spot_img

Κατερίνα Πετράκη: Έχουν ξεπεραστεί τα ανθρώπινα όρια

Ημέρα:

Ξανά στο προσκήνιο η υποστελέχωση του Νοσοκομείου

«Πραγματικά έχουν ξεπεραστεί τα ανθρώπινα όρια»,  δήλωσε με έμφαση στην ΕΡΑ Καβάλας, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη, μετά τη σύσκεψη που προκάλεσε το σωματείο την Τρίτη (29/8) με θέμα τις ελλείψεις προσωπικού και κατά δεύτερον την πυρασφάλεια του περιβάλλοντα χώρου του Γ.Ν.Κ.

«Καλέσαμε τους βουλευτές, τους δημάρχους, τον περιφερειάρχη και εκπρόσωπο του Δασαρχείου, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Δύο ήταν τα θέματα στη συνάντηση. Ξεκινήσαμε από την υποστελέχωση του Νοσοκομείου και ζήτησε ο Διοικητής, γιατί αντιμετώπιζε δυσκολίες στο θέμα της αντιπυρικής ζώνης γύρω από το Νοσοκομείο με την ευκαιρία θα γινόταν η σύσκεψη να μπει και το δεύτερο ζήτημα που είναι επίσης πολύ σοβαρό», ανέφερε αρχικά η κ. Πετράκη.

«Εμείς συγκεκριμένο πράγμα ζητήσαμε, να ασκήσουν πίεση όσο γίνεται προς την κεντρική εξουσία, προκειμένου να απλουστευτούν οι διαδικασίες πρόσληψης επικουρικού προσωπικού…»

«Από τους βουλευτές ανταποκρίθηκε η κ. Δεληκάρη. Οι υπόλοιποι τρεις βουλευτές λόγω υποχρεώσεων έστειλαν εκπροσώπους. Από τους δημάρχους ήταν όλοι πλην του δημάρχου Θάσου. Κατάλαβαν πραγματικά το πρόβλημα. Εμείς συγκεκριμένο πράγμα ζητήσαμε, να ασκήσουν πίεση όσο γίνεται προς την κεντρική εξουσία, προκειμένου να απλουστευτούν οι διαδικασίες πρόσληψης επικουρικού προσωπικού. Τους το εξηγήσαμε, κατάλαβαν ότι πλέον η διαδικασία είναι πάρα πολύ δύσκολη, χρονοβόρα και ενδεχομένως, παρόλο που εμείς έχουμε δεσμεύσεις γιατί το επικουρικό προσωπικό αμείβεται από τα χρήματα των Νοσοκομείων δεν αφορούν την κεντρική διοίκηση, έχουμε δεσμεύσει αυτά τα χρήματα, απλά δεν έχουμε την έγκριση. Αυτό που ζητάμε είναι να απλουστευτεί η διαδικασία για να πάρουμε την έγκριση και να πάρουμε επικουρικό προσωπικό που έχουμε στους πίνακές μας», επισήμανε στη συνέχεια η κ. Πετράκη.

«Ελπίζω όλα να πάνε κατ’ ευχήν, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε λειτουργίες. Έχουν ξεπεραστεί τα ανθρώπινα όρια…»

«Υπάρχει υποψήφιο προσωπικό προς πρόσληψη. Στείλαμε και έγγραφο στους δημάρχους να το εισαγάγουν και στα δημοτικά τους συμβούλια και να υπάρχει ψήφισμα που θα απευθύνουν προς την κεντρική εξουσία, στην κυβέρνηση, στα αρμόδια υπουργεία. Χρειάζεται διυπουργική απόφαση για την έγκριση πρόσληψης επικουρικού προσωπικού. Λόγω της πανδημίας ήταν πιο απλή διαδικασία, τώρα επειδή είναι δύσκολη και χρονοβόρα η διαδικασία και ενδεχομένως να χρειαστεί να επικαιροποιηθούν οι πίνακες, δηλαδή αν περάσει ο Φεβρουάριος, ενδεχομένως να χρειαστεί ξανά νέα διαδικασία κατάρτισης πινάκων επικουρικού προσωπικού. Οπότε θα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοιες καθυστερήσεις. Τους κοινοποιήσαμε τα έγγραφα των υπηρεσιακών παραγόντων των Νοσοκομείων που αποτυπώνουν την κατάσταση, οπότε ξέρουν περί τίνος πρόκειται. Είναι μία πραγματική και άμεση ανάγκη. Ελπίζω όλα να πάνε κατ’ ευχήν, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε λειτουργίες. Δεν γίνεται διαφορετικά. Όλα έχουν ένα όριο. Έχουν ξεπεραστεί τα ανθρώπινα όρια. Δεν είναι δυνατό να οφείλονται 100 και 150 ρεπό σε εργαζόμενους και να συνεχίζουν να εργάζονται με τους ίδιους ρυθμούς. Δεν θα αντέξουν, δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει», υπογράμμισε καταληκτικά η Κατερίνα Πετράκη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χαράλαμπος Σαράντος: Το δύσκολο είναι να μπούμε μπροστά και να βοηθήσουμε τον τόπο μας

«Ο Φίλιππος Αναστασιάδης είναι ένας άνθρωπος αληθινός, αυθεντικός και...

Αισιόδοξοι οι γιατροί για την υγεία του Βασίλη Καρρά

Τη γενναία μάχη του για την υγεία του συνεχίζει...

Σάββας Μιχαηλίδης: Τα έργα που κατασκευάζονται είναι προσπάθεια πολλών ετών, μελέτης, διεκδίκησης

Για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας του μίλησε στην...

Ενεργοποιήθηκε το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα

Το έργο για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου...

Αιωρούμενα σωματίδια

του Δημήτρη Μαρμάνη* Με αφορμή το δημοσίευμα στην εφημερίδα Guardian...

Θάσος: Συνελήφθη πλοίαρχος για μη ασφαλή πρόσδεση του πλοίου

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προέβησαν, την...

Ταμίας σωματείου της Καβάλας κατηγορείται για απάτη

Ταμίας σωματείου με έδρα την Καβάλα κατηγορείται για απάτη...