Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Σημαντικές ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα

Ημέρα:

Στις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα ανέδειξαν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη (16/3) εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

«Το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο είναι η υγεία και εμείς λόγω ηλικίας αντιμετωπίζουμε πολλά τέτοια προβλήματα. Πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση από όλους τους κλάδους», επισήμανε στην εισαγωγή του ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Καβάλας, Στέργιος Μαούνατζης.

Το κράτος δε δίνει τους απαραίτητους πόρους για την υγεία…

Ο εκπρόσωπος του σωματείου συνταξιούχων Δημοσίου, Δήμος Ζαχαριάδης, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα οι ελλείψεις σε γιατρούς στο Π.Ε.Δ.Υ. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν. Για πολλές λαϊκές οικογένειες είναι ακριβό αγαθό, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα αναγκαία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός προσωπικού, που είναι στην ανεργία, με το κράτος να μην δίδει τους απαραίτητους πόρους για την υγεία.

«Η πολιτεία δίνει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 200 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για το 2017, σε σύγκριση με το 2016, για το Π.Ε.Δ.Υ. ο προϋπολογισμός προβλέπει κι εκεί μείωση, ενώ σταθερός είναι στις δαπάνες για τα δημόσια νοσοκομεία», τόνισε.

Σε απαξίωση η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα

Αναφορικά με την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων, προκύπτει ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη στα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης και Πρίνου, ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε οχήματα και προσωπικό στο Ε.Κ.Α.Β., με ελλιπείς συντηρήσεις σε μηχανήματα, αλλά και φαρμακευτικό υλικό.

«Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα είναι σε απαξίωση κι αν κάτι λειτουργεί, αυτό οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες των εργαζομένων στις μονάδες υγείας», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, οι συνταξιούχοι προανήγγειλαν την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Π.Ε.Δ.Υ. στις 23 Μαρτίου στις 10.30′ το πρωί, ενώ απηύθυναν κάλεσμα και στους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς, όπως εργαζομένους, ανέργους, αγρότες και λοιπούς επαγγελματικούς κλάδους να συμμετάσχουν σε αυτή.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στις 5 Μαΐου η «Λευκή Νύχτα» στην αγορά της Καβάλας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, στο Επιμελητήριο Καβάλας, τη Δευτέρα 27...

Μπάμπης Δράκος: Υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων

Κοινό σημείο αναφοράς, αλλά και διαφωνίες που μπορούν να...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στις 21 Μαΐου οι εκλογές

"Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...