Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Καλή η θεωρία, αλλά δεν μπορούν να εφαρμοστούν επί του πρακτέου τα απογευματινά χειρουργεία

Ημέρα:

spot_img

«Το θέμα των απογευματινών χειρουργείων δεν αφορά μόνο το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, αλλά είναι γενικότερο για όλα τα νοσοκομεία, καθώς τα απογευματινά χειρουργεία είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν. Καλή η θεωρία, καλά τα ωραία λόγια, αλλά επί το πρακτέου δεν μπορεί να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο».

Τα παραπάνω υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Γιώργος Τεπελόπουλος, αναφορικά με τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων.

«Το βασικό ζήτημα είναι ότι μπαίνει μία διαδικασία δοσοληψίας του ασθενούς με το δημόσιο νοσοκομείο. Αυτή είναι η βάση των διαφωνιών μας κυρίως…»

«Καταρχήν ξεκινάμε από το βασικό ζήτημα ότι μπαίνει μία διαδικασία δοσοληψίας του ασθενούς με το δημόσιο νοσοκομείο. Αυτή είναι η βάση των διαφωνιών μας κυρίως. Από εκεί και πέρα όσον αφορά αυτή καθ’ αυτή την εφαρμογή του μέτρου, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, ιδιαίτερα για τα επαρχιακά νοσοκομεία, τα οποία εφημερεύουν κάθε μέρα και οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες. Και στις Χειρουργικές Κλινικές, αλλά και πόσο μάλλον στο νοσηλευτικό προσωπικό και στους αναισθησιολόγους. Με αυτές τις ελλείψεις δεν μπορείς να ανοίξεις χειρουργικές αίθουσες το απόγευμα, όταν καλά καλά όλοι αυτοί με δυσκολία βγάζουν το πρόγραμμα τους και φυσικά τα επείγοντα, άρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανοίξουν απογευματινά χειρουργεία», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Τεπελόπουλος.

«Είναι λογικό να υπάρχουν όλες αυτές οι ενστάσεις από τον ιατρικό κόσμο γενικότερα…»

«Οι πληρότητες πλέον στις Χειρουργικές Κλινικές είναι μεγάλες. Είναι μεγάλες οι προσελεύσεις, είναι μεγάλος ο αριθμός των νοσηλευομένων, οπότε ακόμα κι αν χειρουργηθεί κάποιος προκύπτει το ζήτημα της νοσηλείας μετά γιατί δεν μπορεί να φύγει ένας ασθενής μετά την εγχείρηση, θα πρέπει κάπου να νοσηλευτεί. Άλλος ένας παράγοντας αρνητικός, αφού είναι δύσκολο να βρίσκονται τόσες κλίνες που να προστίθενται και για τα απογευματινά χειρουργεία. Οπότε είναι λογικό να υπάρχουν όλες αυτές οι ενστάσεις από τον ιατρικό κόσμο γενικότερα», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ. Καβάλας.

«Θεωρώ πως άπαξ και μπει το δημόσιο σε μια τέτοια διαδικασία σιγά σιγά αυτό θα αρχίσει να απλώνει μετά…» 

«Αυτοί έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο προσπαθούν να δρομολογήσουν στο Ε.Σ.Υ., να ανακατέψουν τον δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα. Ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων μπορεί να έχει καλές προθέσεις γενικότερα, δηλαδή να παρουσιάζεται ότι προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, να μειώσουμε τις αναμονές, αλλά από το παράθυρο μπαίνει η δοσοληψία του ασθενούς με το δημόσιο νοσοκομείο, αντί να του παρέχουμε δηλαδή δωρεάν υγεία, μπαίνουμε σε μία διαδικασία οι έχοντες να εξυπηρετούνται λίγο πιο γρήγορα ή πολύ πιο γρήγορα από τους υπολοίπους που δεν έχουν τα χρήματα και φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που θα μείνει στα απογευματινά χειρουργεία, αλλά θεωρώ πως άπαξ και μπει το δημόσιο σε μια τέτοια διαδικασία σιγά σιγά αυτό θα αρχίσει να απλώνει μετά. Σήμερα μπορεί να είναι τα χειρουργεία, αύριο μπορεί να είναι η προσέλευση ή οτιδήποτε άλλο», τόνισε καταληκτικά ο κ. Τεπελόπουλος.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...