Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Σημαντικές ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα

Ημέρα:

Στις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα ανέδειξαν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη (16/3) εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

«Το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο είναι η υγεία και εμείς λόγω ηλικίας αντιμετωπίζουμε πολλά τέτοια προβλήματα. Πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση από όλους τους κλάδους», επισήμανε στην εισαγωγή του ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Καβάλας, Στέργιος Μαούνατζης.

Το κράτος δε δίνει τους απαραίτητους πόρους για την υγεία…

Ο εκπρόσωπος του σωματείου συνταξιούχων Δημοσίου, Δήμος Ζαχαριάδης, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα οι ελλείψεις σε γιατρούς στο Π.Ε.Δ.Υ. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν. Για πολλές λαϊκές οικογένειες είναι ακριβό αγαθό, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα αναγκαία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός προσωπικού, που είναι στην ανεργία, με το κράτος να μην δίδει τους απαραίτητους πόρους για την υγεία.

«Η πολιτεία δίνει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 200 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για το 2017, σε σύγκριση με το 2016, για το Π.Ε.Δ.Υ. ο προϋπολογισμός προβλέπει κι εκεί μείωση, ενώ σταθερός είναι στις δαπάνες για τα δημόσια νοσοκομεία», τόνισε.

Σε απαξίωση η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα

Αναφορικά με την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων, προκύπτει ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη στα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης και Πρίνου, ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε οχήματα και προσωπικό στο Ε.Κ.Α.Β., με ελλιπείς συντηρήσεις σε μηχανήματα, αλλά και φαρμακευτικό υλικό.

«Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα είναι σε απαξίωση κι αν κάτι λειτουργεί, αυτό οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες των εργαζομένων στις μονάδες υγείας», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, οι συνταξιούχοι προανήγγειλαν την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Π.Ε.Δ.Υ. στις 23 Μαρτίου στις 10.30′ το πρωί, ενώ απηύθυναν κάλεσμα και στους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς, όπως εργαζομένους, ανέργους, αγρότες και λοιπούς επαγγελματικούς κλάδους να συμμετάσχουν σε αυτή.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πολλά θέματα απασχολούν το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Ζητήσαμε παράταση της εφαρμογής της διασύνδεσης των...

Επιτυχιών συνέχεια για τις μικτές Κ-14 & Κ-16 της ΕΠΣΚ

Αυλαία με πανομοιότυπες νίκες και προκρίσεις έριξαν για τη...

Δυσκολίες από την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του δήμου Καβάλας

Απόστολος Μουμτσάκης: Το προσωπικό της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που πληρώνονταν με...

ΕΠΣΚ: Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή πίτας για τις ομάδες της Θάσου

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, τιμώντας τις έξι ομάδες...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε δίπλα στους αγρότες με πράξεις και όχι ανεβαίνοντας στα τρακτέρ!»

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη,...

20χρονος νεκρός σε σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα

Την 27-2-2024 και ώρα 20.30, στην Εθνική οδό Κομοτηνής...

Καβάλα: Διαρρήκτριες έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών και τις κυβερνητικές πολιτικές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από...