Σημαντικές ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα

Ημέρα:

Στις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα ανέδειξαν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη (16/3) εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

«Το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο είναι η υγεία και εμείς λόγω ηλικίας αντιμετωπίζουμε πολλά τέτοια προβλήματα. Πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση από όλους τους κλάδους», επισήμανε στην εισαγωγή του ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Καβάλας, Στέργιος Μαούνατζης.

Το κράτος δε δίνει τους απαραίτητους πόρους για την υγεία…

Ο εκπρόσωπος του σωματείου συνταξιούχων Δημοσίου, Δήμος Ζαχαριάδης, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα οι ελλείψεις σε γιατρούς στο Π.Ε.Δ.Υ. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν. Για πολλές λαϊκές οικογένειες είναι ακριβό αγαθό, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα αναγκαία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός προσωπικού, που είναι στην ανεργία, με το κράτος να μην δίδει τους απαραίτητους πόρους για την υγεία.

«Η πολιτεία δίνει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 200 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για το 2017, σε σύγκριση με το 2016, για το Π.Ε.Δ.Υ. ο προϋπολογισμός προβλέπει κι εκεί μείωση, ενώ σταθερός είναι στις δαπάνες για τα δημόσια νοσοκομεία», τόνισε.

Σε απαξίωση η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα

Αναφορικά με την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων, προκύπτει ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη στα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης και Πρίνου, ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε οχήματα και προσωπικό στο Ε.Κ.Α.Β., με ελλιπείς συντηρήσεις σε μηχανήματα, αλλά και φαρμακευτικό υλικό.

«Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα είναι σε απαξίωση κι αν κάτι λειτουργεί, αυτό οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες των εργαζομένων στις μονάδες υγείας», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, οι συνταξιούχοι προανήγγειλαν την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Π.Ε.Δ.Υ. στις 23 Μαρτίου στις 10.30′ το πρωί, ενώ απηύθυναν κάλεσμα και στους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς, όπως εργαζομένους, ανέργους, αγρότες και λοιπούς επαγγελματικούς κλάδους να συμμετάσχουν σε αυτή.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουλάχιστον να διορθωθούν κάποια λάθη και αστοχίες στο φορολογικό ν/σ

Μάρκος Δέμπας: Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για...

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος στην Κεραμωτή

Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε ένας άνδρας, από ΙΧΕ όχημα, έπειτα...

Σύστημα ειδοποίησης για επιθέσεις στο προσωπικού του Νοσοκομείου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εγκατασταθεί στο Γενικό...

Κόβεται στο μισό για όλους τους επαγγελματίες το Τέλος Επιτηδεύματος

Στο μισό περικόπτεται το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους από...

Η μετανάστευση και η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

του Σπύρου Μ. Κύρου Η νίκη του δεξιού Κόμματος της...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου για το θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου, με την αναγγελία...

Οι εργαζόμενοι ΚΟΜΥ/ΕΟΔΥ Καβάλας ευχαριστούν τον Μακάριο Λαζαρίδη

Οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ εδώ...

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Καβάλας για τον θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για το γεγονός ότι...