Κινητικότητα για την αξιοποίηση της δωρεάς του 1 εκατ. ευρώ προς την Ιατρική Εταιρεία

Ημέρα:

Σε καλό δρόμο η αξιοποίηση της Αίθουσας Συνεδριάσεων στον Αμυγδαλεώνα

Στις εξελίξεις που αφορούν την δωρεά προς την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας προκειμένου να αξιοποιηθεί το κτήριο της παλιάς Ορθοπεδικής Κλινικής, αλλά και το παλιό φυσικοθεραπευτήριο και το φαρμακείο, αναφέρθηκε με δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρός της, Ξενοφών Κροκίδης.

«Πράγματι εδώ και μήνες υπάρχει μία μεγάλη κινητικότητα, αλλά και τις τελευταίες εβδομάδες. Παρά το γεγονός ότι και εγώ και άλλοι που ασχολούνται με το έργο αυτό, εμπλακήκαμε στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία, οι εργασίες συνεχίστηκαν», υπογράμμισε ο κ. Κροκίδης.

«Περιμένουμε σε ένα επόμενο διοικητικό συμβούλιο να τα αξιολογήσουμε και να πάρουμε την απόφαση, γιατί το τι θα επιλέξουμε όσον αφορά την ενίσχυση ή μη της στατικότητας του κτηρίου, θα εξαρτηθεί από τη χρήση τη μελλοντική που θα δώσουμε…»

«Μία σημαντική δουλειά που έγινε ήταν η λήψη δειγμάτων. Αυτά οι ειδικοί επιστήμονες το ονομάζουν «καρότα». Έχουν πάει στο εργαστήριο κι έχουμε τις αναλύσεις τα χέρια μας. Περιμένουμε σε ένα επόμενο διοικητικό συμβούλιο να τα αξιολογήσουμε και να πάρουμε την απόφαση, γιατί το τι θα επιλέξουμε όσον αφορά την ενίσχυση ή μη της στατικότητας του κτηρίου, θα εξαρτηθεί από τη χρήση τη μελλοντική που θα δώσουμε. Άρα είναι πολύ σημαντικό αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες μέρες. Δεν ξέρω αν θα είναι την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, εμείς θα το κάνουμε, άρα σημαίνει ότι προχωράμε, προκειμένου να αξιοποιήσουμε αυτή τη δωρεά του 1 εκατομμυρίου ευρώ, τον δωρητή της οποίας ακόμη δεν γνωρίζω ούτε εγώ. Μιλάμε με κάποιον εκπρόσωπο του, ο οποίος είναι αυτός που υλοποιεί από την πλευρά του τη δωρεά. Εμείς θα συνεχίσουμε και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», ανέφερε σχετικά ο κ. Κροκίδης. 

Σε καλό δρόμο η αξιοποίηση της Αίθουσας Συνεδριάσεων της Ιατρικής Εταιρείας στον Αμυγδαλεώνα από τον Δήμο Καβάλας

«Από την άλλη μεριά μία και μιλάμε για την Ιατρική Εταιρεία υπήρχε μία συμφωνία εδώ και μήνες με τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη για την ενδεχόμενη από την πλευρά του Δήμου ανάληψη με μακροχρόνια ενδεχομένως παραχώρηση της Μεγάλης Αίθουσας συνεδρίων στις εγκαταστάσεις μας στον Αμυγδαλεώνα. Περιμένουμε τώρα εφόσον όλοι εμπλεκόμαστε στις εκλογές έχουμε τελειώσει με αυτό, να επανέλθουμε, προκειμένου να δούμε πως αυτό που υπήρξε σαν αρχική συμφωνία να υλοποιηθεί μεταξύ ημών της Ιατρικής Εταιρείας δηλαδή και του Δήμου Καβάλας. Είναι κάτι που το θέλει ο Δήμος προκειμένου τόσο για το Δημοτικό Διαμέρισμα Αμυγδαλεώνα, αλλά και για όλη την περιοχή να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εκδηλώσεις, ομιλίες, συγκεντρώσεις. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μας, γιατί είναι ένας χώρος που τα τελευταία χρόνια παραμένει αχρησιμοποίητος, θα χρησιμοποιείται, θα ανακαινιστεί γιατί χρειάζεται κάποιος εκσυγχρονισμός και κάποια ανακαίνιση του χώρου», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον...

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας από την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ

Όπως είναι ήδη γνωστό, η τοπική μας Εκκλησία, ανταποκρινόμενη...

Καβάλα: Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Περιγιάλι

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στο...

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι...

Επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας

Επιστολή προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας εν όψει...

«Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κ.Θ.Β.Ε.

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή «Αλλά βέβαια, εγώ δεν έχω...

Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Εύας Οικονόμου – Βαμβακά

Πόσο πολύ αλλάζει τη ζωή ενός ζευγαριού η γέννηση...

Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΘΩΜΑΣ Δημ. ΧΙΖΑΡΗΣ

(μέσα από τα μάτια του ανηψιού του Δημητρίου Χαρ....