Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Στρεπτόκοκκος και την ιλαρά τα δύο νέα μέτωπα στην υγεία

Ημέρα:

Ξενοφών Κροκίδης: Έκκληση για εγρήγορση προς τους υγειονομικούς

Κάλεσμα στους συναδέλφους του υγειονομικούς να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, όσον αφορά την έξαρση των περιστατικών στρεπτόκοκκου, απευθύνει ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης.

Στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο κ. Κροκίδης αναφέρθηκε στα δυο νέα μέτωπα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στον χώρο της Υγείας και αφορούν τον στρεπτόκοκκο και την ιλαρά. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην εικόνα που υπάρχει αυτήν την περίοδο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όσον αφορά την προσέλευση των πολιτών λόγω των αναπνευστικών λοιμόξεων. 

«Η έκκληση για εγρήγορση αφορά τους υγειονομικούς όλων των βαθμίδων φροντίδας υγείας και έχει να κάνει με την έγκαιρη διάγνωση του στρεπτόκοκκου, καθώς και την άμεση έναρξη της κατάλληλης αντιμικροβιακής θεραπείας…»

«Οι υγειονομικές αρχές και όλοι οι συνάδελφοι οφείλουν να είναι σε εγρήγορση για το επόμενο διάστημα. Η      έκκληση αυτή αφορά τους υγειονομικούς όλων των βαθμίδων φροντίδας υγείας και έχει να κάνει με την έγκαιρη διάγνωση του στρεπτόκοκκου, καθώς και την άμεση έναρξη της κατάλληλης αντιμικροβιακής θεραπείας. Όσον αφορά την ιλαρά είναι ένα γενικότερο θέμα, το οποίο αφορά και το υπουργείο Υγείας και τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Έχουμε μια έξαρση λόγω του ότι οι εμβολιασμοί του τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί και έχουμε μία επανεμφάνιση της ιλαράς. Πρέπει να γίνει μία πολύ σωστή καταγραφή και εντατικοποίηση των εμβολιασμών. Αυτά είναι τα δύο νέα μέτωπα που έχουμε αυτόν τον χειμώνα. Το ένα είναι ο στρεπτόκοκκος, μαζί με άλλα τέσσερα, που είναι ο κορωνοϊός, η γρίπη, οι γριπώδεις συνδρομές και ο συγκυτιακός ιός και από την άλλη μεριά η έξαρση της ιλαράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κροκίδης. 

«Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να έχουν βελτιωθεί σημαντικά, αλλά δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με τις λοιμώξεις…»

«Και για τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, τόσο για τον στρεπτόκοκκο, όσο και για όλες τις υπόλοιπες λοιμώξεις. Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να έχουν βελτιωθεί σημαντικά, αλλά δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με τις λοιμώξεις. Ο κορωνοϊός και η γρίπη είναι εδώ, όπως επίσης και οι γριπώδεις συνδρομές, ο συγκυτιακός ιός, ο οποίος παρουσιάζει μια μείωση τις τελευταίες ημέρες. Ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει ακόμη, καθώς πολλές φορές έχουμε ζήσει ακόμη και τέλη Φεβρουαρίου, αλλά και αρχές Μαρτίου κρύες μέρες. Θέλει γενικά μία προσοχή από όλους μας», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

«Αυτά που βλέπαμε στο Γ.Ν.Κ. στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, με ατέλειωτες ουρές, με διαμαρτυρίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, με νοσηλείες και στις Παθολογικές και στις Πνευμονολογικές Κλινικές, δεν ισχύουν αυτή τη στιγμή…»

Τέλος, σε σχέση με την προσέλευση των πολιτών στο Γ.Ν.Κ. κι αν αυτή έχει μειωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ο κ. Κροκίδης επισήμανε: «Πραγματικά όσον αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού, υπάρχει μία σημαντική μείωση. Αυτά που βλέπαμε στην διάρκεια της εορταστικής περιόδου, με ατέλειωτες ουρές, με διαμαρτυρίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, με νοσηλείες και στις Παθολογικές και στις Πνευμονολογικές Κλινικές, δεν ισχύουν αυτή τη στιγμή. Εκεί που είχαμε ένα ποσοστό 10% των ασθενών που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό, αυτή τη στιγμή στην Κλινική μας δεν έχουμε κανένα περιστατικό. Τα πράγματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας είναι πολύ καλύτερα πλέον. Χρειάζεται υπομονή από όλους μας για μερικές εβδομάδες ακόμη και από τους υγειονομικούς και από τις αρχές δημόσιας υγείας και από τους πολίτες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προχωράει η απόκτηση σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για την Θάσο

Ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης σε ανάρτησή του σημειώνει τα...

Περισυλλέχθηκε η αδέσποτη σκυλίτσα στον Αμυγδαλεώνα

Η επιχείρηση Pet Friend με έδρα την Καβάλα, ανακοινώνει...

Κυκλικός κόμβος και άλλες παρεμβάσεις στην οδό Κουντουριώτου

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024 από...

Συλλυπητήρια της Μητρόπολης ΦΝΘ την ἐκδημία Μαργαρίτας Κιτσικοπούλου

«Τὸ Διοικητικὸ Συμβούλιο τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Ἱδρύματος «ΑΡΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ...

Μεγάλο το εργασιακό κόστος στον τουρισμό

Πάρης Παρασχούδης: Για να βρεις προσωπικό πρέπει να δώσεις...

Μπάμπης Δράκος: Η Νέα Δημοκρατία  «παίζει» χωρίς αντίπαλο αυτή τη στιγμή

«Ένα ποσοστό στις Ευρωεκλογές το οποίο θα χρήζει κάποιας...

Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS-ταμειακών μηχανών

Την παράταση για 1+1 μήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς...

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη στο Αντιγόνη Βαλάκου

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου...