν για χρόνια

 Παράλληλα, η δασάρχης Καβάλας αναφέρθηκε και στα έργα που είναι σε εξέλιξη μέσα από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

«Η υπηρεσία μας φέτος έχει πάρει ένα σημαντικό ποσό από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα προχωράνε, έχουν γίνει δημοπρασίες, ορισμένα έχουν ολοκληρωθεί, όπως ο καθαρισμός των αντιπυρικών ζωνών, καθαρίζονται το πευκοδασύλλιο του Ζυγού, όπου θα κατασκευαστούν τέσσερις υδατοδεξαμενές, της Εξοχής, οι αναδασώσεις σε Δωμάτια, Μουσθένη και Μεσορόπη, καθώς επίσης και μια μεγάλη παρέμβαση που αφορά το πευκοδασύλλιο του Ακροποτάμου. Είχαμε μερικές καθυστερήσεις που δεν εξαρτώνταν ούτε από τους εργολάβους, ούτε από την υπηρεσία μας, αλλά λόγω των προβλημάτων των τραπεζών. Προσπαθούμε, όσο το δυνατό, να συντομεύσουμε για να δούμε πως θα εκτελέσουμε το χρονοδιάγραμμα. Δεν είναι έργα μιας χρονιάς, αλλά έργα που θα βοηθήσουν να είναι πολύ μικρότερος ο κίνδυνος για την έναρξη πυρκαγιάς. Στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσονται δυο έργα, το ένα που γίνεται στην Λεκάνη, δηλαδή γίνονται τεχνικά και δυο δρόμοι στις Ελευθερές επίσης, που θα βοηθήσουν στην αποφυγή κατολισθήσεων και στην μη αποκοπή των δρόμων. Έργα υποδομής, έργα που θα μείνουν και που δεν θα χρειαστεί κάθε χρόνο να κάνουμε παρεμβάσεις για αυτά».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Έφυγε» από την ζωή ο καθηγητής Γιάννης Μόνιος

«Έφυγε» από την ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο...

ΝΤΕΛΟΥΛΟΥ! (του Παύλου Λεμοντζή)

Η δεύτερη περίοδος Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ αποκαλύπτει ένα παγκόσμιο στερέωμα όπου...

Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα χωρίς να βεβαιωθούν παραβάσεις

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Ακτών και Προστασίας...

Μονάδα δασοκομάντος θα λειτουργήσει στην Καβάλα

Τη λειτουργία της μονάδας δασοκομάντος της Καβάλας, από την...

Επίσκεψη Ινδών Αγοραστών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων...

Την Κυριακή ο τελικός Σούπερ Καπ της ΕΠΣΚ

Ο τελικός του Super Cup είναι εδώ για άλλη...

«Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου σε περιοδεία!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Τρεις συνεχόμενες σεζόν συμπλήρωσε ήδη...

Όχι στις μισές αλήθειες για το Ισραήλ

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Δεν είναι αποκύημα της φαντασίας αλλά...