spot_img

Σε χρόνιο πρόβλημα εξελίσσεται η έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία

Ημέρα:

Σίσυ Ρακιντζή: Προσπαθούμε κάθε φορά να βρούμε μία λύση

Σε χρόνιο πρόβλημα εξελίσσεται η έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία της Π.Ε.  Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, η πρόεδρος του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου, Σίσυ Ρακιντζή.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, με αγώνα και προσπάθεια μεταξύ των συναδέλφων της και των γιατρών, βρίσκεται πάντα λύση κι έτσι δεν μένουν χωρίς τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι, ειδικά όσοι είναι καρκινοπαθείς, διαβητικοί και ανοσοκατεσταλμένοι.

«Προσπαθούμε κάθε φορά να βρούμε κάποιο φάρμακο που αντικαθιστά το φάρμακο που είναι σε έλλειψη…»

«Προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με πρόσβασή μας, είτε στον Ε.Ο.Φ., είτε στα αρμόδια υπουργεία. Προσπαθούμε κάθε φορά να βρούμε κάποιο φάρμακο που αντικαθιστά το φάρμακο που είναι σε έλλειψη. Μπλοκάρουμε πάρα πολλές φορές, μέσω του Ε.Ο.Φ. τα φάρμακα που φεύγουν από τη χώρα μας για εξαγωγή. Επίσης με πλατφόρμες που μπορούν να δώσουν στην πολιτεία εικόνα για το πόσα σκευάσματα ενός συγκεκριμένου φαρμάκου χρειάζεται η χώρα, μιας και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ανά λεπτό καταγράφει τα πάντα και άρα ανά λεπτό γνωρίζει η πολιτεία τι φάρμακο χρειάζεται. Η παρέμβαση μας έχει να κάνει με το όσα τουλάχιστον συνταγογραφούνται, να παραμένουν στη χώρα μας και τα υπόλοιπα θα γίνονται εξαγωγή. Το θέμα είναι καθαρά τιμολογιακό, γιατί στη χώρα μας ένα φάρμακο έχει 5 ευρώ και στην Ευρώπη 50 και 60 ευρώ, ανάλογα με τη χώρα και τη διακίνηση του φαρμάκου και τα δελτία τιμών», επισήμανε σχετικά η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας.

«Να μένουν στη χώρα μας ποσότητες που χρειάζονται για τον Έλληνα ασθενή και ασφαλισμένο…»

«Δεν καταφέραμε στη χώρα να αλλάξουμε το δελτίο τιμών και να πάει το κάθε φάρμακο στην τιμή που υπάρχει στην Ευρώπη και δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. Η μόνη λύση που μπορούμε να δώσουμε ως Π.Φ.Σ. παρεμβαίνοντας στο υπουργείο, είναι τουλάχιστον να μένουν στη χώρα μας ποσότητες που χρειάζονται για τον Έλληνα ασθενή και ασφαλισμένο. Το μόνο ελπιδοφόρο είναι ότι ποτέ δεν έλειψαν φάρμακα καρκινοπαθών, φάρμακα μεταμοσχεύσεων, ανοσοκατεσταλμένων, διαβήτη κλπ. Η άλλη αντιμετώπιση, πέρα από την απαγόρευση των εξαγωγών, είναι με τους γιατρούς, με τους οποίους μιλάμε και αλλάζουμε κάποιο φάρμακο με την ίδια δράση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η κ. Ρακιντζή. 

«Πιστεύουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα μας ακούσει λίγο περισσότερο, προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα…»

«Είμαστε σε συνεχή αγώνα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί πάντα ο ασφαλισμένος και να βρει το φάρμακό του. Θα συνεχίσουμε με τις παρεμβάσεις μας. Αυτά που παράγει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δεν αρκούν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες και πρέπει να στηριχθεί από την πολιτεία για να ανέβει η παραγωγή η δική μας με τιμές που αποζημιώνονται από τον Ε.Ο.Φ. και τον ΕΟΠΥΥ. Πιστεύουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα μας ακούσει λίγο περισσότερο, προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα, με μια και μοναδική λύση, να κρατάμε τις ποσότητες που χρειάζεται ο Έλληνας ασφαλισμένος και από και πέρα ας εξαχθούν όσες ποσότητες θέλουν οι πολυεθνικές εταιρείες, με την παράλληλη στήριξη και ανέβασμα της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας», ανέφερε ακόμη η πρόεδρος του Φ.Σ.Κ.

«Μέχρι στιγμής η λύση πάντα βρίσκεται…»

«Να μην ανησυχούν οι συμπολίτες μας. Έλλειψη φαρμάκου που να έχει εξαφανιστεί και να μην μπορεί να αντικατασταθεί δεν υπάρχει. Γίνεται μεγάλος αγώνας από μέρους των συναδέλφων και μεταξύ μας και με τους γιατρούς, προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Μέχρι στιγμής η λύση πάντα βρίσκεται. Απλά θέλει πολύ αγώνα από μέρους μας και από τον Π.Φ.Σ., ώστε να κρατήσουμε αυτήν την κατάσταση, από την οποία δεν έχει μείνει Έλληνας ασφαλισμένος χωρίς φάρμακο και θεραπεία», υπογράμμισε καταληκτικά η κ. Ρακιντζή.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Β. Μαυρομμάτης: Κανείς δεν παραπονέθηκε για την αυλή του σχολείου των Ποταμουδίων

«Σε εμάς δεν έχει εκφραστεί επίσημα κανένα παράπονο, ούτε...

Ακαρπία σε αρκετά αγροτικά προϊόντα την φετινή περίοδο

Η ακαρπία σε αρκετά αγροτικά προϊόντα είναι το κύριο...

KAVALA EXPO 2023: Πιο δυναμική, πιο λαμπρή, με πολλούς εκθέτες και πολλά δρώμενα

«Προσπαθούμε και φέτος να έχουμε μία έκθεση δυναμική, με...

Ενεργοποιείται το Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Καβάλας

Η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών) και η Περιφέρεια...

Καβάλα: Καλλιεργούσε κάνναβη σε δασική περιοχή

Συνελήφθη χθες (21-9-2023) το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ο Άλεξ Χαντζιτάτζι δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό του ΑΟΚ

Μήνυμα προς τους φιλάθλους του ΑΟΚ ότι θα σταθεί...