spot_img

Τελευταία Θέματα

spot_img
spot_img
spot_img

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

spot_img

Στα όριά τους έφτασαν οι γιατροί των δύο Παθολογικών Κλινικών

Ξενοφών Κροκίδης: Σε ιατρικό επίπεδο έχουμε μείνει τρεις κι ο κούκος / Καλούμαστε να προσφέρουμε υπηρεσίες με τρεις νοσηλεύτριες, άρα δεν λείπουν μόνο γιατροί / Έχουμε παρουσιάσει όλοι φαινόμενα υπερκόπωσης και επαγγελματικής εξουθένωσης

«Μπήκαμε στον 8ο μήνα συλλειτουργίας των δύο Παθολογικών Κλινικών του Γ.Ν.Κ. και τα προβλήματα είναι πολλά και πολυεπίπεδα. Και σε ιατρικό προσωπικό και σε νοσηλευτικό. Σε ιατρικό επίπεδο έχουμε μείνει τρεις κι ο κούκος».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ., Ξενοφών Κροκίδης, περιγράφοντας την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες με τη συλλειτουργία των δυο κλινικών.

Τρεις γιατροί για να διαχειριστούν 45 ασθενείς – Ελλείψεις και στις νοσηλεύτριες

«Είμαστε έξι γιατροί συνολικά, είναι καλοκαίρι, κάποιοι πρέπει να πάρουν άδειες κι είναι τρεις γιατροί για να διαχειριστούν 45 ασθενείς. Αυτό είναι πρωτάκουστο, δεν ξέρω αν συμβαίνει πουθενά αλλού στο Ε.Σ.Υ. Μίλησα με τον διοικητή και τη Δευτέρα (6/7) το πρωί προτείνουμε μια συνάντηση των ειδικών παθολόγων μαζί με τη διοίκηση, τον διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και τους προϊστάμενους των τμημάτων, γιατί δεν είναι μόνο το πρόβλημα στο ιατρικό προσωπικό, αλλά και στο νοσηλευτικό. Καλούμαστε να προσφέρουμε υπηρεσίες με τρεις νοσηλεύτριες, με τμήματα γεμάτα, με πολλαπλές νοσηλευτικές πράξεις, μεταγγίσεις κλπ. Άρα δεν λείπουν μόνο γιατροί», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Κροκίδης.

Έχουμε παρουσιάσει όλοι φαινόμενα υπερκόπωσης και επαγγελματικής εξουθένωσης

«Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, εμείς έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά κι όταν το λέει ο Κροκίδης, νομίζω ότι έχει τη δικιά του βαρύτητα. Ποτέ δεν «κλάφτηκα» για τις συνθήκες δουλειάς και για την κούραση, αλλά…συγγνώμη. Κι εμάς μάνα μας γέννησε! Δεν είναι δυνατόν να σηκώνουμε αυτό το βάρος που δεν μας αναλογεί. Αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στις δυο συλλειτουργούσες Παθολογικές Κλινικές, οι οποίες νοσηλεύουν περίπου το 1/3 απ’ όλα τα περιστατικά που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Βέβαια ούτε το χωροταξικό έχει λυθεί. Έχουμε κάνει προτάσεις να αποκτήσουμε έναν όροφο για να είμαστε το δυνατόν περισσότεροι, αλλά ούτε αυτό έχει λυθεί. Τα παράπονά μας από τη διοίκηση όχι μόνο του νοσοκομείου, αλλά και από την υπερκείμενη, είναι πολλά. Έχουμε παρουσιάσει όλοι φαινόμενα υπερκόπωσης και επαγγελματικής εξουθένωσης», σημείωσε καταληκτικά ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ.