Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Διαχρονικά ζητάμε επιπλέον προσωπικό στο ΕΚΑΒ

Ημέρα:

«Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά από ανακοπή που καταλήγουν»

Το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στο Ε.Κ.Α.Β. αναδείχθηκε για άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο, καθώς ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του στην Ελευθερούπολη, περιμένοντας ασθενοφόρο από την Καβάλα, μιας και αυτό του τοπικού Κέντρου Υγείας, βρισκόταν σε άλλο περιστατικό στον Πλατανότοπο.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης, ο οποίος υπογράμμισε αρχικά ότι «διαχρονικά ζητάμε επιπλέον προσωπικό, ζητάμε προσλήψεις, το φωνάζουμε συνέχεια».

«Πρέπει να εκπαιδεύονται και οι πολίτες, να υπάρχουν ασθενοφόρα και προσωπικό και γενικότερα συνθήκες, οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν σε κάποιον περισσότερες πιθανότητες να ανακάμψει…»

«Παράλληλα ζητάμε και από τους πολίτες να εκπαιδευτούν στην παροχή πρώτων βοηθειών, όσοι περισσότεροι γίνεται, αλλά και να τοποθετηθούν απινιδωτές σε πολλά σημεία, ώστε να δώσουμε περισσότερες πιθανότητες σε κάποιους συμπολίτες μας που υφίστανται ανακοπή να ζήσουν. Το εν λόγω περιστατικό συνέβη στο κέντρο της Ελευθερούπολης. Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας βρισκόταν σε άλλο περιστατικό στον Πλατανότοπο και άρα σε μεγάλη απόσταση. Έτσι χρειάστηκε να ξεκινήσει ασθενοφόρο από την Καβάλα, όπως και έγινε, με στόχο να μπορέσει να σπεύσει όσο το δυνατό συντομότερα για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, ο συμπολίτης μας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε. Για αυτό λέμε ότι πρέπει να εκπαιδεύονται και οι πολίτες όσο γίνεται περισσότερο, να υπάρχουν ασθενοφόρα και προσωπικό και γενικότερα να υπάρχουν συνθήκες, οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν σε κάποιον περισσότερες πιθανότητες να ανακάμψει από ένα τόσο πολύ σοβαρό περιστατικό, όπως είναι η ανακοπή», ανέφερε σχετικά ο κ. Τσιτσιλικάκης. 

«Ας ελπίσουμε να είναι ο τελευταίος που χάνεται με αυτό τον τρόπο, αν και δυστυχώς οι ευχές μας πλέον δεν πιάνουν, λόγω της ανεπάρκειας που υπάρχει γενικότερα…»

«Αυτό δεν σημαίνει ότι αν υπάρχουν όλα τα παραπάνω θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, διότι εμείς που δουλεύουμε σε αυτή τη δουλειά, ξέρουμε ότι είναι πάρα πολλά τα περιστατικά από την ανακοπή που καταλήγουν. Μπορώ να πω ότι είναι η πλειοψηφία των περιστατικών. Από την άλλη δεν μπορούμε να μείνουμε και άπραγοι γιατί παθαίνει κάποιος ανακοπή. Είναι μία συγκυρία παραγόντων που θα βοηθήσουν κάποιον να μπορέσει να έχει καλύτερη εξέλιξη και περισσότερα ποσοστά επιβίωσης. Για αυτό ζητάμε από τους πολίτες, όσο περισσότερο μπορούν, να εκπαιδευτούν. Γίνονται μαθήματα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης κι αυτός που γνωρίζει θα μπορέσει να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, αν κάποιος καταρρεύσει δίπλα του από ανακοπή. Αν υπάρχει απινιδωτής να χρησιμοποιηθεί και αυτός, έτσι ώστε μέχρις ότου έρθει το ασθενοφόρο, αυξάνονται αμέσως αμέσως οι πιθανότητες για να ανακάμψει κάποιος από ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του θανόντος κι ας ελπίσουμε να είναι ο τελευταίος που χάνεται με αυτό τον τρόπο, αν και δυστυχώς οι ευχές μας πλέον δεν πιάνουν, λόγω της ανεπάρκειας που υπάρχει γενικότερα», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...