Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ξενοφών Κροκίδης: Οι μετακινήσεις γιατρών τείνουν να γίνουν καθεστώς

Ημέρα:

«Δυστυχώς οι μετακινήσεις γιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, τείνουν να γίνουν καθεστώς. Είναι μια κατάσταση που έχει πλέον παγιωθεί. Κάτι τέτοιο μας απαξιώνει ως γιατρούς».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, σχετικά με το θέμα των μετακινήσεων γιατρών από το Γ.Ν.Κ. σε όμορα Νοσοκομεία.

«Με «εντέλεσθαι» γιατροί καλούνται να πηγαίνουν να προσφέρουν είτε πρωινό ωράριο, είτε πρωινό ωράριο και εφημερία στα όμορα Νοσοκομεία, αλλά ακόμη και στον Πολύγυρο στη Χαλκιδική!»

«Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, όπως παθολόγοι, καρδιολόγοι, αναισθησιολόγοι, τελευταία ακτινολόγοι αλλά και νεφρολόγοι, με «εντέλεσθαι» καλούνται να πηγαίνουν να προσφέρουν είτε πρωινό ωράριο, είτε πρωινό ωράριο και εφημερία στα Νοσοκομεία όχι αυτά που είναι δίπλα μας, δηλαδή των Σερρών, της Δράμας, της Ξανθής, αλλά ακόμη και στον Πολύγυρο στη Χαλκιδική! Συνάδελφοι νεφρολόγοι έχουν πάει εκεί για να εφημερεύσουν, όπως επίσης και οι συνάδελφοί μας οι ακτινολόγοι σε μία περιοδικότητα ανά κάποιες εβδομάδες πέραν του ότι έχουν γνωματεύσουν σε αξονικές, υπέρηχους, απλές ακτινογραφίες του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, επιφορτίζονται να γνωματεύσουν και τις αξονικές τομογραφίες του Νοσοκομείου Πολυγύρου. Αυτά τα πράγματα δεν είναι αποδεκτά από εμάς», σημείωσε σχετικά ο κ. Κροκίδης. 

«Το παράπονο που έχουμε είναι ότι δεν μας ακούν αυτοί που είναι από πάνω. Μας απαξιώνουν εν τέλει με όλες αυτές οι συμπεριφορές…»

«Να υπάρχει κάποια μεγάλη ανάγκη να το δεχτούμε και ποτέ κανείς γιατρός δεν αρνήθηκε να βοηθήσει. Αλλά αυτή η κατάσταση έχει παγιωθεί και πραγματικά διερωτόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό. Τέτοιες αποφάσεις δεν σέβονται του θεσμούς, όπως για παράδειγμα έναν διευθυντή μιας κλινικής. Κι εγώ προσωπικά πήρα «εντέλεσθαι» να πάω στο Νοσοκομείο της Δράμας να προσφέρω υπηρεσία στο πρωινό ωράριο. Δυστυχώς οι ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας οδηγούν σε αυτές τις λύσεις, αλλά εκείνο το παράπονο που έχουμε είναι ότι δεν μας ακούν αυτοί που είναι από πάνω. Μας απαξιώνουν εν τέλει με όλες αυτές οι συμπεριφορές», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...