Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Ξενοφών Κροκίδης: Οι μετακινήσεις γιατρών τείνουν να γίνουν καθεστώς

Ημέρα:

«Δυστυχώς οι μετακινήσεις γιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, τείνουν να γίνουν καθεστώς. Είναι μια κατάσταση που έχει πλέον παγιωθεί. Κάτι τέτοιο μας απαξιώνει ως γιατρούς».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, σχετικά με το θέμα των μετακινήσεων γιατρών από το Γ.Ν.Κ. σε όμορα Νοσοκομεία.

«Με «εντέλεσθαι» γιατροί καλούνται να πηγαίνουν να προσφέρουν είτε πρωινό ωράριο, είτε πρωινό ωράριο και εφημερία στα όμορα Νοσοκομεία, αλλά ακόμη και στον Πολύγυρο στη Χαλκιδική!»

«Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, όπως παθολόγοι, καρδιολόγοι, αναισθησιολόγοι, τελευταία ακτινολόγοι αλλά και νεφρολόγοι, με «εντέλεσθαι» καλούνται να πηγαίνουν να προσφέρουν είτε πρωινό ωράριο, είτε πρωινό ωράριο και εφημερία στα Νοσοκομεία όχι αυτά που είναι δίπλα μας, δηλαδή των Σερρών, της Δράμας, της Ξανθής, αλλά ακόμη και στον Πολύγυρο στη Χαλκιδική! Συνάδελφοι νεφρολόγοι έχουν πάει εκεί για να εφημερεύσουν, όπως επίσης και οι συνάδελφοί μας οι ακτινολόγοι σε μία περιοδικότητα ανά κάποιες εβδομάδες πέραν του ότι έχουν γνωματεύσουν σε αξονικές, υπέρηχους, απλές ακτινογραφίες του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, επιφορτίζονται να γνωματεύσουν και τις αξονικές τομογραφίες του Νοσοκομείου Πολυγύρου. Αυτά τα πράγματα δεν είναι αποδεκτά από εμάς», σημείωσε σχετικά ο κ. Κροκίδης. 

«Το παράπονο που έχουμε είναι ότι δεν μας ακούν αυτοί που είναι από πάνω. Μας απαξιώνουν εν τέλει με όλες αυτές οι συμπεριφορές…»

«Να υπάρχει κάποια μεγάλη ανάγκη να το δεχτούμε και ποτέ κανείς γιατρός δεν αρνήθηκε να βοηθήσει. Αλλά αυτή η κατάσταση έχει παγιωθεί και πραγματικά διερωτόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό. Τέτοιες αποφάσεις δεν σέβονται του θεσμούς, όπως για παράδειγμα έναν διευθυντή μιας κλινικής. Κι εγώ προσωπικά πήρα «εντέλεσθαι» να πάω στο Νοσοκομείο της Δράμας να προσφέρω υπηρεσία στο πρωινό ωράριο. Δυστυχώς οι ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας οδηγούν σε αυτές τις λύσεις, αλλά εκείνο το παράπονο που έχουμε είναι ότι δεν μας ακούν αυτοί που είναι από πάνω. Μας απαξιώνουν εν τέλει με όλες αυτές οι συμπεριφορές», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σάββας Αργυράκης: Φύγαμε με το κεφάλι ψηλά

«Όπως πήγαμε συντεταγμένα, έτσι φύγαμε και συντεταγμένα, με το...

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά στο «ΑΥΛΑΙΑ»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ “Κάθε ιστορία είναι μια διαδρομή...

Τι πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε για το έγκλημα της παραβίασης υποχρέωσης   διατροφής;

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα θα σας αποκαλύψω ό,τι...

Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στον Τουρισμό

Γιάννης Μαρκιανός: Επισκεφθήκαμε την δομή των μεταναστών για να...

Αναπτυξιακός Οργανισμός ΠΑΜΘ: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την Περιφέρεια και τους Δήμους

Λάζαρος Τσαταλμπασίδης: Θα τρέξουμε μελέτες και έργα με πολύ...

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του...

Στα κορυφαία της Ευρώπης το Κέντρο Αποκατάστασης ΛΥΔΙΑ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Κουτούκι του Σαρρή πραγματοποιήθηκε...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το Γεν. Νοσοκομείο Καβάλας ενισχύεται με 24 νέους νοσηλευτές»

Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο...