Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Σημαντικές ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Στις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα ανέδειξαν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη (16/3) εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

«Το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο είναι η υγεία και εμείς λόγω ηλικίας αντιμετωπίζουμε πολλά τέτοια προβλήματα. Πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση από όλους τους κλάδους», επισήμανε στην εισαγωγή του ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Καβάλας, Στέργιος Μαούνατζης.

Το κράτος δε δίνει τους απαραίτητους πόρους για την υγεία…

Ο εκπρόσωπος του σωματείου συνταξιούχων Δημοσίου, Δήμος Ζαχαριάδης, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα οι ελλείψεις σε γιατρούς στο Π.Ε.Δ.Υ. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν. Για πολλές λαϊκές οικογένειες είναι ακριβό αγαθό, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα αναγκαία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός προσωπικού, που είναι στην ανεργία, με το κράτος να μην δίδει τους απαραίτητους πόρους για την υγεία.

«Η πολιτεία δίνει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 200 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για το 2017, σε σύγκριση με το 2016, για το Π.Ε.Δ.Υ. ο προϋπολογισμός προβλέπει κι εκεί μείωση, ενώ σταθερός είναι στις δαπάνες για τα δημόσια νοσοκομεία», τόνισε.

Σε απαξίωση η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα

Αναφορικά με την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων, προκύπτει ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη στα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης και Πρίνου, ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε οχήματα και προσωπικό στο Ε.Κ.Α.Β., με ελλιπείς συντηρήσεις σε μηχανήματα, αλλά και φαρμακευτικό υλικό.

«Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα είναι σε απαξίωση κι αν κάτι λειτουργεί, αυτό οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες των εργαζομένων στις μονάδες υγείας», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, οι συνταξιούχοι προανήγγειλαν την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Π.Ε.Δ.Υ. στις 23 Μαρτίου στις 10.30′ το πρωί, ενώ απηύθυναν κάλεσμα και στους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς, όπως εργαζομένους, ανέργους, αγρότες και λοιπούς επαγγελματικούς κλάδους να συμμετάσχουν σε αυτή.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις