Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Τίτλοι τέλους για το κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο

Ημέρα:

Μετά από σχεδόν έξι χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στους αδύναμους συμπολίτες μας, το «Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο» αναστέλλει την λειτουργία του, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας την Δευτέρα (19/6) στην διάρκεια της συνεδρίασης του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Τρίτη (20/6) στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιντζή, η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς από τον Απρίλιο του 2016 είναι σε ισχύ ο νόμος προστασίας των ανασφάλιστων πολιτών.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια το 2011 να το στήσουμε – Η αναστολή λειτουργίας θα παραμείνει»

«Η διοικούσα επιτροπή, που αποτελείται από εκπροσώπους του δήμου, της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου, αλλά και των «Γιατρών του Κόσμου», αποφασίσαμε την αναστολή λειτουργίας του «Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου». Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια το 2011 να το στήσουμε. Η αναστολή θα παραμείνει κι αυτό θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες, που θα προκύψουν στους συμπολίτες μας», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η κ. Ρακιντζή.

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας υπογράμμισε ότι η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του «Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου» έπρεπε να αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, όπως κι έγινε την Δευτέρα, το οποίο με δική του απόφαση το 2012 (αριθμ. 210/2012 Α.Δ.Σ.) είχε εγκρίνει τον κανονισμό λειτουργίας του.

Τον τελευταίο μήνα κανείς δεν ζήτησε τη βοήθεια του «Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου»

«Από τις 4 – 4 – 2016 ισχύει ο νόμος των ανασφαλίστων, που τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, είτε με μηδενική συμμετοχή, είτε με 25%, που προσδιορίζεται από το κράτος με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια. Έναν χρόνο μετά, τον Απρίλη του 2017, πιστεύαμε ότι ίσως χρειαζόταν η παρουσία του «Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου». Τον τελευταίο μήνα που ήταν κλειστό λόγω και της λήξης του προγράμματος «ΣτηρίΖΩ» στην πόρτα είχαμε αφήσει τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου. Δεν ζήτησε κανείς τη βοήθειά μας, πράγμα που σημαίνει ότι όλος αυτός ο κόσμος εξυπηρετείται στο δημόσιο σύστημα υγείας, δίνοντας απλά τον ΑΜΚΑ του και μάλιστα για εξετάσεις, όπως μαγνητική και άλλες», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων της η πρόεδρος του Φ.Σ.Κ., η οποία ευχαρίστησε τους πολίτες της Καβάλας, που ανταποκρίθηκαν πολλές φορές στο παρελθόν με δωρεές τους προς το «Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο».

Στα γηροκομεία της Καβάλας και της Χρυσούπολης θα διατεθούν τα φάρμακα που υπάρχουν ακόμη στα ράφια του Κ.Ι.Φ.

Σε ερώτηση για το αν θα επαναλειτουργήσει το «Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο», αλλά και το τι θα γίνουν τα φάρμακα που παραμένουν στα ράφια του, η κ. Ρακιντζή,  απάντησε: «Αυτό δεν το γνωρίζουμε. Μπορεί να έρθει μια νέα κυβέρνηση, που θα πει ότι δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα των ανασφάλιστων και τότε με μια απλή απόφαση να λειτουργήσει ξανά, εφόσον κριθεί σκόπιμο. Τα φάρμακα που διαθέτει μέχρι σήμερα το «Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο» θα διατεθούν στα τρία γηροκομεία της πόλης μας, όπως και στο παράρτημα της Χρυσούπολης, ενώ τα ογκολογικά φάρμακα για τους καρκινοπαθείς θα παραχωρηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας».

Υποψήφια στις εκλογές του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου η Σίσσυ Ρακιντζή

Να σημειωθεί τέλος, ότι η κ. Ρακιντζή θα είναι υποψήφια στις εκλογές του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθούν στις 24 Ιουνίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και εκλεκτόρων στα διοικητικά του όργανα.

«Εύχομαι να εκλεγούν οι καλύτεροι, διότι ο κλάδος μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Αν αυτά μείνουν ανοιχτά, ο κλάδος μέσα στον επόμενο χρόνο θα καταρρεύσει», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ρακιντζή.

Στις εκλογές κατέρχονται 11 συνδυασμοί, ενώ η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας θα είναι υποψήφια για μια θέση στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο με την παράταξη «Προοπτική για το Φαρμακείο του Αύριο», του νυν α’ αντιπροέδρου του Π.Φ.Σ., Απόστολου Βαλτά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...